1. Series
  2. Concertvrienden

Concertvrienden

Wilt u de musici van het Koninklijk Concertgebouworkest ook eens van dichterbij zien en horen? Dat kan! Al vele jaren verzorgen zij kamermuziekconcerten in de Kleine Zaal onder de noemer Close-up, georganiseerd door Concertvrienden. In twee series van drie intieme en diverse concerten kunt u optimaal genieten van de kwaliteiten van deze topmusici.

  • Intieme kamermuziekconcerten
  • Musici van het Concertgebouw-orkest van dichtbij meemaken
  • Bekende en minder bekende werken
  • Concertvrienden krijgen korting op deze serie
Verkoop gesloten

Vanaf dinsdag 18 september 2018, Kleine Zaal

In Close-up, een serie intieme kamermuziekconcerten, maakt u nader kennis met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. 

Vanaf € 100,00

Serie I van Close-up omvat drie heel verschillende concerten met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. U hoort bijvoorbeeld een eerbetoon aan Claude Debussy door het GoYa Quartet – een strijkkwartet opgericht door vier jonge musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest – met enkele orkestcollega’s. Pianist Pierre-Laurent Aimard, dit seizoen artist in residence van het Concertgebouworkest, heeft met orkestleden een mooi programma samengesteld met werken van onder anderen Janácek en Schumann. En solohoboïst Alexei Ogrintchouk heeft een fors ensemble aan collega’s uitgenodigd voor zijn portretconcert met muziek van Mozart en Beethoven.

Verkoop gesloten

Vanaf zondag 21 oktober 2018, Kleine Zaal

In Close-up, een serie intieme kamermuziekconcerten, maakt u nader kennis met leden van het Concertgebouworkest. 

Vanaf € 100,00

Serie II van Close-up omvat drie heel verschillende concerten met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. Solocelliste Tatjana Vassiljeva laat alle uithoeken van haar instrument horen in werk van Tsjaikovski en Kodály. Het Alma Kwartet – gevormd door drie leden van het Concertgebouworkest en een van het Nederlands Philharmonisch Orkest – staat centraal in een concert rondom de Tsjechische componist Pavel Haas, die 75 jaar geleden in Auschwitz omkwam. Trevor Pinnock kennen we als dirigent, maar is ook een vooraanstaand klavecinist – hij werkt met orkestleden samen in een mooi barokprogramma.

Verkoop gesloten

Vanaf dinsdag 18 september 2018, Kleine Zaal

In Close-up, een serie intieme kamermuziekconcerten, maakt u nader kennis met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. 

Vanaf € 189,00

Het Koninklijk Concertgebouworkest is zó imponerend dat je soms vergeet dat ieder individueel orkestlid een internationaal topmusicus is. In Close-up, een serie intieme kamermuziekconcerten, maakt u nader kennis met een aantal van hen. Zoals hoboïst Alexei Ogrintchouk en celliste Tatjana Vassiljeva, die dit seizoen centraal staan in hun eigen portretconcert. We staan stil bij de sterfjaren van Claude Debussy en Pavel Haas, respectievelijk honderd en vijfenzeventig jaar geleden. De veelzijdige en veelbekroonde pianist Pierre-Laurent Aimard, volgens Wall Street Journal een ‘buitengewoon visionair’, is artist in residence van het orkest. Hij speelt met orkestmusici samen in werken van Schumann tot Kurtág. Eveneens te gast bij een selectie strijkers en houtblazers is de Britse klavecinist Trevor Pinnock. Bach, Händel, Tsjaikovski en Poulenc: ze doen de musici van het Koninklijk Concertgebouworkest stralen als nooit tevoren.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.