Het Concertgebouw en het coronavirus

- meest recente update: woensdag 13 januari -

Laatste nieuws: Het Concertgebouw blijft gesloten tot en met 9 februari
Het Concertgebouw blijft in ieder geval tot en met 9 februari gesloten voor publiek. Kaartkopers zijn inmiddels geïnformeerd over de afwikkeling van gekochte kaarten voor geannuleerde en verplaatste concerten. De situatie na 9 februari 2021 is op dit moment zeer onzeker. Kaarten voor concerten in het voorjaar van 2021 zijn op dit moment dan ook niet in de verkoop. De meest recente informatie vindt u op deze pagina.

Voucher, schenking of restitutie

Als uw concert is geannuleerd, of als u niet aanwezig kunt zijn op de nieuwe concertdatum, dan bieden wij uiteraard compensatie van de gekochte concertkaarten. U kunt kiezen voor een voucher, schenking of restitutie van het aankoopbedrag. Dit kunt u online regelen via onze website. Het Concertgebouw volgt hiermee het landelijke initiatief ‘Bewaar je ticket, geniet later’ dat in april 2020 werd gepresenteerd door theaters en concertzalen. U kan uw vouchers vinden in uw account

Online compensatie regelen

Coronamaatregelen

Wanneer het gebouw weer open is, verzoeken wij u een mondkapje te dragen bij het binnenkomen en verlaten van Het Concertgebouw, of als u zich door het gebouw verplaatst. In Het Concertgebouw zijn geen mondkapjes verkrijgbaar. Het is belangrijk dat u deze zelf meeneemt. Tijdens alle concerten in Het Concertgebouw zijn onze coronamaatregelen van kracht. 

Bekijk de coronamaatregelen

Oorspronkelijk aangekondigde concerten: geannuleerd of verplaatst

De oorspronkelijk geplande concerten (dus de concerten zoals aangekondigd vóór het begin van de coronacrisis in maart) tot 31 december 2020 zijn geannuleerd of verplaatst. Kaartkopers voor deze concerten zijn inmiddels per mail geïnformeerd over de annulering of verplaatsing van concerten. Kaarten voor verplaatste concerten blijven geldig voor een nieuwe datum. Bekijk het overzicht met alle geannuleerde concerten.

Concerten na 9 februari 2021: niet in de verkoop

De situatie na 9 februari 2021 is zeer onzeker. Kaarten voor concerten vanaf 9 februari zijn op dit moment dan ook niet in de verkoop. Bij de beslissing óf en in welke vorm concerten in het nieuwe jaar doorgang kunnen vinden, volgt Het Concertgebouw uiteraard de richtlijnen van het RIVM.

Het Concertgebouw staat in nauw contact met de overheden en volgt de ontwikkelingen op de voet. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina. We zijn bereikbaar via e-mail en via de Concertgebouwlijn: 020 671 83 45 (regulier tarief, dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur).

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.