Het Concertgebouw en het coronavirus

- meest recente update: woensdag 18 november -

Laatste nieuws: Het Concertgebouw blijft gesloten tot en met 15 december
Op dinsdag 17 november maakte de overheid bekend dat concertzalen weer open mogen voor maximaal 30 bezoekers. Helaas kunnen wij met deze aantallen geen concerten organiseren. Het Concertgebouw blijft daarom tot en met 15 december gesloten voor publiek. Kaartkopers zijn inmiddels geïnformeerd over de afwikkeling van gekochte kaarten voor concerten tot en met 15 december. Voor de periode na 15 december zijn we in afwachting van de besluitvorming vanuit de overheid. De meest recente informatie vindt u op deze pagina.

Voucher, schenking of restitutie

Als uw concert is geannuleerd, of als u niet aanwezig kunt zijn op de nieuwe concertdatum, dan bieden wij uiteraard compensatie van de gekochte concertkaarten. U kunt kiezen voor een voucher, schenking of restitutie van het aankoopbedrag. Dit kunt u online regelen via onze website. Het Concertgebouw volgt hiermee het landelijke initiatief ‘Bewaar je ticket, geniet later’ dat in april 2020 werd gepresenteerd door theaters en concertzalen. U kan uw vouchers vinden in uw account

Online compensatie regelen

Coronamaatregelen

Vanaf dinsdag 29 september 2020 verzoeken wij u een mondkapje te dragen bij het binnenkomen en verlaten van Het Concertgebouw, of als u zich door het gebouw verplaatst. In Het Concertgebouw zijn geen mondkapjes verkrijgbaar. Het is belangrijk dat u deze zelf meeneemt. Tijdens alle concerten in Het Concertgebouw zijn onze coronamaatregelen van kracht. 

Bekijk de coronamaatregelen

Nieuwe programmering najaar 2020

Op 14 augustus hebben we we onze nieuwe programmering voor het najaar bekendgemaakt. Zoveel mogelijk concerten zijn aangepast binnen de RIVM-richtlijnen. Dit houdt in dat er twee (vaak dezelfde) concerten van 1 uur op een avond zullen plaatsvinden, er anderhalve meter afstand wordt gehouden tussen huishoudens en dat u uw drankje mee de zaal in mag nemen. Bekijk de actuele concertagenda. 

Oorspronkelijk aangekondigde concerten: geannuleerd of verplaatst

De oorspronkelijk geplande concerten (dus de concerten zoals aangekondigd vóór het begin van de coronacrisis in maart) tot 31 december 2020 zijn geannuleerd of verplaatst. Kaartkopers voor deze concerten zijn inmiddels per mail geïnformeerd over de annulering of verplaatsing van concerten. Kaarten voor verplaatste concerten blijven geldig voor een nieuwe datum. Bekijk het overzicht met alle geannuleerde concerten.

Concerten na 1 januari 2021

De situatie na 1 januari 2021 is op dit moment nog onzeker. Kaarten voor concerten vanaf 1 januari (met uitzondering van het Concertgebouworkest) zijn in de verkoop. U loopt geen risico als u kaarten koopt voor deze concerten: Het Concertgebouw biedt u een eenvoudige online manier om de waarde van gekochte kaarten voor een geannuleerd of verplaatst concert om te zetten naar een voucher of restitutie. Zo bent u er altijd van verzekerd dat u uw geld met een paar drukken op de knop terugkrijgt. Of u kiest eenvoudig kaarten uit voor een ander concert. Indien een concert onverhoopt geannuleerd of verplaatst moet worden, nemen wij contact met u op. Bij de beslissing óf en in welke vorm concerten in het nieuwe jaar doorgang kunnen vinden, volgt Het Concertgebouw uiteraard de richtlijnen van het RIVM.

Het Concertgebouw staat in nauw contact met de overheden en volgt de ontwikkelingen op de voet. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina. We zijn bereikbaar via e-mail en via de Concertgebouwlijn: 020 671 83 45 (regulier tarief, dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur).

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.