Koninklijk Concertgebouw Concours 2020

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je een keer optreden in Het Concertgebouw? Meld je dan nu aan voor het Koninklijk Concertgebouw Concours 2020! Dit is dé muziekwedstrijd voor kinderen!

Meld je aan!

Dit jaar vindt de twaalfde editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassiek, pop-, jazz- of wereldmuziek? Geef je dan op. Iedereen van 9 tot 14 jaar is welkom. Als je je hebt aangemeld, dan ben je van harte uitgenodigd voor een workshop in Het Concertgebouw op 30 mei 2020. Je bent dan de hele dag bij ons in huis en gaat samen met andere kinderen muziek maken.

Wat kun je verwachten?

  • Je kunt je aanmelden tot en met maandag 22 april 2019
  • De halve finale vindt plaats op zaterdag 23 mei 2019 uur in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hier zal je een muziekstuk naar keuze ten gehore brengen van maximaal 10 minuten. Er mag één iemand mee om je te begeleiden
  • Op 30 mei 2020 vindt de workshop plaats voor alle deelnemers met als thema: Improvisatie (ongeacht of je geselecteerd bent voor de halve finale of niet).
  • De finale vindt plaats op zondag 21 juni 2020 om 15.00 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. In overleg met de jury bepalen we samen welk muziekstuk je hier ten gehore zal brengen.

Zo meld je je aan

Je doet mee door het insturen van een YouTube-filmpje. Je kunt thuis een filmpje maken van een muziekstuk naar keuze van maximaal 5 minuten. Ook kun je een filmpje opsturen van een voorspeelavond van de muziekschool. Zet je filmpje op YouTube en stuur ons de link. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Als je hier klikt leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Deelname aan het Koninklijk Concertgebouw Concours is gratis, eventuele kosten voor het inzetten van jouw begeleider of extra muzieklessen worden niet door de organisatie vergoed.

Jury

Alle filmpjes worden bekeken door een onafhankelijke jury. Deze bestaat uit:

  • Vincent de Kort – dirigent
  • Katy Woolly – hoorniste (Concertgebouworkest)
  • Thomas Beijer – pianist
  • Julia Philippens – violiste (Fuse)
  • Carel Kraayenhof – bandoneonist

Prijzen

Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. Iedereen die geselecteerd wordt voor de finale krijgt een masterclass podiumpresentatie en concertkaarten voor een concert in Het Concertgebouw. En als je wint, ontvang je een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en krijg je de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

Belangrijke data Koninklijk Concertgebouw Concours 2020

22 april 2020 – Sluitingsdatum inschrijving
23 mei 2020 – Halve finale in de Kleine Zaal
30 mei 2020 – Workshop voor alle deelnemers in Het Concertgebouw
6 juni 2020  – Masterclass
21 juni 2020 – Finale KCC in de Kleine zaal om 15:00 

Regels

Lees voordat je je inschrijft goed de regels door. De regels kun je hier lezen.

Afgelopen edities

Wil je meer weten over de afgelopen edities van het Koninklijk Concertgebouw Concours, zoals wie het concours won en wie er in de jury zaten? Dat kan via onderstaande links:

Mede mogelijk gemaakt door

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation.

Christiaan Blom, winnaar 2019 © Ronald Knapp

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.