Series

Hieronder vindt u een overzicht van alle (keuze)series in Het Concertgebouw. Of bekijk de series per organisator.

Vind uw serie

Series

Hieronder vindt u een overzicht van alle (keuze)series in Het Concertgebouw. Of bekijk de series per organisator.

 • Wereldberoemde Symfonieorkesten

  Eerste concert op 7 september 2021 , vanaf € 229,00

  De Wereldberoemde Symfonieorkesten zijn terug in Amsterdam! Met onder andere de Wiener Philharmoniker, het London Symphony Orchestra en de Staatskapelle Dresden. En met maestro's als Simon Rattle, Herbert Blomstedt en Daniel Harding.

 • Keuzeserie Nederlands Philharmonisch Orkest (najaar 2021)

  Eerste concert op 25 september 2021 , vanaf € 111,00

  Stel zelf een serie samen uit alle concerten dit najaar van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Met minimaal drie concerten kunt u een keuzeserie bestellen.

 • Groots en symfonisch (najaar 2021)

  Eerste concert op 25 september 2021 , vanaf € 109,50

  De serie Groots en symfonisch van het Nederlandse Philharmonisch Orkest biedt u de mooiste symfonieën en andere geliefde werken. Denk aan Bachs grootse Magnificat of de 'Schotse' symfonie van Mendelssohn.

 • De zondagmatinee (najaar 2021)

  Eerste concert op 26 september 2021 , vanaf € 109,50

  Bijzondere concerten op zondagmiddag: geniet onder andere van Sibelius' Tweede symfonie en de Roccoco-variaties van Tsjaikovski. En maak kennis met Lorenzo Viotti, de nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

 • Geliefde klassiekers (najaar 2021)

  Eerste concert op 9 oktober 2021 , vanaf € 109,50

  Ook dit jaar hoort u in de serie Geliefde klassiekers de bekendste en mooiste muziek. Wat dacht u van Stravinsky’s enerverende De vuurvogel? Of het revolutionaire Fratres van Arvo Pärt?

 • Meesterwerken op maandag (najaar 2021)

  Eerste concert op 11 oktober 2021 , vanaf € 109,50

  Met de serie Meesterwerken op maandag kunt u dit najaar genieten van concerten vol klassieke hoogtepunten. Laat u meevoeren door de epische Vuurvogel van Stravinsky en maak kennis met de nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest: Lorenzo Viotti.

 • Keuzeserie Concertgebouw Eigen Programmering

  Eerste concert op 5 januari 2022

  Voor een keuzeserie kiest u vier concerten. Of meer, want u kunt uw keuzeserie naar wens uitbreiden met zoveel concerten als u wilt. Er geldt maar één regel: voor elk concert dient u hetzelfde aantal kaarten te bestellen.

 • Keuzeserie Nederlands Philharmonisch Orkest (voorjaar 2022)

  Eerste concert op 8 januari 2022

  Kies voor het ultieme gemak! Stel uw eigen serie samen uit onderstaande concerten. De prijs die u betaald is afhankelijk van het aantal concerten dat u bestelt en de prijscategorieën van die concerten. Hoe meer concerten u bestelt, hoe hoger uw korting.

 • Groots en symfonisch (voorjaar 2022)

  Eerste concert op 8 januari 2022 , vanaf € 129,50

  Een serie vol symfonieën en andere grootse werken. Van Mahlers Vijfde onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti tot de pianoconcerten van Beethoven met Lucas en Arthur Jussen. De Achtste symfonie van Bruckner is de eerste uit een reeks waarin drie van zijn symfonieën onder leiding van Hartmut Haenchen te horen zullen zijn.

 • De Zondagmatinee (voorjaar 2022)

  Eerste concert op 9 januari 2022 , vanaf € 108,00

  Ook dit voorjaar zijn er weer veel solisten van naam te gast bij onze concerten. Zo speelt Alexander Gavrylyuk het Eerste pianoconcert van Brahms, leidt hoboïst François Leleux het Nederlands Kamerorkest en brengt violist Barnabás Kelemen een uniek programma vol Hongaarse en Roemeense invloeden.

 • Vocaal 1

  Eerste concert op 11 januari 2022 , vanaf € 87,00

  Drie recitals vol ontroering, humor en zeggingskracht. De Duitse tenor Christoph Prégardien zingt met het Oberon Trio verrassende, op volksliederen geïnspireerde composities van Haydn en Beethoven. Pure poëzie zijn de werken van Debussy, Ravel en Poulenc, die sopraan Sabine Devieilhe brengt met pianist Alexandre Tharaud. De Egyptische sopraan Fatma Said, ‘een groot verhalenvertelster’, wordt begeleid door Malcolm Martineau.

 • Rising Stars

  Eerste concert op 12 januari 2022 , vanaf € 92,00

  De belangrijkste jonge talenten, geselecteerd door de meest prestigieuze Europese concertzalen. Zoals pianiste Isata Kanneh-Mason, lid van de meest muzikale familie van Engeland. Het Spaanse Kebyart Ensemble brengt Stravinsky, Mendelssohn en meer – alles op saxofoon. De gepassioneerde violist Johan Dalene wordt begeleid door pianiste Nicola Eimer. Blokfluitiste Lucie Horsch reist met luitist Thomas Dunford door de tijd.

 • Strijkkwartetten op woensdag

  Eerste concert op 19 januari 2022 , vanaf € 108,00

  Klassieke meesterwerken gekoppeld aan gloednieuwe stukken: vier strijkkwartetten in enerverende combinaties. Het Kuss Quartet, het Alma Quartet en het Elias String Quartet kiezen alle drie voor Beethoven. Ook hoort u een door hem geïnspireerd kwartet: Mantovani’s Beethoveniana. Het Dudok Quartet Amsterdam brengt muziek van Loevendie in première in een programma met ook Brahms en Sweelinck.

 • Strijkkwartetten (donderdag)

  Eerste concert op 20 januari 2022 , vanaf € 136,00

  Kwartetten van wereldklasse, terug in de Kleine Zaal. Het legendarische Juilliard String Quartet brengt werken van Beethoven en Widmann. Schuberts monumentale Der Tod und das Mädchen is in handen van het Belcea Quartet. Cuarteto Casals, bekend om zijn warmbloedigheid, kiest voor Haydn, Sjostakovitsj en Mendelssohn. The Danish String Quartet ten slotte goes British met Purcell en Britten.

 • Radio Filharmonisch Orkest & Friends I

  Eerste concert op 22 januari 2022 , vanaf € 108,00

  Nieuwe composities, steeds op een bijzondere manier gecombineerd met bekender repertoire – zie daar de serie RFO & Friends I.

 • Strijkkwartetten (zaterdag)

  Eerste concert op 22 januari 2022 , vanaf € 136,00

  Kwartetten van wereldklasse, terug in de Kleine Zaal. Het legendarische Juilliard String Quartet brengt werken van Beethoven en Widmann. Schuberts monumentale Der Tod und das Mädchen is in handen van het Belcea Quartet. Cuarteto Casals, bekend om zijn warmbloedigheid, kiest voor Haydn, Sjostakovitsj en Mendelssohn. The Danish String Quartet ten slotte goes British met Purcell en Britten.

 • Geliefde klassiekers (voorjaar 2022)

  Eerste concert op 22 januari 2022 , vanaf € 114,50

  In de serie Geliefde klassiekers hoort u de bekendste en mooiste muziek. Geniet van prachtige avonden in Het Concertgebouw met Verdi’s imposante Quattro pezzi sacri met het koor van De Nationale Opera, Brahms’ Eerste pianoconcert en hét meesterwerk van Bach: de Matthäus-Passion.

 • Gouden klassiekers (voorjaar 2022)

  Eerste concert op 23 januari 2022 , vanaf € 114,50

  In deze serie op zondagmiddag hoort u hoogtepunten uit het klassieke repertoire. Geniet van Verdi’s Quattro pezzi sacri onder leiding van Lorenzo Viotti, de pianoconcerten van Beethoven met Lucas en Arthur Jussen en de magistrale Achtste symfonie van Bruckner onder leiding van Hartmut Haenchen.

 • Vocaal 2

  Eerste concert op 25 januari 2022 , vanaf € 87,00

  Méér dan liederen alleen. Sopraan Carolyn Sampson paart stukken van Clara Schumann aan brieven van deze componiste. Pianist Joseph Middleton begeleidt. Bariton Thomas Oliemans is zowel zanger als pianist in Schuberts Winterreise. Countertenor Jakub Orliński geeft interactie met het publiek de ruimte. Met pianist Michał Biel brengt hij meeslepende, soms zinnelijke liederen van onder anderen Purcell en Händel.

 • Groot Omroepkoor & Friends

  Eerste concert op 29 januari 2022 , vanaf € 108,00

  Liefhebbers van koormuziek komen aan hun trekken in deze serie met het Groot Omroepkoor. Dima Slobodeniouk brengt grotendeels nieuw repertoire. Chef-dirigent Benjamin Goodson laat horen hoe Alfred Schnittke vele tradities bijeenbrengt.

 • Grote Pianisten 1

  Eerste concert op 30 januari 2022 , vanaf € 93,00

  Grote Pianisten 1 verenigt de beroemdste klaviermeesters in zeer divers repertoire. In deze eerste serie hoort u Pierre-Laurent Aimard. De geroemd ambassadeur van de werken van Messiaen speelt Vingt regards sur l’Enfant-Jésus. De IJslandse pianist Víkingur Ólafsson kiest onder meer werken van Mozart. De virtuoze Yuja Wang en grootmeester Grigory Sokolov keren terug in de Grote Zaal met gloednieuwe programma’s.

 • Grote Pianisten 2

  Eerste concert op 30 januari 2022 , vanaf € 90,00

  De Fransman Pierre-Laurent Aimard bijt ook in Grote Pianisten 2 het spits af. Daarna is de beurt aan Lucas en Arthur Jussen. De broers spelen onder meer Stravinsky’s Le sacre du printemps in de versie voor piano vierhandig. Fazıl Say combineert eigen werk met dat van Händel, Beethoven en Schubert. Meesterpianist Krystian Zimerman sluit de serie af. 

 • Grote Pianisten Passe-partout

  Eerste concert op 30 januari 2022 , vanaf € 159,00

  Met de passe-partout voor Grote Pianisten hoort u zeven geweldige meesterpianisten die in de Grote Zaal voor u optreden. Met onder andere Yuja Wang, Grigory Sokolov, Krystian Zimerman en de gebroeders Jussen.

 • Meesterwerken op maandag (voorjaar 2022)

  Eerste concert op 31 januari 2022 , vanaf € 119,00

  In deze maandagserie presenteert chef-dirigent Lorenzo Viotti twee zeer uiteenlopende programma’s. Van Mahlers Vijfde tot een swingend programma met muziek van Gershwin en Bernstein. Meesterpianisten Lucas en Arthur Jussen spelen Beethovens Pianoconcerten 1 t/m 4.

 • Nieuwe Wereldsterren

  Eerste concert op 1 februari 2022 , vanaf € 57,00

  In Nieuwe Wereldsterren hoort u jonge musici die de internationale podia veroveren. De Franse Alexandre Kantorow wordt wel de ‘tsaar van de piano’ genoemd. Bij Philharmonia soleert hij in Saint-Saëns’ virtuoze Tweede pianoconcert. De Britse Isata Kanneh-Mason speelt Clara Schumanns Pianoconcert in g met het Paris Mozart Orchestra. Ook in deze serie: Ravels Bolero, Stravinsky’s Pulcinella-suite en meer.

 • Strijkers met Variatie

  Eerste concert op 4 februari 2022 , vanaf € 81,00

  Strijkers zingen, fluisteren, roepen en vertellen, en brengen een ongelooflijke variëteit aan klankkleuren voort. Verken ze in drie heel verschillende concerten. Met het volgens critici elektriserende geluid van trio Vilde Frang, Lawrence Power en Nicolas Altstaedt. De welluidende Dissonanten van Mozart, in handen van Quatuor Arod. En een ode aan de geheimzinnige nacht door het Signum Quartett en bariton Thomas Oliemans.

 • Oude muziek

  Eerste concert op 5 februari 2022 , vanaf € 126,00

  In de driedelige serie Oude muziek twee middagvullende concerten en een programma rond de Vivaldi-hype in Dresden.

 • Barok Vocaal Totaal

  Eerste concert op 5 februari 2022 , vanaf € 125,00

  De serie Barok Vocaal Totaal bestaat uit drie beroemde en fraaie Bach-concerten, uitgevoerd door Collegium Vocale Gent en Philippe Herreweghe en het jubilerende La Petite Bande: de Hohe Messe, de Matthäus-Passion en de Brandenburgse concerten.

 • Bachs vocale meesterwerken

  Eerste concert op 5 februari 2022 , vanaf € 85,00

  Deze mini-serie bevat twee van Bachs mooiste en bekendste werken: de Hohe Messe en de Matthäus-Passion, uitgevoerd door Philippe Herreweghe en Collegium Vocale Gent en La Petite Bande met Sigiswald Kuijken.

 • Jonge Nederlanders

  Eerste concert op 5 februari 2022 , vanaf € 66,00

  In deze serie hoort u aanstormende talenten die de kans krijgen hun ambities en dromen te verwezenlijken. Dit seizoen met de Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani, bekend van haar goed ontvangen album Woman. Het Chianti Ensemble speelt impressionistische, kleurrijke pianokwintetten van Fauré en Franck. In hun gelederen is de prijswinnende cellist Alexander Warenberg, die ook een recital geeft.

 • Grote Solisten

  Eerste concert op 8 februari 2022 , vanaf € 55,00

  Wereldsterren op het podium van de Grote Zaal. Violiste Janine Jansen gaat in duet met de Russische pianist Denis Kozhukhin met wie zij een vast duo vormt. Ze spelen Schubert, Brahms en Beethoven. Mezzosopraan Joyce DiDonato en Il Pomo d’Oro brengen EDEN, een ode aan de kracht van de natuur met muziek van Händel tot Mahler.

 • Radio Filharmonisch Orkest & Friends II

  Eerste concert op 12 februari 2022 , vanaf € 108,00

  Ga mee ‘op reis’ met Richard Rijnvos, Antonín Dvořák, Pablo Heras-Casado, András Schiff en Barbara Hannigan.

 • Klassieke Meesterwerken

  Eerste concert op 18 februari 2022 , vanaf € 152,00

  Nederlandse orkesten brengen samen met prominente solisten de meest geliefde composities. Simone Lamsma opent met Sjostakovitsj’ Vioolconcert, begeleid door het Residentie Orkest Den Haag. Beatrice Rana schittert in pianoconcerten van Bach bij Amsterdam Sinfonietta en hoboïst François Leleux speelt Haydn met het Nederlands Kamerorkest. Nikolai Lugansky waagt zich tot slot met het Nederlands Philharmonisch Orkest aan Rachmaninoff.

 • Opera

  Eerste concert op 19 februari 2022 , vanaf € 211,00

  Een vroege Rossini, een meesterwerk van de 67-jarige Janáček, een sprookje van Abrahamsen en een trendsettende opera van Francesco Sacrati – dat wordt vier zaterdagmiddagen genieten!

 • Nederlands Kamerorkest (voorjaar 2022)

  Eerste concert op 20 februari 2022 , vanaf € 90,00

  Niemand kan de Grote Zaal van Het Concertgebouw zó intiem laten voelen als het Nederlands Kamerorkest. U hoort de Vierde symfonie van Mendelssohn, het Hoboconcert van Haydn en als afsluiters Beethovens Pianoconcerten nr. 3 en 4 met Lucas en Arthur Jussen.

 • Kleine Zaal Melange

  Eerste concert op 28 februari 2022 , vanaf € 78,00

  Intensiteit en afwisseling: dat biedt de serie Kleine Zaal Melange. Met een verrassend, gloednieuw kwartet: Sharon Kam, Antje Weithaas, Julian Steckel en Enrico Pace. Maar ook de rijkgeschakeerde pianotrio’s van Schubert door Elisabeth Leonskaja, Liza Ferschtman en Jakob Koranyi. Trombonist Jörgen van Rijen plaatst met het Alma Quartet Schumanns Fantasiestücke naast Fauré, JacobTV en Chiel Meijering – Rock that Trombone!

 • Grote Pianisten in de Kleine Zaal

  Eerste concert op 18 maart 2022 , vanaf € 78,00

  Drie van de grootste jonge pianisten van dit moment in één prachtige serie. Julien Libeer koppelt Bachs Das wohltemperierte Klavier aan uiteenlopende navolgers ervan, van Ravel tot Reger. Pavel Kolesnikov brengt een programma rondom thema’s als tederheid en intimiteit, met onder meer Couperin en Schubert. En de virtuoze Zuid-Koreaanse Yeol Eum Son speelt werken van Janáček, Stravinsky en Lekeu.

 • Hedendaags

  Eerste concert op 2 april 2022 , vanaf € 71,00

  Iannis Xenakis en Hans Abrahamsen: twee concerten door twee ensembles die dit werk past als een handschoen: Klangforum Wien en Asko|Schönberg.

 • 50 jaar La Petite Bande: Het Beste van Bach

  Eerste concert op 3 april 2022 , vanaf € 85,00

  In deze serie komt het beste van Bach op zowel vocaal als instrumentaal gebied samen ter gelegenheid van 50 jaar La Petite Bande. Oprichter en leider Sigiswald Kuijken is pionier op oude muziekgebied: hij vervolmaakte passies in kleine bezetting en herontdekte de violoncello da spalla.

 • Onsterfelijke Noten: Bach

  Eerste concert op 7 april 2022 , vanaf € 63,00

  Kort voor Pasen beleeft u twee van Bachs monumentale koorwerken, waarin hij de lijdensweg van Christus verklankt. Het Orchestra and Choir of the Age of Enlightenment brengt de Johannes-Passion. Tenor Mark Padmore is zowel dirigent als evangelist. De Matthäus-Passion is bij de Nederlandse Bachvereniging en haar artistiek leider Shunske Sato in de beste handen. Roerend, mystiek en inspirerend.

 • Pianotrio's (maandag)

  Eerste concert op 16 mei 2022 , vanaf € 29,00

  Sinds enkele jaren verenigen pianist Yevgeny Sudbin, violist Vadim Gluzman en cellist Johannes Moser zich in het naar hen genoemde pianotrio. Met trio’s van Sjostakovitsj, Schubert en Pärt zet het drietal een nieuwe stap in zijn succesvolle gezamenlijke muziekreis. ‘Verbluffende virtuositeit, maar altijd in dienst van de muziek’, aldus The Strad.

 • Pianotrio's (woensdag)

  Eerste concert op 18 mei 2022 , vanaf € 29,00

  Sinds enkele jaren verenigen pianist Yevgeny Sudbin, violist Vadim Gluzman en cellist Johannes Moser zich in het naar hen genoemde pianotrio. Met trio’s van Sjostakovitsj, Schubert en Pärt zet het drietal een nieuwe stap in zijn succesvolle gezamenlijke muziekreis. ‘Verbluffende virtuositeit, maar altijd in dienst van de muziek’, aldus The Strad.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.