Meesters op de Gitaar

Onder de naam Mevrouw Gitaar produceert Esther Steenbergen Meesters op de gitaar, de internationale gitaarserie in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De vorige organisator hield er in 1998 mee op. Het leek Esther Steenbergen belangrijk dat de serie bleef bestaan en na het uitspreken van de woorden ‘dan doe ik het wel’ was ze behalve gitariste ook organisator.

Niet beschikbaar

Vanaf zaterdag 16 september 2017, Kleine Zaal

Meesters op de Gitaar is de enige gitaarserie in Het Concertgebouw. Met in seizoen 2017-2018 het jonge talent Meng Su, de virtuoze en poëet Rovshan Mamedkuliev en de Griekse gitaarlegende Costas Cotsiolis.

Meesters op de Gitaar bestaat sinds 1986 en wordt sinds 1998 geprogrammeerd door gitariste Esther Steenbergen en gitaarbouwer Otto Vowinkel. Meesters op de Gitaar is de enige gitaarserie in Het Concertgebouw van Amsterdam. De serie bestaat jaarlijks uit drie concerten van internationaal gerenommeerde gitaristen. Behalve aan de reeds gevestigde wereldtop, biedt de serie ieder seizoen plaats aan tenminste één jonge, veelbelovende gitarist.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.