(Online) Cursus Zing en Beleef

In Zing en beleef draait het om het allermooiste instrument dat iedereen kan bespelen: de menselijke stem. Of u nu nog nooit gezongen hebt, een fanatiek badkamerartiest bent of al jaren in koren zingt: iedereen is welkom.

Zing en Beleef seizoen 2020-2021

Archief

Hans Veldhuizen © Ronald Knapp

Hans Veldhuizen © Ronald Knapp

Zing en beleef in seizoen 2020-2021

In Zing en beleef gaat het om de muzikale beleving: zelf zingen en zo de mooiste koorwerken van binnenuit leren kennen. Pianist en dirigent Hans Veldhuizen neemt u mee in de muziek door achtergrondverhalen te vertellen, u actief te laten luisteren en zo te ontdekken waar de muziek over gaat. ‘Dat je op het puntje van je stoel met muziek bezig bent, en dat je daardoor uit je alledaagse werkelijkheid getild wordt’, zo vat Hans Veldhuizen de cursussen samen.

Online cursus: Mozart
De eerste Zing en beleef in seizoen 2020-2021 is een ontdekkingsreis door het leven van Mozart. Voor dit najaar stonden zeven bijeenkomsten in de Koorzaal gepland. Als alternatief voor deze bijeenkomsten verzorgt cursusleider Hans Veldhuizen vier online avonden over leven en werk van Wolfgang Amadeus Mozart. Vooraf worden bladmuziek en opnames toegestuurd ter voorbereiding op de online sessies. De cursusdeelnemers maken hierdoor nader kennis met Mozarts muziek.

Meer informatie en bestellen

Zing en beleef requiem
In de winter van 2021 neemt Hans Veldhuizen u mee door de geschiedenis van het requiem. Voor Zing en beleef hoeft u geen muzikale ervaring te hebben. Na het intense zingen tijdens zeven bijeenkomsten (de eerste bijeenkomst is op 12 januari) in de Koorzaal is het tijd om achterover te leunen en te genieten. U bezoekt op woensdag 10 maart het concert van Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor met het Requiem van Fauré. 

Meer informatie en bestellen

Archief participatieprojecten

Binnen het vierjarige participatieproject Tempel zonder Drempel, dat van 2009 tot en met 2012 heeft gelopen, heeft Het Concertgebouw zich intensief bezig gehouden met uiteenlopende projecten die cultuurparticipatie en publieksverbreding stimuleren. Tempel zonder Drempel bestond uit vier projecten waarvan er twee zelfstandig doorgaan, te weten Zing met ons mee en Zing en Beleef. Een overzicht van de andere twee projecten, namelijk Het Concertgebouw Open en Muziek voor de allerkleinsten zijn hieronder te vinden.

Participatieprojecten die eerder in Het Concertgebouw hebben plaatsgevonden:

© Hans Roggen

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.