Het Concertgebouw en het coronavirus

- meest recente update: maandag 3 mei -

Laatste nieuws: Het Concertgebouw blijft gesloten tot en met 17 mei
Het Concertgebouw blijft in ieder geval tot en met 17 mei gesloten voor publiek. Kaartkopers worden zo snel mogelijk geïnformeerd over de afwikkeling van gekochte kaarten voor geannuleerde en verplaatste concerten. De situatie na 17 mei is op dit moment onzeker, kaarten voor concerten in het voorjaar van 2021 zijn op dit moment niet in de verkoop. Wel hebben we het vertrouwen dat we op 1 juli de deuren weer kunnen openen voor de BankGiro Loterij ZomerConcerten.

Voucher, schenking of restitutie

Als uw concert is geannuleerd, of als u niet aanwezig kunt zijn op de nieuwe concertdatum, dan bieden wij uiteraard compensatie van de gekochte concertkaarten. U kunt kiezen voor een voucher, schenking of restitutie van het aankoopbedrag. Dit kunt u online regelen via onze website. Het Concertgebouw volgt hiermee het landelijke initiatief ‘Bewaar je ticket, geniet later’ dat in april 2020 werd gepresenteerd door theaters en concertzalen. U kan uw vouchers vinden in uw account

Online compensatie regelen

Coronamaatregelen

Wanneer het gebouw weer open is, verzoeken wij u een mondkapje te dragen bij het binnenkomen en verlaten van Het Concertgebouw, of als u zich door het gebouw verplaatst. In Het Concertgebouw zijn geen mondkapjes verkrijgbaar. Het is belangrijk dat u deze zelf meeneemt. Tijdens alle concerten in Het Concertgebouw zijn onze coronamaatregelen van kracht. 

Bekijk de coronamaatregelen

Oorspronkelijk aangekondigde concerten: geannuleerd of verplaatst

De oorspronkelijk geplande concerten (dus de concerten zoals aangekondigd vóór het begin van de coronacrisis in maart 2020) tot en met april 2021 zijn geannuleerd of verplaatst. Kaartkopers voor deze concerten zijn inmiddels per mail geïnformeerd over de annulering of verplaatsing van concerten. Kaarten voor verplaatste concerten blijven geldig voor een nieuwe datum. Bekijk het overzicht met alle geannuleerde concerten.

Concerten na 17 mei 2021: niet in de verkoop

De situatie na 17 mei 2021 is zeer onzeker. Kaarten voor concerten vanaf 17 mei zijn op dit moment dan ook niet in de verkoop. Bij de beslissing óf en in welke vorm concerten in het nieuwe jaar doorgang kunnen vinden, volgt Het Concertgebouw uiteraard de richtlijnen van het RIVM.

Het Concertgebouw staat in nauw contact met de overheden en volgt de ontwikkelingen op de voet. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina. We zijn bereikbaar via e-mail en via de Concertgebouwlijn: 020 671 83 45 (regulier tarief, dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur).

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.