Participatieprojecten

© Ronald Knapp

Maak kennis met muziek

Het Concertgebouw laat graag iedereen, van jong tot oud, kennismaken met muziek. En dan het liefst op een actieve en muzikale manier. Zo biedt Het Concertgebouw Zing en Beleef, waarin stukken uit beroemde composities worden gezongen, en tussen het zingen door van alles over deze stukken wordt verteld. Voor kinderen is er het project Zing met ons mee, waarin de hele familie in de Kleine Zaal mee kan zingen met aanstekelijke liedjes.

Archief

In het Jubileumjaar 2013 vond het omvangrijke participatieproject West Side Story plaats. Talentvolle scholieren en studenten uit het hele land werden geselecteerd en ruim een half jaar lang begeleid om het beste uit zichzelf te halen. Het project sloot af met twee uitverkochte voorstellingen in de Grote Zaal. Ook organiseert Het Concertgebouw ieder jaar het Concertgebouw Concours (voorheen de Talentenjacht) voor kinderen van 9 tot 14 die zingen of een instrument bespelen.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.