Koninklijk Concertgebouw Concours 2018

Dit jaar vindt de tiende editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Het aantal aanmeldingen was overweldigend. De YouTube-filmpjes van aIle deelnemers kun je hier bekijken. Inmiddels is bekend geworden wie de kandidaten zijn voor de finale op zondag 17 juni in de Kleine Zaal. Dat zijn:

  • Marcel Sutedja, 10 jaar, viool
  • Alexander Jansen, 12 jaar, piano
  • Luna van Leeuwen, 14 jaar, viool
  • Nynke Dijkstra, 14 jaar, klarinet
  • Thomas Prechal, 13 jaar, cello

Een bijzondere, nieuwe prijs is nú al uitgereikt: harpist Koen van Tilborg krijgt de aanmoedigingsprijs. Hij mag een dagje meelopen met Petra van der Heide, soloharpiste van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Jury

Dit jaar zal de jury bestaan uit:

- Jan Willem de Vriend, voorzitter van de jury. Hij is vaste dirigent bij het Residentie Orkest in Den Haag en principal guest conductor bij het Orquestra Simfònica de Barcelona I Nacional de Catalunya.
- Lisa Jacobs, violiste. Ze soleerde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouworkest, Brussels Philharmonic en Amsterdam Sinfonietta.
- Quirine Viersen, celliste. Ze soleerde bij onder andere Het Koninklijk Concertgebouworkest en het St. Petersburg Philharmonisch Orkest.
- Raaf Hekkema, saxofonist. Hij is onder andere oprichter van het Calefax Rietkwintet.
- Thomas Beijer, pianist en componist. Hij won de prestigious Young Pianist Foundation National Piano Competition en speelde onder andere met het Residentie Orkest en Amsterdam Sinfonietta.

De finale wordt gepresenteerd door Lisa Wade, radio- en televisiepresentatrice. Ze werd bekend door haar bijzondere uitgave van Toon Hermans: Het Verzameld Werk.

Prijzen

Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. Iedereen die geselecteerd wordt voor de finale krijgt een masterclass podiumpresentatie en concertkaarten voor een concert in Het Concertgebouw. En als je wint, dan mag je optreden in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens het Koninklijk Concertgebouw Concours gala op 24 juni 2018! Daarnaast win je een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en krijg je de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee. De winnaar zal ook te horen zijn tijdens Klassiek op het Amstelveld, op 15 september in Amsterdam.

Afgelopen edities

Wil je meer weten over de afgelopen edities van het Koninklijk Concertgebouw Concours, zoals wie het concours won en wie er in de jury zaten? Dat kan via onderstaande links:

Mede mogelijk gemaakt door

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.