Robeco

Vernieuwing begint bij beheersing van de basis

De Robeco SummerNights komen voort uit een unieke samenwerking tussen Robeco en Het Concertgebouw. Allebei kennen we een rijke geschiedenis vol vernieuwing met passie voor kwaliteit en oog voor onze basis. Ieder op zijn eigen terrein. Met de Robeco SummerNights willen we muzikale traditie op innovatieve wijze voor iedereen toegankelijk maken. Met een programmering van klassiek tot modern, van akoestisch tot elektrisch zijn de Robeco SummerNights al 30 jaar één van de best bezochte festivals van Nederland.

Van 1988 tot 2018

Het is 1988 en in de zomer sluiten alle theater en muziekzalen gewoontegetrouw hun deuren. Martijn Sanders, directeur van Het Concertgebouw, ziet dat dit anders kan. Samen met Robeco opent hij de zalen tijdens de zomermaanden. In 1989 vindt de eerste editie plaats van de Robeco Zomerconcerten: 19 muzikale zomeravonden. Een traditie is geboren! In mei 2018 werd bekend dat er na 30 jaar een einde komt aan de succesvolle sponsorsamenwerking tussen Robeco en de zomerprogrammering van Het Concertgebouw. De jubileumeditie van 2018 is de laatste die de naam Robeco SummerNights draagt. De zomerprogrammering zal wel doorgaan in 2019, Het Concertgebouw ambieert een voortzetting van de zomerconcerten met een nieuwe partner.

Meer dan 2.000 concerten

In die dertig jaar passeerden bijna 2.000 concerten, van klassiek tot jazz en pop, de revue. We hebben meer dan 2 miljoen bezoekers mogen begroeten. Er is gegeten, gedronken en gedanst, en uiteraard genoten van prachtige muziek. En ook de laatste Robeco SummerNights in 2018 wordt weer een groot zomerfeest!

Grote namen

30 jaar Robeco SummerNights betekent ook 30 jaar grote namen. Van Jaap van Zweden en John Eliot Gardiner tot Valery Gergiev en Daniel Harding. Met solisten als Mitsuko Uchida, Joshua Bell en Janine Jansen. Met vaste gasten zoals Ronald Brautigam en Leo van Doeselaar en orkesten van over de hele wereld. En natuurlijk onze ‘eigen’ orkesten: het Koninklijk Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest, maar ook het Noord Nederlands Orkest en philharmonie zuidnederland. Grote jazznamen zoals Cleo Laine , Chick Corea en Toots Thielemans. En Eric Corton, Hadewych Minis en Pierre Bokma als verteller/presentator.

Bekijk de Robeco concertagenda

Robeco is trotse sponsor van de Robeco SummerNights

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.