Het Concertgebouw Open

Het Concertgebouw opende tijdens Het Concertgebouw Open, dat plaatsvond van 2009 tot en met 2012, voor één dag in het jaar zijn deuren voor Amsterdamse amateurmusici.

Calle Real © Ronald Knapp

Het Concertgebouw Open

De musici kregen de bijzondere kans om een presentatie te geven in een van de zalen van ons prachtige gebouw. Sommige amateurgezelschappen doorliepen een workshoptraject onder leiding van professionele musici. Met als resultaat bijzonder projecten, speciaal gemaakt voor Het Concertgebouw Open. Van 2009 tot en met 2012 traden zo'n 800 amateurmusici op tijdens Het Concertgebouw Open. Ieder jaar verwelkomden we rond de 6000 bezoekers.

Unieke samenwerkingen

Het Concertgebouw Open leidde tot een tiental bijzondere samenwerkingsprojecten. Om er een paar te noemen: een concert van cellist Ernst Reijseger met dertig jonge cellisten (2009), een nieuw opgericht tango-orkest onder leiding van bandoneonist Gerard van Duinen samen met de tangodansschool Tango Talks (2010), de Biggest Bigband onder leiding van Peter Guidi samen met honderd bigbandmuzikanten (2011), en het project Rommelvlies onder leiding van de band De Kift met Stichting Samenscholers en het Clusius College uit Amsterdam Noord, gedichten van leerlingen van het Brederode College én een heus schreeuwkoor (2012). Bekijk ook de filmpjes rechts op deze pagina.

Mede mogelijk gemaakt door

Het Concertgebouw Open werd mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VandenBroek Foundation, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Dr Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds, Triodos Foundation, Deutsche Bank en Het Concertgebouw Fonds.

Bekijk meer projecten

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.