Concertgebouw Young Talent Award voor Lucie Horsch

7 oktober 2015

Blokfluittiste Lucie Horsch is de winnares van de vierde Concertgebouw Young Talent Award, een gezamenlijk initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw en Deutsche Bank.

Lucie Horsch
Lucie Horsch (1999) is een groot muzikaal talent en nu al een veelgevraagd blokfluitiste. Lucie studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Walter van Hauwe. Al op jonge leeftijd won Lucie eerste prijzen bij talentenjachten en concoursen, zoals de Talentenjacht van Het Concertgebouw (2009) en het Prinses Christina Concours (2012). In 2014 vertegenwoordigde ze Nederland tijdens de ‘Eurovision Young Musicians’ in Keulen. In 2016 staan onder meer optredens gepland tijdens het Next Generation Festival in Bad Ragaz en met het Manitoba Chamber Orchestra in Canada.

Concertgebouw Young Talent Award
Met de toekenning van de Concertgebouw Young Talent Award willen Het Concertgebouw en Deutsche Bank Lucie Horsch ondersteunen bij haar professionele ontwikkeling. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een studiebeurs van €5.000,-. Eerdere winnaars van de prijs waren de pianisten Lucas en Arthur Jussen (2011), violiste Noa Wildschut (2013) en zangeres Laetitia Gerards (2014).

Concertgebouw en Deutsche Bank
De Concertgebouw Young Talent Award is een gezamenlijk initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw en Deutsche Bank. Maarten van Berckel, Chief Country Officer Deutsche Bank Nederland, vertelt: 'De Young Talent Award geeft jong muzikaal talent de kans om internationaal door te breken en op te treden in prachtige concertzalen binnen en buiten Europa. Deutsche Bank investeert in educatie en de ambities van jong talent om jeugdige passie de ruimte te geven om te groeien. Ik ben heel blij deze prijs te kunnen overhandigen aan Lucie Horsch omdat zij het talent en de motivatie heeft om in haar vakgebied te schitteren.'

Uitreiking
Lucie Horsch krijgt de Young Talent Award uitgereikt tijdens Het Concertgebouw Diner op 19 januari 2016. Tijdens dit besloten galadiner wordt tevens de Concertgebouw Prijs overhandigd aan Sir John Eliot Gardiner.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.