Koninklijk Concertgebouw Concours 2018

Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en bespeel je een muziekinstrument? Geef je dan op voor het Koninklijk Concertgebouw Concours 2018!

Finale KCC 2017 40 © Ronald Knapp

Finale KCC 2017 40 © Ronald Knapp

Zo werkt het

Je doet mee door het insturen van een YouTube filmpje.  Je kunt thuis een filmpje maken of bijvoorbeeld tijdens de voorspeelavond van de muziekschool.  Zet je filmpje op YouTube en stuur ons de link. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Als je hier klikt leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Aanmelden

Via dit formulier kun je je aanmelden. Op dit formulier vermeld je ook de link naar jouw eigen YouTube-filmpje. Je moet het formulier nog wel even door je ouders laten ondertekenen! Als we het formulier met de link naar jouw filmpje binnen hebben gekregen sturen we een mail om te bevestigen dat we alles hebben ontvangen. Je mag het formulier ingevuld inscannen en per mail terugsturen naar kcc@concertgebouw.nl.

Je kunt je inschrijven tot donderdag 1 maart 2018. We bekijken alle filmpjes en wie weet word je wel uitgenodigd om te komen spelen tijdens de halve finale op zaterdag 27 mei 2018 om 11.00 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De finale is op zondag 17 juni 2018 om 15:00 uur in de Kleine Zaal. Kaarten hiervoor kosten € 12,50 en kun je binnenkort hier bestellen.

Jury

Alle filmpjes worden bekeken door een onafhankelijke jury. De jury bestaat uit beroepsmusici met verschillende muzikale achtergronden.

Prijzen

Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. Iedereen die geselecteerd wordt voor de finale krijgt een masterclass podiumpresentatie en concertkaarten voor een concert in Het Concertgebouw. En als je wint, dan mag je optreden in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens het Koninklijk Concertgebouw Concours gala 2018! Daarnaast win je een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en krijg je de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

Workshopdag

Ook dit jaar is er weer de geweldige workshopdag in de vorm van een masterclass voor iedereen die zich heeft aangemeld voor het concours. Deze masterclass vindt plaats op zaterdag 9 juni 2018. Tijdens deze dag volg je niet alleen een leerzame en inspirerende workshop maar krijg je ook een rondleiding door Het Concertgebouw.

Regels

Lees voordat je je inschrijft goed de regels door. De regels kun je hier lezen.

De data

  • Je kunt je inschrijven tot donderdag 1 maart 2018.
  • Uiterlijk 1 april krijg je van ons bericht of je geselecteerd bent voor de halve finale.
  • De halve finale vindt plaats op zaterdag 27 mei 2018 om 11 uur in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.
  • De masterclass (uitsluitend voor de finalisten) vindt plaats op zaterdag 9 juni 2018.
  • De finale vindt plaats op zondag 17 juni 2018 om 15.00 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw.

Afgelopen edities

Wil je meer weten over de afgelopen edities van het Koninklijk Concertgebouw Concours, zoals wie het concours won en wie er in de jury zaten? Dat kan via onderstaande links:

Mede mogelijk gemaakt door

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.