Lezingen: Een spiegel van geluid

Koorzaal

Stap 1: met hoeveel personen wilt u deze serie bezoeken?

Stap 2: wat is de rang van uw voorkeur?

Als voor een concert bovenstaande rang niet beschikbaar is, kunt u zelf in de zaalplattegrond stoelen op een andere beschikbare rang selecteren.

*
*

Let op! Kies eerst uw stoelen

  Lezingen: Een spiegel van geluid

  Seizoen

  Let op! Kies eerst uw stoelen

   Lezingen: Een spiegel van geluid

   Seizoen

   Een spiegel van geluid
   Muziek is overal. In huis, op straat, in winkels en treinstations. Het klinkt op sporttribunes, in schoolklassen en bij politieke congressen. Muziek zweept ons op, brengt ons tot rust, verdiept en ontroert. Daarmee is het de akoestische hoeksteen van de samenleving. Met muziek dragen we uit wie we zijn, waar we in het leven op hopen en wat we willen overbrengen op anderen. Tegelijkertijd verandert muziek ons ook en vormt het ons karakter – dat wisten de oude Grieken al.

   Hafez Ismaili m’ Hamdi
   Hafez Ismaili m’ Hamdi, filosoof, ethicus én jazzgitarist, geeft dit seizoen drie bijzondere lezingen over de relatie tussen mens, muziek en samenleving. Hij duidt wat grote denkers als Plato, Rousseau, Kant en Adorno te zeggen hebben over muziek. En hij stelt vragen. Hoe kan muziek een bijdrage leveren aan de menselijke ontplooiing? Spreekt muziek inderdaad een universele taal, of horen we uiteindelijk toch allemaal iets anders? Waarom ervaren we sommige genres als opvoedkundig verantwoord, en andere niet? En kan muziek ook een slechte invloed hebben?

   Muziek en identiteit
   Hafez Ismaili m’ Hamdi behandelt deze en andere onderwerpen in zijn reeks Een spiegel van geluid. Drie lezingen over identiteit, samenleving en ethiek, mét ruimte voor discussie. Ze zijn los te boeken, maar u kunt ook uiteraard de volledige serie van drie lezingen bestellen.

   Concerten in deze serie

   Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.