Mahler Feest in 2020

6 mei 2014

Precies 100 jaar na het eerste Mahler Feest organiseert Het Concertgebouw in 2020 opnieuw een groots eerbetoon aan de componist.

Van 6 tot en met 20 mei 2020 organiseert Het Koninklijk Concertgebouw het derde Mahler Feest uit zijn geschiedenis. Het is dan precies 100 jaar geleden dat in Het Concertgebouw het eerste Mahler Feest plaatsvond, en precies 25 jaar na het legendarische Mahler Feest van 1995.

Vier toporkesten
Het Mahler Feest 2020 brengt in Amsterdam onder meer vier toporkesten bijeen die nog door Gustav Mahler zélf zijn gedirigeerd: de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker, het New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest. De vier orkesten spelen alle symfonieën die Mahler componeerde, inclusief de tiende die hij door zijn dood in 1911 niet zelf heeft kunnen afronden.

Omvangrijk programma
Het programma van het Mahler Feest in 2020 wordt zeer omvangrijk. Naast symfonisch werk zal in Het Concertgebouw vocaal repertoire en kamermuziek klinken. Educatie krijgt een prominente plek, en ook onze livestream-mogelijkheden zullen worden benut. Het Mahler Feest kan op die manier internationaal worden gedeeld met een breed publiek.

'helemaal 2020'
Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw, vertelt over het Mahler Feest 2020: 'Het Mahler Feest staat in de traditie van de twee eerdere edities uit 1920 en 1995, maar zal in de uitwerking ook ‘helemaal 2020’ zijn. Onveranderd en van onschatbare waarde is de historische verbondenheid tussen Het Concertgebouw en Gustav Mahler en de grote betekenis die deze componist heeft gehad voor het internationale muziekleven en dat van Amsterdam in het bijzonder.'

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.