Scherpdenkers (EN)

Scherpdenkers in inspirerende chemie

Scherpdenkers
De serie Scherpdenkers is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een van de paradepaardjes van de Kleine Zaal. En dat is Scherpdenkers niet alleen vanwege de musici en ensembles die eraan meewerken, maar ook en vooral door de inspirerende chemie die ontstaat met schrijvers, wetenschappers, kunstenaars en politici. Want dat is de basis van Scherpdenkers: een inspirerend verbond tussen het gedachtegoed van de wetenschapper of kunstenaar en de muziek die op het programma staat.

Inspirerende chemie
De inspirerende chemie van Scherpdenkers laat zich omschrijven als een ‘douche voor geest en oren’. Rationaliteit, betovering, troost en liefde, het zijn zaken waar veel over is gezegd en gesproken, en die ook componisten niet loslaten. Door de combinatie en de chemie biedt Scherpdenkers een extra laag met soms bijzondere toevoegingen. Zo zal auteur Arthur Japin niet alleen spreken, maar ook plaatsnemen achter de vleugel.

We encourage you to order your concert tickets using a different browser. Please use Chrome, Firefox, Safari, Edge or Internet Explorer version 10 or higher.