Composer in residence

Sinds enkele seizoenen opent Het Concertgebouw zijn deuren voor een huiscomponist. In seizoen 2018-2019 verwelkomen we de Engelse componiste Tansy Davies.

Huang Ruo was in seizoen 2015-2016 de eerste composer in residence van Het Concertgebouw. Een seizoen later werd hij opgevolgd door Sebastian Fagerlund, wiens nieuwe compositie Water Atlas in première ging op 21 april 2018 in de NTR ZaterdagMatinee. Na Fagerlund is Tansy Davies de derde composer in residence van Het Concertgebouw. In 2018 verblijft Davies een aantal maanden in Amsterdam, waar zij - geïnspireerd door de hoofdstad - nieuwe werken zal componeren. De huiscomponist wordt mogelijk gemaakt door de genereuze gift van een particuliere muziekliefhebber.

Tansy Davies
Tansy Davies, aanstaand composer in residence, vertelt: ‘Mijn maanden als composer in residence worden een persoonlijke zoektocht. Ik heb Nederlandse familie die ik nog niet ken. In het Britse Rochester, waar ik woon, was in 1667 een Nederlandse invasie. Het is waarschijnlijk dat aan beide zijden van de rivier die ze probeerden over te steken voorouders van mij stonden. Dat fascineert me: waar komen we vandaan, wat kunnen we daarvan leren.’ Het hele interview met Tansy Davies kunt u lezen op deze Ontdek-pagina.

Concerten
De komende maanden is werk van Tansy Davies te horen tijdens de volgende concerten:

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.