Vierde editie Het Concertgebouw Open

23 mei 2012

Karin Bloemen laat Amsterdams amateurtalent schitteren

Op zaterdag 16 juni 2012 presenteert Het Concertgebouw  de vierde editie van het muzikale evenement Het Concertgebouw Open. Tijdens deze gratis toegankelijke dag treden meer dan 700 amateurmusici op in alle zalen en foyers van Het Concertgebouw. Na een muzikale start op het Museumplein om 12.00 uur zal de Amsterdamse wethouder Andrée van Es de dag voor geopend verklaren. Presentatie van het evenement is in handen van Karin Bloemen.

Tijdens Het Concertgebouw Open zijn op het Stadspodium in de Grote Zaal, maar ook in de Kleine Zaal, de Spiegelzaal en in foyers, doorlopend optredens en andere activiteiten bij te wonen. Een aantal optredens door amateurmusici wordt op initiatief van Het Concertgebouw begeleid door professionele muzikanten. Het Concertgebouw wil op deze manier bijdragen aan de muzikale kwaliteit en aan het plezier van samen muziek maken. Ook wordt een aantal optredens voorbereid in workshops, met op 16 juni een presentatie van de resultaten. Zo mondt een hiphopworkshop van Bamba Nazar uit in een optreden met het ‘straatsymfonieorkest’ Ricciotti Ensemble. Edith Casteleyn leidt op 14 en 15 juni gospelworkshops ter voorbereiding op een uitvoering op 16 juni en DJ Vindictiv en DJ Optimus presenteren samen met amateurscratchers een nieuwe achtkoppige dj-bigband.

Een primeur is er voor COOK, Het Concertgebouw Open Orkest en Koor: in een serie repetities geleid door o.a. leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest hebben tientallen amateurmusici en koorzangers de Polowetscher Tänze van Borodin ingestudeerd. Het eindresultaat klinkt tijdens Het Concertgebouw Open. Op de dag zelf kunnen bezoekers zich nog inschrijven voor het Open Zangpodium of meezingen met Felix Strategier die oude Amsterdamse liederen zal vertolken.

Tussen 10.00 en 12.00 uur vindt in de Kleine Zaal de finale plaats van de Talentenjacht voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. De prijsuitreiking van de Talentenjachtprijs en de Stadspodiumprijs vindt plaats rond 17.00 uur.

Meer informatie over Het Concertgebouw Open is te vinden op www.concertgebouwopen.nl

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.