Het Concertgebouw en het coronavirus

- meest recente update: maandag 31 augustus -

Laatste nieuws
De deuren van Het Concertgebouw zijn inmiddels weer open! Op 14 augustus hebben we de aangepaste programmering voor het najaar bekendgemaakt, deze is hier te bekijken. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Tijdens de concerten in het najaar zullen de coronamaatregelen van Het Concertgebouw van kracht zijn.

Tot 31 december 2020: concerten geannuleerd of verplaatst

De oorspronkelijk geplande concerten tot 31 december 2020 zijn geannuleerd of worden verplaatst. Kaartkopers voor deze concerten zijn inmiddels per mail geïnformeerd over de annulering of verplaatsing van concerten. Kaarten voor verplaatste concerten blijven geldig voor een nieuwe datum.

Tegoed, schenking of restitutie

Als uw concert is geannuleerd, of als u niet aanwezig kunt zijn op de nieuwe concertdatum, dan bieden wij uiteraard compensatie van de gekochte concertkaarten. U kunt kiezen voor een tegoed, schenking of restitutie van het aankoopbedrag. Dit kunt u online regelen via onze website. Het Concertgebouw volgt hiermee het landelijke initiatief ‘Bewaar je ticket, geniet later’ dat op donderdag 9 april is gepresenteerd door theaters en concertzalen.

Online compensatie regelen

Nieuwe programmering najaar

Op 14 augustus hebben we we onze nieuwe programmering voor het najaar bekendgemaakt. Zoveel mogelijk concerten zijn aangepast binnen de RIVM-richtlijnen. Dit houdt onder meer in dat er twee (vaak dezelfde) concerten van 1 uur op een avond zullen plaatsvinden, er anderhalve meter afstand wordt gehouden tussen huishoudens en dat u uw drankje mee de zaal in mag nemen. De kaartverkoop voor concerten in het najaar is inmiddels begonnen.

Bekijk de nieuwe agenda

Concerten na 1 januari

De situatie na 1 januari is op dit moment nog onzeker. Kaarten voor concerten vanaf 1 januari (met uitzondering van het Concertgebouworkest) zijn in de verkoop. U loopt geen risico als u kaarten koopt voor deze concerten: Het Concertgebouw biedt u een eenvoudige online manier om de waarde van gekochte kaarten voor een geannuleerd of verplaatst concert om te zetten naar een voucher of restitutie. Zo bent u er altijd van verzekerd dat u uw geld met een paar drukken op de knop terugkrijgt. Of u kiest eenvoudig kaarten uit voor een ander concert. Indien een concert onverhoopt geannuleerd of verplaatst moet worden, nemen wij contact met u op. Bij de beslissing óf en in welke vorm concerten in het nieuwe jaar doorgang kunnen vinden, volgt Het Concertgebouw uiteraard de richtlijnen van het RIVM.

Het Concertgebouw staat in nauw contact met de overheden en volgt de ontwikkelingen op de voet. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina. We zijn bereikbaar via e-mail en via de Concertgebouwlijn: 020 671 83 45 (regulier tarief, dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur).

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.