On stage and backstage - bovenbouw HAVO-VWO

Ronald Knapp

INSCHRIJVEN

Kijkje achter de schermen

Tijdens het project On stage and backstage nemen de leerlingen een kijkje achter de schermen van Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Dit begint al in het eigen klaslokaal met het bekijken van een documentaire over gebouw en orkest. Deze documentaire is ontwikkeld in samenwerking met de AVRO. Op deze manier maken de leerlingen kennis met het wereldberoemde Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Kunstlicht Next
De uitzending van Kunstlicht Next ‘Kunst en de romantiek’ sluit tevens naadloos aan bij On stage and backstage. Deze documentaire gaat in op de geschiedenis van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. U kunt deze aflevering bekijken via Uitzending gemist. Gaat u daarvoor naar www.schooltv.nl/docent. Via de zoekbalk komt u bij de juiste aflevering.

Inleiding, repetitie en rondleiding
De leerlingen krijgen eerst in de Dirigentenfoyer achtergrondinformatie over de werken die worden gespeeld. Hierna wonen de leerlingen in de Grote Zaal een deel van een repetitie bij van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het project wordt afgesloten met een rondleiding door onder andere de `catacomben’ van Het Concertgebouw, waarbij wordt verteld over de intrigerende geschiedenis van het gebouw.

Uitvoerenden
Koninklijk Concertgebouworkest
Peter Biloen en Marko Kassenaar, inleiders

Locatie
Dirigentenfoyer en Grote Zaal

Data en tijden
U kunt kiezen uit verschillende data en muzikale programma’s. Het programma vindt plaats op twee tijdstippen: 9.30 en 11.45 uur. Aan dit project kan per datum één klas deelnemen van minimaal 20 en maximaal 45 leerlingen.

Te reserveren tijd
Voor de inleiding, openbare repetitie en rondleiding samen circa tweeënhalf uur

Voorbereiding in de klas
Bekijken van een documentaire over Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Kosten
€ 7,- per leerling en docent

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.