(Online) Cursus Zing en beleef

In Zing en beleef draait het om het allermooiste instrument dat iedereen kan bespelen: de menselijke stem. Of u nu nog nooit gezongen hebt, een fanatiek badkamerartiest bent of al jaren in koren zingt: iedereen is welkom.

Hans Veldhuizen © Ronald Knapp

Hans Veldhuizen © Ronald Knapp

Zing en beleef in seizoen 2020-2021

In Zing en beleef gaat het om de muzikale beleving: zelf zingen en zo de mooiste koorwerken van binnenuit leren kennen. Pianist en dirigent Hans Veldhuizen neemt u mee in de muziek door achtergrondverhalen te vertellen, u actief te laten luisteren en zo te ontdekken waar de muziek over gaat. ‘Dat je op het puntje van je stoel met muziek bezig bent, en dat je daardoor uit je alledaagse werkelijkheid getild wordt’, zo vat Hans Veldhuizen de cursussen samen. Vanaf 2 februari 2021 begint Zing en beleef requiem.

Zing en beleef requiem (online)
In de winter van 2021 neemt Hans Veldhuizen u mee door de geschiedenis van het requiem. Ga mee op muzikale ontdekkingsreis langs verschillende requiems in vier online bijeenkomsten. Via een stream vanuit Het Concertgebouw, die u thuis volgt, neemt cursusleider Hans Veldhuizen u mee naar de verhalen achter de muziek. Voor Zing en beleef hoeft u geen muzikale ervaring te hebben.

Meer informatie en bestellen

---

Zing en beleef Mozart (online)
De eerste Zing en beleef in seizoen 2020-2021 is een ontdekkingsreis door het leven van Mozart. Voor dit najaar stonden zeven bijeenkomsten in de Koorzaal gepland. Als alternatief voor deze bijeenkomsten verzorgt cursusleider Hans Veldhuizen vier online avonden over leven en werk van Wolfgang Amadeus Mozart. Vooraf worden bladmuziek en opnames toegestuurd ter voorbereiding op de online sessies. De cursusdeelnemers maken hierdoor nader kennis met Mozarts muziek.

Meer informatie

Zing en beleef kerst (online)
Deze winter wordt een extra Zing en beleef georganiseerd. De online cursus zal in het teken staan van prachtige kerstmuziek. Via een stream vanuit Het Concertgebouw, die u thuis volgt, wordt u op een interactieve wijze meegenomen door cursusleider Hans Veldhuizen langs de mooiste kerstmuziek, zoals Händels Messiah, Bachs Weihnachtsoratorium én geliefde Christmas carols. 

Meer informatie

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.