1. Series
  2. Eigen Programmering

Eigen Programmering

In seizoen 2019-2020 biedt de Eigen Programmering van Het Concertgebouw u weer een aantal vertrouwde, vaste series. Ook bieden we u wederom de keuzeserie. Met de keuzeserie kiest u zelf uit circa zestig bijzondere, afwisselende concerten uw ideale serie. De keuzeserie was t/m 15 mei 2019 te bestellen.

Voordelen van een serie:

  • De best beschikbare stoelen
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Vanaf maandag 14 oktober 2019, Grote Zaal

Grote klassiekers door de grootste orkesten. Met het Valery Gergiev en zijn Münchner Philharmoniker, Michael Tilson Thomas en het San Francisco Symphony Orchestra en sterdirigent Gustavo Dudamel met het Mahler Chamber Orchestra. Natuurlijk soleren bij deze toporkesten de beste musici, van Sol Gabetta tot Leif Ove Andsnes.

Vanaf € 366,00

Vanaf dinsdag 8 oktober 2019, Grote Zaal

Unieke muzikale persoonlijkheden, samen in één serie. Hoor topsolisten als Maurizio Pollini, Diana Damrau met pianist Antionio Pappano, Fazil say en de Academy of St Martin in the Fields en Leonidas Kavakos met het Kammerorchester Wien - Berlin.

Vanaf € 240,00

Vanaf vrijdag 20 september 2019, Grote Zaal

Alles wat het klassiekemuziekhart begeert in één serie: dat is Klassieke Meesterwerken. Topsolisten als Arthur en Lucas Jussen, Kirill Gerstein en Emanuel Ax soleren in de mooiste klassieke werken bij de beste Nederlandse orkesten.

Vanaf € 280,00

Vanaf maandag 4 november 2019, Grote Zaal

De nieuwe generatie virtuozen met de beste internationale orkesten: dat is de gloednieuwe serie Jonge Wereldsterren. Met pianist Igor Levit, cellist Kian Soltani en pianist Jan Lisiecki.

Vanaf € 168,00

Vanaf donderdag 19 september 2019, Grote Zaal

Uit vele windstreken komen de zes bijzondere ensembles van de serie Strijkkwartetten. Steeds op donderdag hoort u speelse, intense en virtuoze gesprekken tussen violen, altviool en cello.

Vanaf € 282,00

Vanaf zaterdag 21 september 2019, Kleine Zaal

Uit vele windstreken komen de zes bijzondere ensembles van de serie Strijkkwartetten. Steeds op zaterdag hoort u speelse, intense en virtuoze gesprekken tussen violen, altviool en cello.

Vanaf € 282,00

Vanaf woensdag 9 oktober 2019, Kleine Zaal

Verleden, heden en toekomst in verbinding. Internationale ensembles van groot elan combineren geliefde werken van Beethoven, Brahms en Grieg met steeds een gloednieuw stuk dat mede in opdracht van Het Concertgebouw is ontstaan.

Vanaf € 234,00

Vanaf maandag 14 oktober 2019, Kleine Zaal

Soms zijn er maar drie instrumenten nodig om een hele wereld te openen. In de serie Pianotrio’s hoort u drie van de beste ensembles op het gebied van piano, viool en cello.

Vanaf € 126,00

Vanaf woensdag 16 oktober 2019, Kleine Zaal

Soms zijn er maar drie instrumenten nodig om een hele wereld te openen. In de serie Pianotrio’s hoort u drie van de beste ensembles op het gebied van piano, viool en cello.

Vanaf € 126,00

Vanaf zaterdag 7 december 2019, Kleine Zaal

Vier jonge ontdekkingen combineren virtuositeit met een goed verhaal. Jonge pianisten om in de gaten te houden!

Vanaf € 136,00

Vanaf zondag 15 december 2019, Kleine Zaal

De mooiste kamermuziek in bijna alle denkbare vormen: dat is de Kleine Zaal Melange. Topsolisten ontmoeten elkaar in bijzondere muziekstukken.

Vanaf € 184,00

Vanaf donderdag 10 oktober 2019, Kleine Zaal

Bijna alle denkbare instrumenten geven een steeds weer nieuwe kleur aan de viool in de serie Strijkers met Variatie. Met Liza Ferschtman, Isabelle Faust, Anneleen Lenaerts en het Modigliani Kwartet.

Vanaf € 184,00

Vanaf maandag 2 december 2019, Kleine Zaal

Topmusici bundelen de krachten in intieme kamermuziekwerken.

Vanaf € 184,00

Vanaf woensdag 25 september 2019, Kleine Zaal

De keuze van de kenners: in Rising Stars hoort u het grootste jong talent volgens de meest prestigieuze Europese concertpodia. Een jaar lang gaan zij op tournee, van Barcelona tot Stockholm.

Vanaf € 180,00

Vanaf dinsdag 15 oktober 2019, Kleine Zaal

Laat u meevoeren door de tijd in een diverse serie vocale concerten. Van Monteverdi tot Tippett: de geweldige zangers in deze concerten vinden hun weg in liederen uit vele eeuwen.

Vanaf € 187,00

Vanaf dinsdag 26 november 2019, Kleine Zaal

Erotiek, reizen door de ziel, de schemerwereld tussen droom en daad: de serie Vocaal 2 duikt in het bijna onzegbare. Al wordt het hier wél gezegd, in poëtische teksten en muziek.

Vanaf € 187,00

Vanaf donderdag 7 november 2019, Kleine Zaal

Musici uit eigen land op de rand van een internationale doorbraak: u hoort ze in de serie Jonge Nederlanders. Met Alexander Warenberg, Aidan Mikdat en Niek Baar.

Vanaf € 87,00

Vanaf maandag 7 oktober 2019, Koorzaal

 In Zing en beleef raakt u op de best denkbare manier vertrouwd met de mooiste koormuziek: door zelf te zingen. In Zingen met hart en ziel is er behalve voor Bach ook plaats voor Ramses Shaffy en opera-aria’s.

Vanaf € 140,00

Vanaf dinsdag 25 februari 2020, Grote Zaal, Koorzaal

In Zing en beleef raakt u op de best denkbare manier vertrouwd met de mooiste koormuziek: door zelf te zingen. Dit seizoen staan Bachs Matthäus en Johannes-Passion centraal.

Vanaf € 198,00
Verkoop gesloten
Keuzeserie

Vanaf dinsdag 1 oktober 2019, Grote Zaal, Kleine Zaal

Stel zelf uw ideale concertserie samen door uit circa zestig concerten er vier of meer te kiezen. U heeft de keuze uit alle genres, alle zalen. Met deze keuzeserie bent u verzekerd van de beste plaatsen voor de laagste prijs. De korting is reeds verrekend in de prijzen op de website.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.