Kaartverkoop Concertgebouw seizoen 2018-2019 van start

Programmering aangevuld met groot aantal extra concerten

Op vrijdag 1 juni 2018 start de kaartverkoop voor álle concerten in Het Koninklijk Concertgebouw in het nieuwe seizoen. Het complete overzicht, met daarin het aanbod van alle concertorganisatoren, is online te bekijken via de website van Het Concertgebouw. Voor recent bijgeboekte concerten is een aparte webpagina ontwikkeld.         

Het programma van de Eigen Programmering van Het Concertgebouw in seizoen 2018-2019 telt honderden klassieke concerten. Wereldberoemde dirigenten als Valery Gergiev  en Mariss Jansons staan voor hun eigen symfonieorkesten, maar ook topsolisten als Murray Perahia, Renée Fleming en Janine Jansen komen in Amsterdam optreden.

Naast een uitgebreid klassiek programma biedt Het Concertgebouw een gevarieerd en actueel aanbod uit andere genres. Ook voor deze concerten van onder anderen Graham Gouldman (10cc), Mathilde Santing, het Philippe Lemm Trio, Niki Jacobs, Maartje Meijer en Clean Pete begint de kaartverkoop op 1 juni, net als voor het Ud Festival in november 2018.  Het Jazz Orchestra van Het Concertgebouw en zangeres Fay Claassen brengen op 1 oktober 2018 een muzikale ode aan het Nederlandse lied met o.a. Benjamin Herman en Rob de Nijs.

Video: Start Kaartverkoop 18-19

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw  020-5730478 / 06-11596669  e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.