BOL Pianoserie

Nieuw in seizoen 2017-2018: de BOL Pianoserie van stichting Eco Consult. In drie concerten hoort u steeds twee van de volgende pianisten: Martin Oei, Martyn van den Hoek en Daniël Wayenberg. De pianisten spelen op hun favoriete vleugel, beschikbaar gesteld door de firma BOL Piano’s.

Niet beschikbaar

Vanaf zondag 17 september 2017, Kleine Zaal

Deze serie met de pianisten Daniël Wayenberg, Martin Oei en Martyn van den Hoek geeft een breed en afwisselend beeld van de klassiek-romantische klaviertraditie. Van de Weens klassieken Haydn en Beethoven, tot en met de Russische laat-Romantiek van Rachmaninoff.

Daniël Wayenberg, Martyn van den Hoek en Martin Oei vormen samen drie opeenvolgende generaties Nederlandse pianisten die hun wortels hebben in het klassiek-romantische pianorepertoire. Wayenberg (1929) kreeg zijn liefde voor de romantiek mee van zijn moeder, violiste uit de Russische traditie. Voor Van den Hoek (1957), winnaar van het eerste internationale Liszt Concours, is de muziek van Franz Liszt het middelpunt geweest van waaruit hij zijn eigen weg zocht. En wat Liszt voor hem was, is Chopin voor Van den Hoeks leerling Martin Oei (1996).

Ieder hebben ze hun eigen invalshoek en visie op het repertoire, wat niet alleen tot uiting komt in het spel zelf, maar ook in hun voorkeuren voor de piano die ze bespelen. De firma BOL Piano’s heeft de drie pianisten in staat gesteld hun favoriete instrument te kiezen uit het gehele assortiment concertvleugels. Daarmee heeft ook het publiek de mogelijkheid de verschillen tussen de instrumenten te horen.

Bij elk concert treden steeds twee pianisten op: Martyn van den Hoek en Martin Oei in het eerste concert, Daniël Wayenberg en Martyn van den Hoek in het tweede concert, en Daniël Wayenberg en Martin Oei in het derde concert. Bij elkaar geven de drie concerten een breed en afwisselend beeld van de klassiek-romantische klaviertraditie, van de Weens klassieken Haydn en Beethoven tot en met de Russische laat-Romantiek van Rachmaninoff.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.