Ontdek
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. 0
  Mandje
 5. Account
 6. Inloggen

Pilot sneltesten: 3 testconcerten in Het Concertgebouw op 16, 17 en 18 april

wo 7 apr. 2021 - 1 minuut leestijd - Door Het Concertgebouw

In Het Concertgebouw vinden in april drie testconcerten plaats in het kader van Testen voor Toegang. Hierbij wordt gekeken of het mogelijk is om - met een geldig coronatestbewijs - weer op een veilige manier een concert te bezoeken.

Let op:
Om toegang te krijgen tot een van de onderstaande drie concerten is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich binnen 40 uur voor aanvang laat testen. Ga naar testenvoortoegang.nl voor alle verdere informatie over testen en om een afspraak in te plannen. Belangrijk: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen tot onderstaande concerten.

Naar Testen voor Toegang

Kaartverkoop
Kaarten voor de concerten op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 april koopt u via de website van Het Concertgebouw. De kaartverkoop begint donderdag 8 april om 10.00 uur. Alle verdere informatie omtrent de verplichte testprocedure vindt u op de website van Testen voor Toegang.

Coronamaatregelen
Ook tijdens de testconcerten zijn de reguliere coronamaatregelen van Het Concertgebouw van kracht. Bekijk de coronamaatregelen. We verzoeken u vriendelijk om uw e-ticket uitgeprint naar de zaal mee te nemen. Toegang tot het concert is enkel mogelijk op vertoon van uw ticket én een geldig coronatestbewijs.

Veelgestelde vragen
Antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over deze testconcerten in Het Concertgebouw vindt u hier.

Onderdeel van

De meest uitgebreide informatie over het testen vindt u in de Veelgestelde vragen op de website van Testen voor Toegang.

Naar Testen voor Toegang

Wanneer begint de kaartverkoop?
De kaartverkoop begint op donderdag 8 april om 10.00 uur.

Ik heb geen mobiele telefoon en kan dus geen gebruik maken van de CoronaCheck-app. Wat nu?
In het geval dat u geen smartphone heeft, kunt u bij de toegang een (geprinte) testuitslag tonen. Deze uitslag hoeft niet gescand te worden.

Moet ik me ook laten testen als ik al gevaccineerd ben?
Ook als u gevaccineerd bent tegen COVD-19 moet u zich laten testen en aan de deur van de zaal een geldig testbewijs tonen.

Ik ben positief getest, wat gebeurt er nu met mijn kaartje?
Als u positief test, en daardoor het concert niet kunt bezoeken, krijgt u uw aankoopbedrag terug. Neem daarvoor zo snel mogelijk na uw test telefonisch contact met ons op via de Concertgebouwlijn: 020 671 83 45, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Wat is het verschil tussen de pilot Testen voor Toegang en de fieldlabs?
Het doel van de pilot Testen voor Toegang is om sectoren eerder te openen dan zonder testen mogelijk is. De overheid onderzoekt samen met de cultuur-, sport- en recreatiesector:

 • of bezoekers vertrouwen hebben dat het veilig genoeg is en dus daadwerkelijk het evenement of de activiteit willen bezoeken;
 • wat de ervaring is voor bezoekers om vooraf een test te doen om toegang te krijgen;
 • wat de ervaring is voor organisaties om te controleren op een geldig negatief testbewijs aan de poort;
 • of de ondersteunende ICT en apps goed werken;
 • of de speciaal hiervoor gebouwde teststraten goed functioneren.

De pilots richten zich niet op het veiliger maken van de sectoren. Daarover hebben de sectoren al afspraken gemaakt in zogenaamde corona-protocollen voor een veilig omgang op de werkvloer.

De fieldlabs zijn gecontroleerde experimenten om te onderzoeken hoe een evenement veilig en verantwoord meer publiek kan ontvangen. Daarbij wordt vooral gekeken naar hoe het publiek zich gedraagt tijdens een evenement, en wat dat betekent voor de veiligheid van een evenement.

Volgen er de komende weken nog meer van dit soort testconcerten?
Op dit moment is nog niet bekend of er nog meer van dit soort testconcerten zullen volgen. Hou de website in de gaten voor nieuws, of abonneer u op onze nieuwsbrief.

Contact

  Inschrijven nieuwsbrief
  Geluidsfragmenten mogelijk gemaakt door ClassicsToGo