Festival Turning East


Festival Turning East - De plek waar culturen elkaar ontmoeten en verrijken

Concerten voor en door vele culturen

Het Concertgebouw richt zijn blik naar het Oosten. Voor het zesdaagse festival Turning East reizen de bijzondere artiesten uit het gebied van de Maghreb tot diep in de Oriënt af naar Amsterdam. Van 20 tot en met 25 november 2017 staat het hele gebouw in het teken van klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran.

Café Mediterrané, rondleidingen, een expositie en meer...

Tijdens Turning East zijn er bijzondere concerten, extra rondleidingen en er is een expositie. In de Turning East Lounge tijdens SOUK en in een speciaal Café Mediterrané proeft u de heerlijkste gerechten en drankjes uit vele landen. Turning East: de plek waar culturen elkaar ontmoeten en verrijken.

Het verhaal van Turning East

Onder andere in Turning East:

 • SOUK presenteert: Asma Lmnawar

  Asma Lmnawar (zang), Nederlands Kamerorkest, Gordan Nikolić (viool/leiding)
  Asma Lmnawar (zang), Nederlands Kamerorkest, Gordan Nikolić (viool/leiding), Ginesa Ortega (flamencozang), Rembrandt Frerichs (fortepiano in Maqam stemming/piano), Omar Bashir (ud), Adil Ech-Charfi (ney/viool), Rhani Krija (percussie), Mustapha Antari (percussie), Pierre Bonnet (bas), Nicolas Viccaro (drums), Het Nationale Ballet, Anna Ol (solist), Young Gyu Choi (solist), Marijn Rademaker (solist), Eric Corton (presentator), Remi Wörtmeyer (choreografie), Ahmad Joudeh (danser), Peter Leung (choreografie)
  Donderdag 23 november 2017 19:00 Grote Zaal Vanaf € 25,00
Aleppo © Su Tomesen

Aleppo © Su Tomesen

Foto-expositie Sharie (Straat) in de Entreehal

Beeldend kunstenaar Su Tomesen kiest tijdens Turning East werk van een aantal fotografen uit het Midden-Oosten en combineert dit met haar eigen werk. Deze tentoonstelling in de Entreehal laat fotowerken zien die zich concentreren op het publieke domein en het straatleven in de Arabische wereld. Een groot deel ervan zijn sferische foto’s die in de avonduren zijn genomen. Met werk van: Elias Halabi (Jerusalem, 1984), Sarah Rifaat (Cairo, 1984), Haidar Saffar (Baghdad, 1972), Shareef Sarhan (Gaza, 1976), Su Tomesen (Beek, 1970) en Mohammad alQaq (Kuwait, 1976).

Turning East Lounge

Tijdens SOUK met Asma Lmnawar op donderdag 23 en vrijdag 24 november wordt de Spiegelzaal de Turning East Lounge. Dé plek om te genieten van een Marokkaanse bastilla van de Bastillarie, Turkse mezze van onze eigen Turkse chefkok Soner, Turning East cake (Arabische semolinacake) van Nadia en Merijn, shisha’s van de Sindbad Lounge, sapcocktails en muntthee.

Café Mediterrané

Het Concertgebouw Café wordt tijdens Turning East omgetoverd tot een speciaal Café Mediterrané. Hier proeft u de heerlijkste gerechten en drankjes uit vele landen. Zoals een een Marokkaanse Bastilla van de Bastillarie en een Turning East cake (Arabische semolinacake) van Nadia en Merijn.

Rondleidingen

Tijdens het festival Turning East zijn er extra Nederlandstalige rondleidingen:

 • na de extra Turning East Lunchconcerten op 20, 22 en 24 november. Deze rondleidingen beginnen om 13.30 uur en duren 75 minuten. Deze rondleidingen zijn los te bestellen via deze pagina.
 • voorafgaand aan de Turning-East-avondconcerten (met uitzondering van SOUK). Deze rondleidingen beginnen in de Entreehal en duren 75 minuten. De rondleidingen kosten € 10 per persoon (exclusief concertkaart), en zijn alleen te boeken in combinatie met het concert. De rondleiding kunt u direct meebestellen wanneer u online concertkaarten bestelt.

Na afloop in de Kleine Zaal

Na de avondconcerten in de Kleine Zaal is de avond nog lang niet afgelopen. Ontmoet topmusici, luister naar live-muziek of een interview, neem een drankje en geniet nog even na. Op vertoon van uw concertkaart is de toegang gratis.

 • 20 november - Yassine Boussaid interviewt Abir El Abed (in het Arabisch met vertaling). Daarna zal Abir El Abed haar nieuwe album signeren.
 • 21 november - Live-muziek in de voorhal van de Kleine Zaal
 • 25 november - Live-muziek in de voorhal van de Kleine Zaal

Gebedsruimte

Er is tijdens het festival Turning East een gebedsruimte in Het Concertgebouw aanwezig. Wilt u hier gebruik van maken?  Vraag het aan een medewerker.

Concertgebouw Sessions - Caravan

Met dank aan: Ammodo, Turing Foundation, Fonds 21, VSB Fonds, Zabawas

Het Amstel Hotel is partner van Festival Turning East en nodigt de grote artiesten uit voor verblijf in het hotel

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.