Entrée

Speciaal voor Entrée-leden hebben we drie concertseries samengesteld voor een mooie prijs. Zo koop je in één keer drie concerten, geen keuzestress! Behalve over welke serie nu het leukste is.

Vanaf zaterdag 3 november 2018, Grote Zaal

Maak kennis met essentiële meesterwerken van Brahms, Tsjaikovski en Richard Strauss, uitgevoerd door het Concertgebouworkest en op eigenwijze wijze toegelicht door presentator Thomas Vanderveken. Na afloop kun je napraten bij een drankje in het Entrée Café.

Drie concerten op de vrijdag- of zaterdagavond om 21.00 uur. Richard Strauss’ Ein Heldenleben is een hoogtepunt in de ontwikkeling van het symfonisch gedicht en al vele jaren een signature piece van het orkest. Chef-dirigent Daniele Gatti dirigeert de sprankelende Tweede symfonie van Johannes Brahms. En beleef een avond in romantische Russische sferen met Tsjaikovski’s Vijfde symfonie onder leiding van de debuterende dirigent Dima Slobodeniouk.

Vanaf donderdag 1 november 2018, Kleine Zaal

Herbeleef de legendarische concerten van jazzlegendes in Het Concertgebouw! In deze eerste Dutch Jazz Heritage brengt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in de Kleine Zaal de Nachtconcerten van grootheden als Miles Davis, Thelonious Monk en Chet Baker tot leven.

De legendarische Nachtconcerten in Het Concertgebouw betekenden destijds swingen en genieten tot in de late uurtjes. Dit is je kans om het opnieuw te beleven!

Op 1 november doet het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het Miles Davis Quintet tot leven komen met trompettisten Ruud Breuls en Jan van Duikeren. Op 18 januari staat de avond van Dutch Jazz Heritage in het teken van de briljante pianist Thelonious Monk. Pianist Peter Beets zal samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het concert van Thelonious Monk uit 1961 in Het Concertgebouw doen herleven. Op 15 april nemen we je terug naar 1955 toen trompettist Chet Baker twee legendarische concerten gaf. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw zal deze historische concerten met verve doen opbloeien. 

Vanaf zaterdag 3 november 2018, Grote Zaal

Het Zondagochtend Concert is het ideale begin van de dag voor de muziekliefhebber. Eén uur prachtige muziek door de beste orkesten en musici ter wereld.

Even een uurtje wegdromen en ontspannen voordat de hectische week weer begint. Voor een meerprijs is het mogelijk om na het concert tussen 12.00 en 13.00 uur uitgebreid te brunchen in de Pleinfoyer. 

Op 16 september speelt topvioliste Maria Milstein samen met het Orkest van het Oosten Chaussons meest geliefde werk: Poème. Op 3 maart staat de Grote Zaal in Britse sferen en leidt topdirigent Markus Stenz werk van de Britse componisten Elgar en Walton. Op 19 mei kun je romantisch genieten van Bruckners Vierde symfonie die als bijnaam ‘de Romantische’ kreeg. Gustavo Gimeno leidt deze symfonie vol natuurschoon en jachttaferelen.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.