1. Series
  2. Eigen Programmering

Eigen Programmering

In seizoen 2018-2019 biedt de Eigen Programmering van Het Concertgebouw u weer een aantal vertrouwde, vaste series. Ook bieden we u wederom de keuzeserie. Met de keuzeserie kiest u zelf uit circa zestig bijzondere, afwisselende concerten uw ideale serie. De keuzeserie is t/m 15 mei 2018 te bestellen.

Voordelen van een serie:

  • De best beschikbare stoelen
  • Gegarandeerd de laagste prijs
  • 5% korting
Verkoop gesloten

Vanaf maandag 17 september 2018, Grote Zaal

Uit drie continenten hoort u de beste gezelschappen en dirigenten. Zoals het Orkest van het Mariinski Theater met Valery Gergiev, de Wiener Philharmoniker, Mariss Jansons met zijn Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en Riccardo Chailly met het orkest van de Milanese Scala.

Vanaf € 462,00

Wat maakt de grootste orkesten zo groot? Toewijding, balans, virtuositeit, teamwork… niet te meten kwaliteiten, die overduidelijk aanwezig zijn in de serie Wereldberoemde Symfonieorkesten. Uit drie continenten hoort u de beste gezelschappen. Het Orkest van het Mariinski Theater bijvoorbeeld, geleid door Valery Gergiev. De Wiener Philharmoniker heeft topviolist Leonidas Kavakos te gast in een Weens programma: Mozart en Haydn. Het Boston Symphony Orchestra brengt een enerverend concert met Bernstein en Sjostakovitsj. Dirigent Mariss Jansons kiest met zijn Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks voor Saint-Saëns’ romantische Orgelsymfonie. En dan is er het legendarische Orchestra Filarmonica della Scala, onder leiding van Riccardo Chailly. Vijf totaal verschillende orkesten – maar alle vijf weergaloos. Onmeetbaar goed.

Verkoop gesloten

Vanaf dinsdag 6 november 2018, Grote Zaal

Fenomenale klassieke sterren in de Grote Zaal. Als solist bij geweldige orkesten of, heel bijzonder, als duo of trio. Van Janine Jansen tot Murray Perahia, van Gautier Capuçon tot Yuja Wang.

Vanaf € 231,00

Fenomenale klassieke sterren in de Grote Zaal. Als solist bij geweldige orkesten of, heel bijzonder, als duo of trio. Pianist Jean-Yves Thibaudet, violiste Lisa Batiashvili en cellist Gautier Capuçon gaan op harmonische ontdekkingstocht met onder anderen Mendelssohn. De legendarische pianist Murray Perahia viert het zestigjarig bestaan van de Academy of St Martin in the Fields met pianoconcerten van Beethoven. Yuja Wang, door Le Figaro uitgeroepen tot ‘pianogenie’, soleert in Prokofjevs Vijfde pianoconcert. En topvioliste Janine Jansen geeft een recital met een van haar favoriete pianisten: Alexander Gavrylyuk. Van Stravinsky’s De vuurvogel tot Clara Schumanns Drei Romanzen: heel grote en heel intieme werken komen samen in de serie Grote Solisten.

Verkoop gesloten

Vanaf zaterdag 22 september 2018, Grote Zaal

De serie Klassieke Meesterwerken biedt de mooiste klassieke werken door de beste Nederlandse orkesten. Internationale topsolisten als Boris Giltburg, Alisa Weilerstein en Nikolai Lugansky maken deze serie compleet.

Vanaf € 273,00

De serie Klassieke Meesterwerken omspant ruim drie eeuwen. Van Bach tot Bartók hoort u de mooiste muziekstukken door Nederlandse orkesten. Internationale topsolisten als celliste Alisa Weilerstein en pianist Boris Giltburg zijn te gast in zeven concerten met elk een eigen gezicht. Romantisch, zoals bij de philharmonie zuidnederland, die Grieg en Tsjaikovski combineert. Vaak virtuoos, bijvoorbeeld in de Bach-vertolkingen van Amsterdam Sinfonietta en meesterpianiste Beatrice Rana. Het Nederlands Philharmonisch Orkest zoekt met de Franse pianist Frank Braley zijn jazzy kant op in Gershwin. Er is drama van Mahler en zonneschijn van Schumann. Oude bekenden als Gordan Nikolić staan naast nieuwe ontdekkingen als cellist Sheku Kanneh-Mason. De gemene deler? De serie Klassieke Meesterwerken is vóór alles meeslepend.

Verkoop gesloten

Vanaf maandag 25 februari 2019, Kleine Zaal

Ontdek de enorme veelzijdigheid van Sjostakovitsj tijdens zes concerten van het Borodin Kwartet. Het Moskouse ensemble speelt, verspreid over twee seizoenen, álle strijkkwartetten van deze componist.

Vanaf € 276,00

De enorme veelzijdigheid van Sjostakovitsj wordt getoond in zes concerten van het Borodin Kwartet. Het Moskouse ensemble viert zijn vijfenzeventigjarig jubileum met de componist die de vier musici het dichtst na staat. ‘Sjostakovitsj’ muziek gaat over onze wereld, over Rusland’, aldus violist Ruben Aharonian. Het Borodin Kwartet speelt alle vijftien strijkkwartetten, die een periode van ruim vijftig jaar omspannen. Elk ervan is verbonden met een andere periode uit Sjostakovitsj’ leven. Bovendien klinken bijzondere stukken als het dramatische Podrugi, ‘Vriendinnen’. Bij dat concert zijn pianist Alexei Volodin en trompettist Sergei Nakariakov te gast. Melodieus, sarcastisch, danslustig, melancholiek: Sjostakovitsj’ oeuvre is zo divers als de mens zelf.

Let op: deze serie strekt zich uit tot in het seizoen 2019-2020

Verkoop gesloten

Vanaf zondag 2 december 2018, Kleine Zaal

Eén dag met vier concerten: het Festival Alba Rosa Viva! Pianiste en artistiek leider Reinild Mees stelde een dag samen vol eigenzinnige, lyrische composities van vooral veel vrouwen. Van Clara Schumann en Alma Mahler tot onze composer in residence Tansy Davies.

Ze was een uitzonderlijk muzikaal talent, een kosmopoliet die zich niet liet hinderen door haar vrouw-zijn: Alba Rosa Viëtor. De violiste en componiste overleed in 1979 maar leeft door in haar muziek. En in het naar haar genoemde festival Alba Rosa Viva! Ook deze derde editie, nu voor het eerst in Het Concertgebouw, is helemaal in de geest van Alba Rosa. Pianiste en artistiek leider Reinild Mees stelde een dag samen vol eigenzinnige, lyrische composities van vooral veel vrouwen. Van Clara Schumann en Alma Mahler tot composer in residence Tansy Davies. Mezzosopraan Karin Strobos zingt liederen van Rosy Wertheim. U hoort onder meer het Dudok Kwartet Amsterdam, cellistes Harriet Krijgh en Ella van Poucke en mezzosopraan Adèle Charvet. In de finale van de Alba Rosa Viëtor Composition Competition staan vijf jonge talenten. Eén dag, vier prachtige concerten: Alba Rosa leeft!

Verkoop gesloten

Vanaf woensdag 19 september 2018, Kleine Zaal

De serie Strijkkwartetten op woensdag richt zich dit seizoen vooral op het Oosten. Een reeks meeslepende concerten met vooral Oost-Europese en Russische componisten én ensembles.

Vanaf € 228,00

De serie Strijkkwartetten op woensdag heeft dit seizoen een sterke focus op het Oosten. Met vooral Oost-Europese en Russische componisten én ensembles kunt u zich opmaken voor een reeks concerten vol Grote Gevoelens. Dvořák staat centraal in de recitals van het Zemlinsky Kwartet en het Pražák Kwartet. Het Poolse Meccore Kwartet, dat altijd staand musiceert, kiest onder meer Tsjaikovski en Penderecki. Natuurlijk hoort u ook de ‘vader van het strijkkwartet’, Haydn, en de op hem volgende grote vernieuwers Beethoven en Schubert. Uit de Verenigde Staten komt het Brentano Kwartet met het bijzondere programma Lamentations: klaagzangen uit vele eeuwen, van Purcell tot Bartók. Het geliefde Schumann Kwartet en ons eigen Dudok Kwartet Amsterdam kunnen niet ontbreken in deze veelzijdige serie. Geconcentreerd, verstild en hartstochtelijk: deze ensembles komen heel dichtbij.

Verkoop gesloten

Vanaf donderdag 4 oktober 2018, Kleine Zaal

In de serie Strijkkwartetten hoort u dit seizoen veel muziek van Beethoven. 's Werelds beste kwartetten spelen composities die samen vrijwel zijn hele loopbaan omspannen.

Vanaf € 276,00

Beethovens werken vormen dit seizoen het kloppend hart van de serie Strijkkwartetten. U hoort composities die samen vrijwel zijn hele loopbaan omspannen. Van het inventieve Zesde strijkkwartet, gespeeld door het Parijse Modigliani Kwartet, tot het monumentale Veertiende, in handen van het eveneens Franse Danel Kwartet. Een bijna symfonisch geluid bereikt Beethoven in zijn Dertiende strijkkwartet, de keuze van het Londense Belcea Kwartet. Het Hagen Kwartet is terug in Het Concertgebouw met Schubert en Schumann. Uit Spanje komt Cuarteto Casals, dat onder meer Mozarts ‘Jacht’-kwartet speelt. Een première is er van het Kopelman Kwartet. Deze Russen voeren een speciaal voor hen gecomponeerd werk uit van de geliefde pianist Evgeny Kissin. Ambitieuze, tedere en theatrale composities – het strijkkwartet in zijn volle breedte.

Verkoop gesloten

Vanaf zaterdag 6 oktober 2018, Kleine Zaal

In de serie Strijkkwartetten hoort u dit seizoen veel muziek van Beethoven. 's Werelds beste kwartetten spelen composities die samen vrijwel zijn hele loopbaan omspannen.

Vanaf € 276,00

Beethovens werken vormen dit seizoen het kloppend hart van de serie Strijkkwartetten. U hoort composities die samen vrijwel zijn hele loopbaan omspannen. Van het inventieve Zesde strijkkwartet, gespeeld door het Parijse Modigliani Kwartet, tot het monumentale Veertiende, in handen van het eveneens Franse Danel Kwartet. Een bijna symfonisch geluid bereikt Beethoven in zijn Dertiende strijkkwartet, de keuze van het Londense Belcea Kwartet. Het Hagen Kwartet is terug in Het Concertgebouw met Schubert en Schumann. Uit Spanje komt Cuarteto Casals, dat onder meer Mozarts ‘Jacht’-kwartet speelt. Een première is er van het Kopelman Kwartet. Deze Russen voeren een speciaal voor hen gecomponeerd werk uit van de geliefde pianist Evgeny Kissin. Ambitieuze, tedere en theatrale composities – het strijkkwartet in zijn volle breedte.

Verkoop gesloten

Vanaf zondag 18 november 2018, Kleine Zaal

In de Kleine Zaal Melange hoort u een bont geschakeerde Melange van de mooiste kamermuziek. Met artiesten als Menahem Pressler, Liza Ferschtman en het Jerusalem Kwartet met klarinettiste Sharon Kam.

Vanaf € 180,00

Wat gebeurt er als je aan een beproefde combinatie een extra stem toevoegt? Dan krijg je een totaal nieuwe klankkleur. De serie Kleine Zaal Melange is een ontmoeting van geweldige musici. Zo breidt het geliefde Jerusalem Kwartet zich uit met de veelgeprezen klarinettiste Sharon Kam. Ze spelen een laat meesterwerk van Brahms, het innige Klarinetkwintet. Violiste Liza Ferschtman gaat in duet, trio en kwartet met drie van de beste kamermusici. U hoort Mendelssohns intense Eerste pianotrio door Louis Schwizgebel, Benjamin Beilman en Narek Hakhnazaryan. Menahem Pressler combineert een temperamentvolle Chopin met een impressionistische Debussy. Schilderachtige solowerken waarbij de piano zelf steeds meer verschillende stemmen aanspreekt. Een bont geschakeerde Melange van de mooiste kamermuziek.

Verkoop gesloten

Vanaf vrijdag 21 september 2018, Kleine Zaal

In de serie Strijkers met Variatie hoort u van de grootste componisten de werken die nét even anders zijn. Zoals het Pianokwintet van Schumann of de Suite, op. 23, van Korngold.

Vanaf € 180,00

De serie Strijkers met Variatie denkt buiten de gebaande paden. Van de grootste componisten hoort u werken die nét even anders zijn. Omdat de strijkers een ware krachtmeting aangaan met piano, zoals in Schumanns Pianokwintet, gespeeld door Yefim Bronfman en de RCO Chamber Soloists. Of omdat de pianist maar met één hand mag spelen. Amsterdam Sinfonietta Solisten, met pianist Alasdair Beatson als gast, speelt een stuk van Korngold waarbij de rechterhand netjes in de schoot moet blijven. Het Canadese ARC Ensemble brengt werken van vier componisten die vanwege nazisme en fascisme hun moederland verlieten. En dan is er een topensemble met onder meer altviolist Gareth Lubbe, die tevens excelleert in boventoonzang. In Strijkers met Variatie is veel ruimte voor Brahms, maar ook voor Franse chansons en improvisatie. Geweldige musici en componisten, in verscheidenheid verenigd.

Verkoop gesloten

Vanaf donderdag 15 november 2018, Kleine Zaal

Of het nu in speciaal gevormde ensembles is, of in langlevende muzikale families: de serie Kamermuziek viert dit seizoen het samen musiceren. 

Vanaf € 180,00

Of het nu in speciaal gevormde ensembles is, of in langlevende muzikale families: de serie Kamermuziek viert het samen musiceren. Het ultieme symbool daarvan is misschien wel de Schubertiade, die ooit begon als huisconcert van Schubert en vrienden. Die ongedwongen sfeer herscheppen Nicholas Angelich, Ning Feng en Edgar Moreau in een Schubert-programma. Altviolist Nils Mönkemeyer nodigt zijn muziekvrienden Julia Fischer en Daniel Müller-Schott uit voor een concert met werk van Beethoven, Martinů en wederom Schubert. Ook David Orlowsky, Alban Gerhardt en Ohad Ben-Ari zijn geestverwanten. De scheidslijn tussen individuen, maar ook die tussen ensembles vervaagt in een dubbelconcert van twee topkwartetten: het Gringolts Kwartet en het Meta4 Kwartet. Zij voegen zich samen in het stuk van hun dromen: Mendelssohns Octet. Beleef het mee!

Verkoop gesloten

Vanaf woensdag 21 november 2018, Kleine Zaal

Nú al in Het Concertgebouw: de internationale sterren van morgen en overmorgen. In de serie Rising Stars hoort u de beste jonge musici en ensembles uit heel Europa. 

Vanaf € 174,00

Onder de noemer Rising Stars nomineren vooraanstaande muziekpodia in heel Europa zes musici en ensembles. Een jaar lang reizen zij van stad naar stad. Dit seizoen bijt trombonist Peter Moore het spits af met Beethoven, Brahms en Gershwin. Bariton Josep-Ramon Olivé zingt Schubert en Mahler. Kian Soltani speelt onder meer een cellosonate van Sjostakovitsj, en het Franse Arod Kwartet kiest voor Bartók. Harpiste Anaïs Gaudemard stelt een overwegend Frans programma samen en het Amatis Trio combineert Haydn en Mendelssohn. In elk concert hoort u de première van een speciaal voor deze Rising Star geschreven werk, van componistes als Roxanna Panufnik en Camille Pépin. Laat u verrassen door de internationale sterren van morgen en overmorgen: nú in Het Concertgebouw. 

Verkoop gesloten

Vanaf maandag 5 november 2018, Kleine Zaal

Musicerende broers, geliefden en vrienden – de serie Pianotrio’s voelt als een warm familiefeest. Met onder andere het Van Baerle Trio en het Eggner Trio in werken van Beethoven, Schumann en Sjostakovitsj.

Vanaf € 123,00

Musicerende broers, geliefden en vrienden – de serie Pianotrio’s voelt als een warm familiefeest. De Weense broers Eggner combineren intense werken van Sjostakovitsj en Schumann met een jazzy stuk van Werner Pirchner. Een vriend van de familie! In Trio Helmchen – Weithaas – Hecker verzamelen zich drie topsolisten, van wie twee een echtpaar vormen. ‘Fijnzinnig, vol energie en impulsief’ wordt hun Schubert in de kritiek genoemd. U hoort het Eerste pianotrio. Uit eigen land ontvangen we het Van Baerle Trio dat onlangs het eerste deel uitbracht van een Beethoven-cyclus. ‘Homogeen als een Siamese drieling’ klinkt het ensemble. Naast Beethoven vertolkt het ook een prachtig verjaardagscadeau van Robert Schumann voor zijn vrouw Clara. Een serie die behalve de muziek ook vriendschap en liefde viert.

Verkoop gesloten

Vanaf woensdag 7 november 2018, Kleine Zaal

Musicerende broers, geliefden en vrienden – de serie Pianotrio’s voelt als een warm familiefeest. Met onder andere het Van Baerle Trio en het Eggner Trio in werken van Beethoven, Schumann en Sjostakovitsj.

Vanaf € 123,00

Musicerende broers, geliefden en vrienden – de serie Pianotrio’s voelt als een warm familiefeest. De Weense broers Eggner combineren intense werken van Sjostakovitsj en Schumann met een jazzy stuk van Werner Pirchner. Een vriend van de familie! In Trio Helmchen – Weithaas – Hecker verzamelen zich drie topsolisten, van wie twee een echtpaar vormen. ‘Fijnzinnig, vol energie en impulsief’ wordt hun Schubert in de kritiek genoemd. U hoort het Eerste pianotrio. Uit eigen land ontvangen we het Van Baerle Trio dat onlangs het eerste deel uitbracht van een Beethoven-cyclus. ‘Homogeen als een Siamese drieling’ klinkt het ensemble. Naast Beethoven vertolkt het ook een prachtig verjaardagscadeau van Robert Schumann voor zijn vrouw Clara. Een serie die behalve de muziek ook vriendschap en liefde viert.

Verkoop gesloten

Vanaf dinsdag 9 oktober 2018, Kleine Zaal

Eeuwige liefde, vrouwen als bloemen, dromen van een ander leven... het wordt allemaal bezongen in de serie Vocaal 1.  Met onder anderen Patricia Petibon, Barbara Kozelj, Roderick Williams en Christopher Maltman.

Vanaf € 182,00

Eeuwige liefde, vrouwen als bloemen, dromen van een ander leven – u bent terechtgekomen in de serie Vocaal 1. Waarin grote gevoelens zonder enige reserve worden bezongen. Door Patricia Petibon bijvoorbeeld, volgens Opera Magazine een ‘excentrieke sopraan, met een ongekend gevoel voor inleving en amusement’. Een knipoog is er ook in het recital van Christopher Maltman, waarin een halve dierentuin voorbijkomt. Van egels en muizen (Reger) tot leeuwen (Schumann) en zwaluwen (Wolf). Bariton Roderick Williams en pianist Iain Burnside brengen een programma vol bitterzoete poëzie, met liederen van Schubert en de Brit Gerald Finzi. De geliefde pianist Julius Drake begeleidt twee recitals in deze serie. Met Barbara Kozelj brengt hij Spaans getinte werken: van Rodrigo en Granados tot Wolf. Rosanne van Sandwijk en André Morsch openen de serie solo en als duo met een romantisch recital vol liederen van Liszt en Brahms.

Verkoop gesloten

Vanaf dinsdag 6 november 2018, Kleine Zaal

Het grootste talent uit diverse generaties komt samen in de serie Vocaal 2. Waaronder Robert Holl, Anna Lucia Richter, Sarah Connolly en Simon Keenlyside.

Vanaf € 182,00

Het grootste talent uit diverse generaties komt samen in de serie Vocaal 2. Te beginnen met de geroemde bas-bariton Robert Holl. Met naast hem pianist Roger Braun kiest hij lyrische Schubert-liederen. Liedbegeleider van de grootste vocalisten Julius Drake komt maar liefst drie keer. Hij escorteert mezzosopraan Sarah Connolly, door The Times geprezen om haar tekstbehandeling en zijden toon, en de Britse bariton Simon Keenlyside. In mei is hij terug met sopraan Sophie Bevan, volgens The Guardian ‘charismatisch, speels en oprecht’. De jonge Duitse sopraan Anna Lucia Richter, die volgens de Volkskrant ‘afkoerst op wereldroem’, geeft een bijzonder recital met bariton Georg Nigl. Zij zingen het complete Italienisches Liederbuch van Hugo Wolf. Liederen die roeren én troosten.

Verkoop gesloten
Keuzeserie

Vanaf zaterdag 29 september 2018, Grote Zaal, Kleine Zaal

Stel zelf uw ideale concertserie samen door uit circa zestig concerten er drie of meer te kiezen. U heeft de keuze uit alle genres, alle zalen. Met deze keuzeserie bent u verzekerd van de beste plaatsen en krijgt u 5% korting (reeds verrekend in de prijzen op de website). U kunt de keuzeserie bestellen tot en met 15 mei.

Stel uw ideale concertserie samen door uit circa zestig concerten er drie of meer te kiezen. U kunt de keuzeserie tot en met 15 mei bestellen, dan heeft u gegarandeerd de beste plaatsen voor de laagste prijs. U heeft de keuze uit alle genres, alle zalen.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.