Aandeelhouders

Aandeelhouders

Het Koninklijk Concertgebouw is een naamloze vennootschap, een zeer uitzonderlijke rechtsvorm voor een culturele instelling. Deze structuur brengt met zich mee dat aandeelhouders bijdragen in het Eigen Vermogen van de vennootschap. Op dit moment heeft de vennootschap oprichtersaandeelhouders, preferente aandeelhouders en jubileumaandeelhouders (in bezit van een Certificaat van Aandeel). Aandelen worden veelal binnen een familie van generatie op generatie doorgegeven.

Muzikaal Dividend

Jaarlijks worden alle aandeelhouders uitgenodigd de aandeelhoudersvergadering bij te wonen. Bovendien ontvangen aandeelhouders tot en met medio 2024 Muzikaal Dividend in de vorm van twee exclusieve concerten: het Dividendconcert en een Kinderconcert. Aandeelhouders genieten jaarlijks het recht van voorintekening op de series en sinds 2016 ook op de losse kaartverkoop van de Eigen Programmering van Het Concertgebouw. Daarnaast worden aandeelhouders uitgenodigd voor educatieprojecten.

Aandelen

Vanaf de oprichting van het Concertgebouw in 1888 kent het Oprichtersaandeelhouders. Aandeelhouders die het particuliere initiatief van zes ondernemende muziekliefhebbers financieel steunden.

Ter ere van het 125-jarig bestaan van Het Concertgebouw werden in 2012 voor het eerst opnieuw aandelen uitgegeven.  Een schenking aan Het Concertgebouw Fonds van € 12.250 gaf recht op verwerving van een Jubileumaandeel van € 250.

In 2016 en 2017 is er de mogelijkheid om een (vervolg)schenking te doen door een Jubileumaandeel te kopen.

Agenda voor aandeelhouders 2017

 • 26 januari 2017
  Bijwonen besloten schoolvoorstelling, Grote Zaal:
  Waterwerken
  Nederlands Philharmonisch Orkest met Tania Kross en Willem de Vries
 • 14 mei 2017
  Kinderconcert voor Aandeelhouders
  Magic Piano, Chopin
  Charlie Bo Meijering, piano
 • 22 juni 2017
  Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Het Concertgebouw NV.
 • 11 oktober 2017
  Zesde Dividendconcert

Aandeelhouderscourant

Lees de aandeelhouderscourant van maart 2017

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.