1. Series
  2. Meesterpianisten (Riaskoff Concert Management)

Meesterpianisten (Riaskoff Concert Management)

De serie Meesterpianisten gaat komend seizoen haar 32ste seizoen in: al meer dan dertig jaar hoort u de beste pianisten ter wereld in de mooiste zaal van de wereld, de Grote Zaal van Het Concertgebouw.

Voordelen van een serie:

  • Tot 25% korting
  • Gratis Meesterpianisten-cd met live-opname
  • Tot 25% korting op Extra Concert
Verkoop gesloten

Vanaf zondag 23 september 2018, Grote Zaal

De serie Meesterpianisten behoort al vele jaren tot de meest prestigieuze pianoseries ter wereld. In de A-serie hoort u dit seizoen onder anderen Denis Matsuev, Arcadi Volodos, Alexander Gavrylyuk en Hélène Grimaud.

Vanaf € 525,00

De 32e jaargang Meesterpianisten
Het seizoen wordt geopend door de Zuid-Koreaanse sterpianist Seong-Jin Cho. Deze glorieuze winnaar van het Chopin Concours in 2015 maakte in juni 2017 zijn debuut in de serie en keert terug met een letterlijk ‘fantasierijk’ programma. De Rus Alexander Romanovsky, vorig jaar een van de sterren tijdens het ‘Russisch gekleurde’ Jubileumconcert, komt met een opmerkelijk programma: hij zal naast Liszt’s monumentale Sonate, tevens de complete Etudes op. 10 en op. 25 van Chopin vertolken. Weinig klavierleeuwen durven dat live aan, een waar huzarenstukje. In januari 2015 verving de Italiaan Roberto Cominato op stel en sprong een zieke Jorge Luis Prats. Dat deed hij op zeer overtuigende wijze en zijn rentree mocht derhalve niet lang op zich laten wachten. De ook uit Rusland afkomstige, immens populaire Denis Matsuev, gigant onder de pianisten, keert terug met sonates van Beethoven en Tsjaikovsky. In 2018 herdenken wij dat 75 jaar geleden Sergei Rachmaninoff overleed. Hij is ontegenzeggelijk een der grootste pianist aller tijden en wij plukken nog steeds de vruchten van zijn nalatenschap van ongeëvenaarde Russische pianoklanken. Drie toonaangevende en in de serie hooggewaardeerde pianisten, Arcadi Volodos, Alexander Gavrylyuk en Hélène Grimaud, besteden in hun programma aandacht aan deze voor de piano cruciale componist.

De Franse ‘dichter aan het klavier’ David Fray zien wij graag terugkomen met Bachs onvolprezen Goldberg-variaties. Ook dit jaar, zoals gebruikelijk, introduceren wij nieuw talent. Ditmaal van eigen bodem en voor velen onder u geen onbekende. Na een aantal succesvolle optredens in het Concertgebouw zijn wij verheugd Hannes Minnaar in onze serie te presenteren. De Russische grootmeester Grigory Sokolov en de aristocratische Krystian Zimerman zijn de volgende twee iconen van de piano. Zij blijven, ieder op geheel eigen wijze, hun muzikale zeggenschap perfectioneren. Onze zeer geliefde en sympathieke Emanuel Ax sluit het seizoen af met de viering van zijn 70ste verjaardag.

Het Extra Concert tenslotte. Na een afwezigheid van meer dan twee decennia in de serie Meesterpianisten gaat het dan toch gebeuren. De legendarische meesterpianiste Martha Argerich, inmiddels 76 jaar, zal in maart 2019 op twee vleugels samen met Stephen Kovacevich ons van een ongetwijfeld spectaculaire pianoavond verzekeren. Een gelegenheid die u beslist niet voorbij mag laten gaan.

Verkoop gesloten

Vanaf zondag 23 september 2018, Grote Zaal

De serie Meesterpianisten behoort al vele jaren tot de meest prestigieuze pianoseries ter wereld. In de B-serie hoort u dit seizoen onder anderen Arcadi Volodos, Hélène Grimaud, Krystian Zimerman en debutant Hannes Minnaar.

Vanaf € 305,00
Verkoop gesloten

Vanaf zondag 7 oktober 2018, Grote Zaal

De serie Meesterpianisten behoort al vele jaren tot de meest prestigieuze pianoseries ter wereld. In de C-serie hoort u dit seizoen onder anderen Denis Matsuev, Alexander Gavrylyuk , Grigory Sokolov en Emanuel Ax.

Vanaf € 305,00
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.