Talentenjacht 2013

Winnaars

De jonge pianist Aidan Mikdad (11 jaar) won op 22 juni de jaarlijkse Concertgebouw Talentenjacht in de categorie Solisten. Bij de Groepen ging de eerste prijs naar Duo Decivo: violiste Iris van Nuland (11 jaar) en celliste Emma van Schalkwijk (10 jaar). De prijswinnaars ontvingen uit handen van de juryvoorzitter de Concertgebouw Trofee en een geldbedrag ten behoeve van hun muzikale ontwikkeling.

Juryrapport

De jury vertelde over het optreden van Aidan Mikdad: 'Aidan toont op deze jonge leeftijd al een verbluffende muzikale compleetheid. Hij neemt de rust en tijd om een verhaal te vertellen.' Over het optreden van Duo Decivo zei de jury: 'Het samenspel van Iris en Emma was van uitmuntende kwaliteit. Het spelplezier spatte tijdens hun optreden voortdurend van het podium.'

Voorrondes en masterclass

In de week voorafgaand aan de eindstrijd van 22 juni volgden de finalekandidaten een masterclass in podiumpresentatie door altvioliste Esther Apituley. Alle deelnemers aan de Talentenjacht deden in de maanden voor de finale als solist of in een groep mee aan diverse voorrondes.

Koninklijk Concertgebouw Concours

In 2014 werd de Talentenjacht omgedoopt tot het Koninklijk Concertgebouw Concours. Eerste winnaar van het concours in zijn nieuwe vorm was Nikola Meeuwsen. In 2015 werd het Koninklijk Concertgebouw Concours gewonnen door cellist Reinier Wink

Mede mogelijk gemaakt door

De Concertgebouw Talentenjacht en het Koninklijk Concertgebouw Concours worden mede mogelijk gemaakt door de Vandenbroek Foundation.

Bekijk het Concours 2020 

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.