Het Koninklijk Concertgebouworkest

Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort al ruim 125 jaar tot de absolute wereldtop. Critici roemen telkens weer die uit duizenden herkenbare orkestklank. Maar klank is lastig in woorden te vatten. Ervaar zelf de magie van het Concertgebouworkest!

Onderstaande series zijn te koop op de website van het Concertgebouworkest

Voordelen van een serie:

  • In één bestelling alles geregeld voor het hele seizoen
  • De mooiste stoelen in de zaal
  • Per serie gemiddeld één concert gratis
  • Met voorrang kaarten bestellen voor extra concerten
  • Ruilservice indien u verhinderd bent

Vanaf vrijdag 20 oktober 2017, Grote Zaal

Symfonische muziek van de afgelopen honderd jaar, in zes (of drie) concerten op vrijdagavond. Met onder meer een wereldpremière van Guillaume Connesson en Nederlandse premières van Peter Eötvös, Krisztof Penderecki en Matthias Pintscher.

De symfonische traditie is nog altijd springlevend. In de serie A besteedt het Koninklijk Concertgebouworkest ruime aandacht aan muziek van de afgelopen honderd jaar. Met onder meer een wereldpremière van Guillaume Connesson en Nederlandse premières van Peter Eötvös, Krisztof Penderecki en Matthias Pintscher. Van twee Nederlandse componisten klinkt muziek in de serie A: Rudolf Escher en Theo Verbey.

Concertvrienden krijgen korting op deze serie

Vanaf woensdag 20 september 2017, Grote Zaal

De symfonische traditie leeft voort in de grootste en oudste abonnementenserie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Met louter dirigenten en solisten van wereldfaam, zoals chef-dirigent Daniele Gatti, Valery Gergiev, Janine Jansen en Leonidas Kavakos.

Chef-dirigent Daniele Gatti laat zijn veelzijdigheid horen met werken van bijvoorbeeld Beethoven, Mahler, Haydn, Wagner, Bruch en Prokofjev. Daarnaast staan onder anderen Jaap van Zweden en Valery Gergiev voor het orkest. Artist in residence Eva-Maria Westbroek geeft acte de présence tijdens maar liefst drie concerten. U hoort violisten Janine Jansen en Leonidas Kavakos aan het werk, en u bent getuige van de debuten van pianisten Behzod Abduraimov en Igor Levit.

Voor de serie B is het ook mogelijk een halve serie van 6 concerten te bestellen

Vanaf vrijdag 29 september 2017, Grote Zaal

In de acht concerten van serie D staat steeds een klassieker centraal: een compositie die zo geliefd en beroemd is geworden dat niemand er omheen kan. Zoals Mahlers Negende, Bruckners Negende en Bachs Matthaüs-Passion.

In de serie De Klassiekers kan Bachs Matthäus-Passion natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast hoort u klassieke meesterwerken van Händel en Mozart en geliefde symfonieën van Beethoven, Brahms, Bruckner, Mahler en Sjostakovitsj. En dat allemaal onder leiding van beroemde dirigenten als Daniele Gatti, Bernard Haitink en Semyon Bychkov.

Concertvrienden krijgen korting op deze serie

Vanaf vrijdag 3 november 2017, Grote Zaal

Symfonische muziek komt tot leven tijdens acht concerten onder leiding van de meest vooraanstaande dirigenten, onder wie Bernard Haitink, Herbert Blomstedt, Philippe Herreweghe en Franz Welser-Möst.

Chef-dirigent Daniele Gatti leidt drie concerten in de serie E, steeds bijgestaan door een solist van wereldfaam: Frank Peter Zimmermann, Daniil Trifonov en artist in residence Eva-Maria Westbroek. Onder leiding van Philippe Herreweghe speelt het orkest - voor het eerst sinds 1972! - Bachs 'Hohe Messe'. U ziet ook eredirigent Bernard Haitink, Herbert Blomstedt, Semyon Bychkov en Franz Welser-Möst aan het werk.

Vanaf zondag 17 december 2017, Grote Zaal

De Familieserie: drie concerten waarin ouders en grootouders hun (klein)kinderen (8+) kennis kunnen laten maken met de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest. Mét speciale inleiding en inclusief lidmaatschap van jongerenvereniging Entrée!

Drie aansprekende concerten, waarin ouders en grootouders hun (klein)kinderen kunnen laten kennismaken met de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest. U krijgt met de kinderen zitplaatsen op de podia achter het orkest, zodat u de musici en de dirigent goed kunt zien. Voorafgaand aan het concert is er een leuke inleiding voor de kinderen. Stravinsky's betoverende De vuurvogel, Prokofjevs Romeo en Julia en een concert met dirigent-pianist Kristian Bezuidenhout, het zijn stuk voor stuk belevenissen voor jong en oud.

Extra informatie:
•    Inleiding voorafgaand aan de concerten speciaal voor kinderen
•    De Familieserie is alleen verkrijgbaar in begeleider-kindcombinatie. Minimaal één begeleider per twee kinderen
•    Inclusief lidmaatschap Entrée

Vanaf donderdag 19 oktober 2017, Grote Zaal

De vernieuwde serie Horizon biedt drie grensverleggende concerten, ieder met een bijzonder thema: Multiversum, Japanse impressies en Oorlog & Vrede.

Thematisch opgezette concerten: ruim een uur grensverleggende orkestmuziek met altijd een bijzondere presentatie in samenwerking met een culturele partner, en na afloop Entrée Late Night. Verken het universum in Multiversum, met visualisatie door Jaap Drupsteen, i.s.m. de Universiteit van Amsterdam. Laat componist-dirigent Matthias Pintscher u meevoeren in het zinnenstrelende programma Japanse impressies. En ga met chef-dirigent Daniele Gatti op zoek naar hoop, offer en verzet in Oorlog & Vrede in samenwerking met Verzetsmuseum Amsterdam

Extra info
•    Aanvangstijd 20.15 uur. Het voorheen aparte voorprogramma is in gewijzigde vorm in het hoofdprogramma opgenomen
•    Entrée Late Night na afloop van de concerten met de leukste bands en dj's
•    Horizon-programmaboek kosteloos aan de zaal

Concertvrienden krijgen korting op deze serie

Vanaf zaterdag 9 december 2017, Grote Zaal

Essentials: meesterwerken van Sibelius, Händel, Haydn en Berlioz die je gehoord móet hebben, in drie concerten op zaterdagavond.

Ervaar een onbetwist meesterwerk, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest, dat al jaren tot de drie beste orkesten ter wereld wordt gerekend. De Vlaamse presentator Thomas Vanderveken laat in zijn bijzondere presentaties op het podium zijn eigenwijze licht schijnen over de muziek die gespeeld wordt. En na het concert kan met een drankje worden nagepraat.

Vanaf zondag 1 oktober 2017, Grote Zaal

Acht (of vier) concerten op zondagmiddag, met solisten en dirigenten van wereldfaam, zoals Jaap van Zweden en Eva-Maria Westbroek, en de prachtigste werken van onder anderen Bach, Beethoven, Dvořák en Bruckner.

Uw zondagmiddag is waardevol besteed met solisten en dirigenten van wereldfaam, en de prachtigste werken van onder anderen Bach, Beethoven, Dvořák en Bruckner. Chef-dirigent Daniele Gatti dirigeert Bruckners Negende symfonie. Ook staan bijvoorbeeld Jaap van Zweden en de voormalige chefs Mariss Jansons en Riccardo Chailly voor het orkest. De befaamde sopraan Eva-Maria Westbroek, onze artist in residence in het seizoen 2017-2018, hoort u in ontroerende werken van Tsjaikovski en Rachmaninoff. Kristian Bezuidenhout speelt piano én dirigeert het Concertgebouworkest in muziek van Mozart en Carl Philipp Emanuel Bach.

Voor de serie Z is het ook mogelijk een halve serie van vier concerten te bestellen

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.