Home
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. Mandje
 5. Account
 6. Inloggen
Grote Zaal Concertgebouw

Het Concertgebouw en het coronavirus

Meest recente update: vrijdag 26 november

Het Concertgebouw verzoekt u om - vanwege de verwachte drukte - zoveel mogelijk onze berichtgeving per e-mail af te wachten en niet contact met ons op te nemen via telefoon of e-mail. We danken u voor uw begrip. De meest recente informatie vindt u hieronder.

Avondconcerten tot en met zaterdag 18 december geannuleerd

Vanwege de strengere coronamaatregelen annuleert Het Concertgebouw alle avondconcerten (concerten die om 17.00 uur of later beginnen) in de periode zondag 28 november tot en met zaterdag 18 december. Kaartkopers van geannuleerde concerten worden zo snel mogelijk per e-mail geïnformeerd.

Bekijk hier welke concerten tot en met 18 december wel/niet en in welke vorm doorgaan

Middag- en ochtendconcerten

Deze middag- en ochtendconcerten gaan door, voor minder bezoekers. Kaartkopers worden hierover via de mail geïnformeerd:

 • Zondag 5 december: Maria Milstein speelt Bruchs Vioolconcert (Het Zondagochtend Concert)
 • Zaterdag 11 december: William Christie dirigeert Händel (ZaterdagMatinee)
 • Zondag 12 december: Lucas & Arthur Jussen te gast bij het Radio Filharmonisch Orkest (Het Zondagochtend Concert)
 • Zondag 12 december: Slotconcert Pianoduo Festival Amsterdam
 • Zaterdag 18 december: Portret van Patricia Kopatchinskaja (ZaterdagMatinee)

Bekijk hier welke concerten tot en met 18 december wel/niet en in welke vorm doorgaan

Verplicht coronatoegangsbewijs

Het is op dit moment verplicht dat bezoekers vanaf 13 jaar bij de ingang het coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie/herstel/testen) tonen, in combinatie met een identiteitsbewijs. Bovendien moet in het gebouw anderhalve meter afstand gehouden worden. Ook dient u een mondkapje te dragen als u zich verplaatst door het gebouw.

Wanneer u het coronatoegangsbewijs niet kunt of wilt tonen, kunnen wij u helaas geen toegang tot het gebouw verlenen. In dat geval is het mogelijk uw toegangskaart te annuleren.

Geplaceerde en ongeplaceerde concerten

De concerten die tot en met 31 december 2021 plaatsvinden kennen twee soorten stoelenplattegronden: geplaceerde (met rij- en stoelnummer) en ongeplaceerde (zonder rij- en stoelnummer).

 • Bij de geplaceerde concerten kiest u een rij- en stoelnummer dat overeenkomt met de rij- en stoelnummering zoals u die in de Grote of Kleine Zaal in werkelijkheid aantreft. Deze placering ziet u terug op uw toegangsbewijs.
 • Bij de ongeplaceerde concerten kiest u in het geval van de Grote Zaal alleen een zaaldeel (Zaal Rechts, Zaal Links, Balkon, Podium) maar geen specifieke stoelen. Dit zaaldeel ziet u terug op uw toegangsbewijs. U kiest zelf bij aankomst in de zaal uw plaats in het aangegeven zaaldeel.
 • Bij de ongeplaceerde concerten hoeft u in het geval van de Kleine Zaal niet te kiezen.

Concerten in 2022

De concerten die in 2022 plaatsvinden kennen slechts geplaceerde stoelenplattegronden.

Het is op dit moment nog niet duidelijk tot wanneer de hierboven geschetste situatie zal duren. Bezoekers die kaarten hebben gekocht voor concerten in de komende periode zullen op korte termijn geïnformeerd worden over de verplichting om bij de ingang een coronatoegangsbewijs (meer informatie) te tonen. Wanneer u dit bewijs niet kunt of wilt tonen, kunnen we u helaas geen toegang verlenen tot het gebouw, maar krijgt u uiteraard wel uw geld terug.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de maatregelen die in Het Concertgebouw op dit moment van kracht zijn? Bekijk de pagina met veelgestelde vragen over onze coronamaatregelen.