Koninklijke onderscheiding voor Bernard Haitink

17 februari 2017

Dirigent Bernard Haitink is in Het Concertgebouw verrast met een van de hoogste onderscheidingen die een burger in Nederland kan krijgen. Loco-burgemeester Kajsa Ollongren van Amsterdam benoemde hem tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De Orde van de Nederlandse Leeuw is de oudste civiele orde in Nederland, speciaal voor mensen "met bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard voor de samenleving". Het komt niet vaak voor dat mensen benoemd worden tot Commandeur in deze orde.

Bernard Haitink is regelmatig te gast in Het Concertgebouw. In januari tradt hij nog op met zijn Chamber Orchestra of Europe. Haitink kreeg de onderscheiding nadat hij het Concertgebouworkest leidde in werken van Debussy en Anton Bruckner. Ook vrijdag en zondag leidt de dirigent het orkest. Volgend jaar willen Haitink en het orkest samen de Negende symfonie van Gustav Mahler ten gehore brengen.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.