Het Concertgebouw presenteert de Eigen Programmering 2017-2018

28 februari 2017

Met wereldberoemde orkesten en musici, de meest geliefde klassiekers, avontuurlijke programma's én de beste jazz. Bovendien richten we in mini-festival Turning East de blik oostwaarts!

Leonidas Kavakos © Marco Borggreve

Wereldberoemd
Het Koninklijk Concertgebouw heeft de Eigen Programmering voor seizoen 2017-2018 gepresenteerd. Op onze podia verwelkomen we volop wereldberoemde orkesten en musici, zoals Sir Simon Rattle met de Berliner Philharmoniker en Bernard Haitink met het Chamber Orchestra of Europe. Cellist Mischa Maisky viert zijn zeventigste verjaardag in de Grote Zaal met twee musici van de buitencategorie: Janine Jansen en Martha Argerich. Sterviolist Leonidas Kavakos krijgt dit seizoen een Carte Blanche, die hij onder andere invult met pianiste Yuja Wang.

Klassiekers
Uiteraard staan er ook weer veel geliefde klassiekers op het programma. Zoals in de series Klassieke MeesterwerkenStrijkkwartetten en Kamermuziek. In de nieuwe concertreeks Iconen in de Kleine Zaal kunt u vier meesterwerken uit de kamermuziek nader leren kennen. Eerst vertelt kenner Bert Natter u uitgebreid over een intiem meesterwerk, daarna hoort u een uitvoering op topniveau, door musici als Hannes Minnaar en Nicolas Altstaedt.

Op avontuur naar het oosten
Maar ook is er volop ruimte voor muzikaal avontuur. Bijvoorbeeld in vijf concerten Scherpdenkers, met onder anderen fotograaf Hans Aarsman en auteur Arthur Japin. Hoogtepunt van komend seizoen wordt het mini-festival Turning East eind november: een zesdaags festival met daarin een centrale rol voor muziek en artiesten afkomstig uit het gebied van de Maghreb tot diep in de Oriënt. Het startschot van een nieuwe traditie waarin muziek uit het Midden-Oosten de komende seizoenen een vaste plaats krijgt in de Eigen Programmering van Het Concertgebouw.

Jazz
Jazz neemt in onze programmering een steeds prominentere plek in. Nog dit seizoen verwelkomen we twee supertoetsenisten in de Grote Zaal: Cory Henry op 5 mei en Chick Corea met zijn trio op 10 mei. Volgend seizoen is het podium van de Grote Zaal onder anderen voor zangeres Cécile McLorin Salvant. In de Kleine Zaal hoort u onder anderen Phronesis, Bill Laurance en Tigran Hamasyan. Aan de jazzagenda worden voortdurend concerten toegevoegd, dus hou onze website in de gaten.

Bestellen
Maar uiteraard is er nog veel, veel meer. Alle concerten van de Eigen Programmering in seizoen 2017-2018 kunt u hier bekijken. Deze concerten zijn gedeeltelijk nú al te bestellen als u een keuzeserie van de Eigen Programmering bestelt. Alle vaste series vindt u hier. Voor alle losse concerten begint de losse verkoop op zaterdag 1 juni.

Bekijk agenda voor 2017-2018

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.