Bravo!, 125 jaar Het Concertgebouw en Koninklijk Concertgebouworkest

30 november 2012

Jubileumboek naar aanleiding van het 125-jarig Jubileum van gebouw en orkest ligt nu in de boekwinkels.

Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest fungeren sinds jaar en dag als trotse muziekambassadeurs van Nederland. Beide instellingen koesteren hun rijke traditie maar gaan ook met hun tijd mee. Naar aanleiding van het jubileumjaar 2013 blikken zij terug en maken zij de stand van zaken op.

Waarom beschikt een kleine hoofdstad als Amsterdam over een toonaangevende concertzaal en een wereldberoemd symfonieorkest? In welke richting heeft het concertaanbod zich in de loop der jaren ontwikkeld? Welke initiatieven ontplooien gebouw en orkest om een breder publiek aan zich te binden? En hoe ervaren topmusici en concertbezoekers de sfeer tijdens de concerten?

Naast informatieve hoofdstukken door musicologen en andere deskundigen biedt de jubileumuitgave een blik achter de schermen van de concertpraktijk. Het boek is thematisch opgezet, waarbij human interest steeds voorop staat.

Bestel

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.