Legaat van 1 miljoen voor Het Concertgebouw

11 juli 2016

Eretableau © Emmely-Siebrecht

Legaat van 1 miljoen voor Het Concertgebouw

Het  Concertgebouw Fonds heeft uit een nalatenschap 1 miljoen euro ontvangen van een particuliere muziekliefhebster. Het legaat, dat voor Het Concertgebouw als een verrassing kwam, is afkomstig van een trouwe concertbezoekster. De schenkster had een voorkeur voor uitvoeringen van het symfonische wereldrepertoire. De gift zal ten goede komen aan muziekeducatie voor kinderen en aan het noodzakelijke onderhoud van Het Concertgebouw.

Het Concertgebouw kent een rijke particuliere traditie, waarbij 95% van de financiering afkomstig is uit private bronnen. Sinds enkele jaren vestigt Het Concertgebouw Fonds de aandacht op de mogelijkheid om via een testamentaire bepaling een persoonlijke bijdrage te leveren aan deze missie: het unieke gebouw en zijn muzikale traditie veiligstellen voor komende generaties. Sindsdien heeft Het Concertgebouw Fonds een tiental legaten mogen ontvangen. Schenkers die dit op prijs stellen kunnen hun naam verbinden aan het gebouw door vermelding op een speciaal daarvoor ontworpen Eretableau in de omloop van de Grote Zaal.

Lees hier meer over de mogelijkheden voor het nalaten via Het Concertgebouw Fonds.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.