Series

Vind uw serie

 • Zing en Beleef

  Eerste concert op: 27 feb. 2017
 • Rondom Herreweghe Plus

  In de serie Rondom Herreweghe Plus zit niet alleen zijn verjaardagsconcert op 14 mei 2017 (een Luther – Bach concert vanwege 500 jaar Reformatie), maar ook een nieuwe uitvoering van de beroemde Mariavespers van Monteverdi en Bachs ontroerende Johannes-Passion.

  Eerste concert op: 14 mei 2017 Grote ZaalVanaf € 179,50
 • Grote Solisten

  In de serie Grote Solisten maakt u kennis met muzikaal meesterschap zonder weerga. Vier afwisselende concerten met louter topsolisten. Van Juan Diego Flórez tot Martha Argerich, van Mischa Maisky tot Maria João Pires.

  Eerste concert op: 12 sep. 2017 Grote ZaalVanaf € 228,00
 • Amsterdam Piano Series

  Vol trots presenteert Gutman Records de Amsterdam Piano Series: een fonkelnieuwe pianoserie in de Kleine Zaal. Met vier recitals door vier Nederlandse pianisten, die ieder een band hebben met het Koninklijk Concertgebouworkest of Camerata RCO.

  Eerste concert op: 13 sep. 2017 Kleine ZaalVanaf € 80,00
 • Keuzeserie Nederlands Philharmonisch Orkest

  Stel zelf een serie samen, van minimaal vijf concerten, uit alle concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.

  Eerste concert op: 15 sep. 2017 Grote Zaal
 • 1b Grootse symfonieën

  Naast grote symfonieën van Mahler, Brahms en Sjostakovitsj staan in deze serie ook soloconcerten op het programma. Zoals het virtuoze Vioolconcert van Mendelssohn met violist Josef Špaček en het Twintigste pianoconcert van Mozart met pianist Richard Goode.

  Eerste concert op: 15 sep. 2017 Grote ZaalVanaf € 137,00
 • 4 Groots op vrijdag

  Grootse muziek, van Mahlers Tiende tot John Williams' Star Wars. En in april wordt Het Concertgebouw omgebouwd tot de grootste bioscoopzaal van Nederland voor Ravels Daphnis et Chloé in Symphonic Cinema.

  Eerste concert op: 15 sep. 2017 Grote ZaalVanaf € 94,00
 • NTR ZaterdagMatinee Opera

  In de Opera-serie klinkt opera op zijn mooist, met een absolute hoofdrol voor de muziek. Dit seizoen hoort u onder andere Verdi's Simon Boccanegra, Beethovens Leonore, en Richard Strauss' Elektra.

  Eerste concert op: 16 sep. 2017 Grote ZaalVanaf € 265,00
 • Meesters op de gitaar

  Meesters op de Gitaar is de enige gitaarserie in Het Concertgebouw. Met in seizoen 2017-2018 het jonge talent Meng Su, de virtuoze en poëet Rovshan Mamedkuliev en de Griekse gitaarlegende Costas Cotsiolis.

  Eerste concert op: 16 sep. 2017 Kleine ZaalVanaf € 90,00
 • BOL Pianoserie

  Deze serie met de pianisten Daniël Wayenberg, Martin Oei en Martyn van den Hoek geeft een breed en afwisselend beeld van de klassiek-romantische klaviertraditie. Van de Weens klassieken Haydn en Beethoven, tot en met de Russische laat-Romantiek van Rachmaninoff.

  Eerste concert op: 17 sep. 2017 Kleine ZaalVanaf € 63,00
 • 3a Gouden klassiekers

  Maak uw maandagavonden extra bijzonder met onder andere Mahlers Tiende symfonie, de grootse Symphonie fantastique van Berlioz en het Tripelconcert van Beethoven.

  Eerste concert op: 18 sep. 2017 Grote ZaalVanaf € 125,00
 • Close-up Serie 1 & 2

  Wilt u de musici van het Koninklijk Concertgebouworkest van dichtbij zien en horen? Dat kan in de serie Close-up.

  Eerste concert op: 19 sep. 2017 Kleine ZaalVanaf € 185,00
 • Close-up serie 1

  Wilt u de musici van het Koninklijk Concertgebouworkest van dichtbij zien en horen? Dat kan in de serie Close-up. In Close-up Serie 1 hoort u violist Henk Rubingh, artist in residence Eva-Maria Westbroek en een eerbetoon aan componist Lou Harrison.

  Eerste concert op: 19 sep. 2017 Kleine ZaalVanaf € 98,00
 • B: Het groot symfonisch repertoire

  De symfonische traditie leeft voort in de grootste en oudste abonnementenserie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Met louter dirigenten en solisten van wereldfaam, zoals chef-dirigent Daniele Gatti, Valery Gergiev, Janine Jansen en Leonidas Kavakos.

  Eerste concert op: 20 sep. 2017 Grote ZaalVanaf € 514,00
 • Lezingen: Een spiegel van geluid

  Eerste concert op: 20 sep. 2017 Koorzaal
 • Keuzeserie Eigen Programmering

  Nieuw: stel zelf uw ideale concertserie samen door uit circa zeventig concerten er drie of meer te kiezen. U heeft de keuze uit alle genres, alle zalen. Met deze keuzeserie bent u verzekerd van de beste plaatsen en krijgt u 5% korting (reeds verrekend in de prijzen op de website). U kunt de keuzeserie bestellen tot en met 15 mei.

  Eerste concert op: 22 sep. 2017 Grote Zaal, Kleine Zaal, Koorzaal
 • Meesterpianisten serie A

  Met een abonnement op de Serie A hoort u álle meesterpianisten van dit seizoen. Waaronder veel bekenden, zoals Mikhail Pletnev, Murray Perahia en Grigory Sokolov. Maar ook maakt u kennis met twee debutanten: de jonge Italiaanse ster Beatrice Rana en de jonge ‘oude ziel’ Behzod Abduraimov.

  Eerste concert op: 24 sep. 2017 Grote ZaalVanaf € 525,00
 • Meesterpianisten serie B

  Met een abonnement op de Serie B hoort u komend seizoen Nelson Goerner, Denis Kozhukhin, Marc-André Hamelin, Grigory Sokolov, en Evgeny Kissin. Plus het debuut van de jonge Italiaanse ster Beatrice Rana.

  Eerste concert op: 24 sep. 2017 Grote ZaalVanaf € 305,00
 • Strijkkwartetten op donderdag

  Zes avonden met legendarische ensembles en intense kwartetmuziek. Met dit seizoen een hoofdrol voor Bartók, maar ook de klassiekers van Mozart, Haydn en Beethoven. Zo laat deze serie zich lezen als een reis door de geschiedenis van het strijkkwartet.

  Eerste concert op: 28 sep. 2017 Kleine ZaalVanaf € 264,00
 • D: De klassiekers

  In de acht concerten van serie D staat steeds een klassieker centraal: een compositie die zo geliefd en beroemd is geworden dat niemand er omheen kan. Zoals Mahlers Negende, Bruckners Negende en Bachs Matthaüs-Passion.

  Eerste concert op: 29 sep. 2017 Grote ZaalVanaf € 290,00
 • NTR ZaterdagMatinee Hedendaags

  Het thema ‘Muziek 3.0’ van dit NTR ZaterdagMatinee-seizoen komt optimaal tot zijn recht in de serie Hedendaags. Of: hoe bestaande muziek nieuwe muziek genereert... Met als uitsmijter de geheel herschreven opera Sunken Garden van Michel van der Aa.

  Eerste concert op: 30 sep. 2017 Grote ZaalVanaf € 205,00
 • Klassieke Meesterwerken

  Als vanouds hoort u in de serie Klassieke Meesterwerken de Nederlandse toporkesten met de mooiste stukken uit het repertoire. Met dit seizoen veel Russische meesterwerken, zoals Tsjaikovski's Vioolconcert en het Derde pianoconcert van Rachmaninoff.

  Eerste concert op: 30 sep. 2017 Grote ZaalVanaf € 266,00
 • Familieconcerten

  Eerste concert op: 30 sep. 2017 Grote Zaal, Kleine Zaal, Koorzaal
 • Strijkkwartetten op zaterdag

  Zes avonden met legendarische ensembles en intense kwartetmuziek. Met dit seizoen een hoofdrol voor Bartók, maar ook de klassiekers van Mozart, Haydn en Beethoven. Zo laat deze serie zich lezen als een reis door de geschiedenis van het strijkkwartet.

  Eerste concert op: 30 sep. 2017 Kleine ZaalVanaf € 264,50
 • Z: De matinee

  Acht (of vier) concerten op zondagmiddag, met solisten en dirigenten van wereldfaam, zoals Jaap van Zweden en Eva-Maria Westbroek, en de prachtigste werken van onder anderen Bach, Beethoven, Dvořák en Bruckner.

  Eerste concert op: 1 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 330,00
 • Rising Stars

  Maak in Rising Stars kennis met hét talent van nu, de sterren van de toekomst. U hoort onze eigen Nora Fischer, maar ook talent uit onder meer Hongarije en Luxemburg. Trompet, slagwerk, strijkkwartet, de serie Rising Stars biedt het allemaal.

  Eerste concert op: 4 okt. 2017 Kleine ZaalVanaf € 174,00
 • 1a Geliefde klassiekers

  Enkele hoogtepunten in de serie Geliefde Klassiekers: het beroemde Vioolconcert van Bruch met Renaud Capuçon als solist, het Requiem van Fauré en het Concierto de Aranjuez van Rodrigo.

  Eerste concert op: 7 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 146,00
 • NTR ZaterdagMatinee Radio Filharmonisch Orkest & Friends I

  In de serie RFO & Friends I hoort u een rijke doorsnede uit het symfonisch repertoire. Met symfonieën van Mahler, Bruckner en Beethoven. Maar ook recent werk van Bart Visman, Henri Dutilleux en Jan Welmers.

  Eerste concert op: 7 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 210,00
 • Mini-serie B: Geliefde klassiekers

  Geliefde klassiekers uit het symfonisch repertoire: geniet van de bekende klanken van Bruch, Dvořák, Chopin en Beethoven.

  Eerste concert op: 7 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 94,50
 • 2 Ontspan op zondag

  Hoogtepunten op de zondagmiddag zijn onder meer: het beroemde Vioolconcert van Bruch door violist Renaud Capuçon, de Achtste symfonie van Beethoven, en Berlioz' Symphonie fantastique door het Nederlands Philharmonisch orkest onder leiding van Marc Albrecht.

  Eerste concert op: 8 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 125,00
 • Meesterpianisten serie C

  Met een abonnement op de Serie C hoort u komend seizoen Daniil Trifonov, András Schiff, Mikhail Pletnev, Piotr Anderszewski en Murray Perahia. Én het debuut van de jonge 'oude ziel' Behzod Abduraimov.

  Eerste concert op: 8 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 305,00
 • Kamermuziek

  In de serie Kamermuziek bieden we u intieme muziek in al zijn facetten. Een strijktrio met violist Renaud Capuçon, maar ook een bijzonder octet onder leiding van Liza Ferschtman. Plus twee concerten waarin de piano een belangrijke rol speelt. 

  Eerste concert op: 9 okt. 2017 Kleine ZaalVanaf € 172,00
 • Vocaal 2

  In Vocaal 2 hoort u Thomas Oliemans, Christian Gerhaher, Carolyn Sampson, Lenneke Ruiten en Christoph Prégardien. Een hoofdrol is weggelegd voor dé liedcomponist: Franz Schubert. Maar ook onder anderen Mahler en Britten komen aan bod. 

  Eerste concert op: 10 okt. 2017 Kleine ZaalVanaf € 180,00
 • Strijkkwartetten op woensdag

  Zes perfecte woensdagavonden die samen een gevarieerd portret van het genre strijkkwartet schetsen. Van jong aanstormend kwartettalent tot gearriveerde kwartetten, met werken van Haydn tot Fagelund. 

  Eerste concert op: 11 okt. 2017 Kleine ZaalVanaf € 222,00
 • Wereldberoemde symfonieorkesten

  Sir Simon Rattle, de Berliner Philharmoniker, het Boedapest Festival Orkest, Michael Tilson Thomas, het London Symphony Orchestra... Ook in seizoen 2017-2018 hoort u de beste orkesten en dirigenten in de Grote Zaal.

  Eerste concert op: 12 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 427,00
 • NTR ZaterdagMatinee Groot Omroepkoor & Friends

  Het Groot Omroepkoor staat centraal in een serie met koorklassiekers: Verdi's Requiem, de Koorfantasie van Beethoven, de Vespers van Rachmaninoff en Brahms' Ein deutsches Requiem. Bovendien hoort u nieuw werk van Bram Kortekaas en Fred Momotenko.

  Eerste concert op: 14 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 160,00
 • Mini-keuzeserie

  Stel zelf uw Mini-keuzeserie van drie concerten samen uit negen concerten van grote klasse.

  Eerste concert op: 14 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 100,50
 • Mini-serie A: Marc Albrecht

  Van de symfonische gedichten van Strauss tot de majestueuze Eerste symfonie van Brahms. En een concert gewijd aan Schumann, één van de favoriete componisten van Marc Albrecht.

  Eerste concert op: 14 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 94,50
 • New Masters On Tour

   New Masters on Tour is meer dan een inspirerende internationale concertserie, het is hét podium voor de ontdekking van de internationale sterren van de toekomst. 

  Eerste concert op: 15 okt. 2017 Kleine ZaalVanaf € 100,00
 • 3b Solisten op maandag

  Hoogtepunten op de maandagavond zijn onder meer: het Vioolconcert van Mendelssohn, Chopins Eerste pianoconcert, het Twintigste pianoconcert van Mozart en het indringende Vioolconcert van Britten.

  Eerste concert op: 16 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 111,00
 • Pianotrio's (maandag)

  Drie geweldige pianotrio's brengen de beste werken uit het genre. U hoort het Trio Shaham Erez Wallfisch, het Trio Armstrong Bielow Brendel en het Atos Trio. Met klassiekers als Dvořáks Dumky-trio en Beethovens Erzherzog-trio.

  Eerste concert op: 16 okt. 2017 Kleine ZaalVanaf € 117,00
 • Pianotrio's (woensdag)

  Drie geweldige pianotrio's brengen de beste werken uit het genre. U hoort het Trio Shaham Erez Wallfisch, het Trio Armstrong Bielow Brendel en het Atos Trio. Met klassiekers als Dvořáks Dumky-trio en Beethovens Erzherzog-trio.

  Eerste concert op: 18 okt. 2017 Kleine ZaalVanaf € 117,00
 • H: Horizon

  De vernieuwde serie Horizon biedt drie grensverleggende concerten, ieder met een bijzonder thema: Multiversum, Japanse impressies en Oorlog & Vrede.

  Eerste concert op: 19 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 115,00
 • A: Actueel, Avontuurlijk, Aangrijpend

  Symfonische muziek van de afgelopen honderd jaar, in zes (of drie) concerten op vrijdagavond. Met onder meer een wereldpremière van Guillaume Connesson en Nederlandse premières van Peter Eötvös, Krisztof Penderecki en Matthias Pintscher.

  Eerste concert op: 20 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 268,00
 • Close-up Serie 2

  Wilt u de musici van het Koninklijk Concertgebouworkest van dichtbij zien en horen? Dat kan in de serie Close-up. In Close-up Serie 2 hoort u klarinettist Olivier Patey, een eerbetoon aan Rossini en een concert gewijd aan het thema Oorlog & Vrede.

  Eerste concert op: 24 okt. 2017 Kleine ZaalVanaf € 98,00
 • Rondom Herreweghe

  In de mini-serie Rondom Herreweghe laat de maestro horen waarom hij één van de beste dirigenten ter wereld is, in twee onvergetelijke concerten. Op het programma staan Monteverdi’s Mariavespers en Bachs Johannes-Passion.

  Eerste concert op: 24 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 119,50
 • Barok Vocaal

  Ook in seizoen 2017-2018 is een kleine maar zeer fijne serie Barok Vocaal samengesteld door Fred Luiten Concertorganisatie. Drie concerten met Bachs Weihnachtsoratorium, Monteverdi's Mariavespers en de Johannes-Passion van Bach.

  Eerste concert op: 24 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 179,50
 • Mini-serie C: Topsolisten

  Topsolisten als het Sitkovetsky Trio, Ginesa Ortega en Dejan Lazić met een toporkest!

  Eerste concert op: 30 okt. 2017 Grote ZaalVanaf € 94,50
 • E: De grote maestro's

  Symfonische muziek komt tot leven tijdens acht concerten onder leiding van de meest vooraanstaande dirigenten, onder wie Bernard Haitink, Herbert Blomstedt, Philippe Herreweghe en Franz Welser-Möst.

  Eerste concert op: 3 nov. 2017 Grote ZaalVanaf € 330,00
 • NTR ZaterdagMatinee Radio Filharmonisch Orkest & Friends II

  De serie RFO & Friends II biedt u vijf geweldige concerten met het Radio Filharmonisch Orkest. U hoort de broers Jussen in een nieuw concert van Joey Roukens, maar ook bijvoorbeeld de Orgelsymfonie van Saint-Saëns. En filmmuziek van Pietro Mascagni, mét film!

  Eerste concert op: 4 nov. 2017 Grote ZaalVanaf € 170,00
 • Vocaal 1

  Vijf geweldige zangers brengen verhalen in muziek. Over liefde en verlangen, maar ook over verlies en eenzaamheid. U hoort Mark Padmore, Christianne Stotijn, Andrè Schuen, Florian Boesch en Anna Prohaska.

  Eerste concert op: 7 nov. 2017 Kleine ZaalVanaf € 180,00
 • 1c Nederlands Kamerorkest

  Op veler verzoek: een concertserie rondom het Nederlands Kamerorkest. Extra bijzonder wordt het concert op 3 maart, het Nederlands Kamerorkest brengt dan samen met het Nederlands Kamerkoor zowel het beroemde Requiem van Fauré als nieuw werk van Connesson.

  Eerste concert op: 11 nov. 2017 Grote ZaalVanaf € 94,00
 • NTR ZaterdagMatinee Oude Muziek

  In de serie Oude muziek hoort u hoe nieuw 'oude muziek' kan klinken. Met bekende en minder bekende werken van onder anderen Telemann, Vivaldi en Caldara. Uitgevoerd door topensembles als het Orkest van de Achttiende Eeuw, Concerto Köln en La Cetra.

  Eerste concert op: 11 nov. 2017 Grote ZaalVanaf € 200,00
 • Kleine Zaal Melange

  Topsolisten als Ronald Brautigam en Severin von Eckardstein ontmoeten verfijnde ensembles als het Fine Arts Kwartet en het Danel Kwartet in Kleine Zaal Melange. Met programma's die al even spannende ontmoetingen van werken beloven.

  Eerste concert op: 15 nov. 2017 Kleine ZaalVanaf € 172,00
 • S: Essentials

  Essentials: meesterwerken van Sibelius, Händel, Haydn en Berlioz die je gehoord móet hebben, in drie concerten op zaterdagavond.

  Eerste concert op: 9 dec. 2017 Grote ZaalVanaf € 125,00
 • Bachs Vocale Meesterwerken

  De mini-serie Bachs Vocale Meesterwerken stelt twee beroemde vocale werken van Bach centraal: het Weihnachtsoratorium door Akademie für Alte Musik Berlin en Windsbacher Knabenchor, en de Johannes-Passion door Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe.

  Eerste concert op: 13 dec. 2017 Grote ZaalVanaf € 119,50
 • Strijkers met variatie

  In Strijkers met variatie hoort u 's werelds beste violisten en cellisten in een andere klankomgeving. Met houtblazers, met piano, met andere strijkers... Op het podium ziet u violisten als Liza Ferschtman en Candida Thompson, maar ook bijvoorbeeld hoboïst Alexei Ogrintchouk en legendarische pianist Menahem Pressler.

  Eerste concert op: 16 dec. 2017 Kleine ZaalVanaf € 172,00
 • F: Familieserie

  De Familieserie: drie concerten waarin ouders en grootouders hun (klein)kinderen (8+) kennis kunnen laten maken met de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest. Mét speciale inleiding en inclusief lidmaatschap van jongerenvereniging Entrée!

  Eerste concert op: 17 dec. 2017 Grote ZaalVanaf € 215,00
 • Bonusconcert 18 december 2017

  Eerste concert op: 18 dec. 2017 Grote Zaal
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.