Het Concertgebouw Fonds

Een particuliere zaak

Het Concertgebouw bestaat dankzij een particulier initiatief genomen in 1881. Tot op de dag van vandaag is slechts vijf procent van de inkomsten van Het Concertgebouw afkomstig van de overheid. Particulieren spelen een doorslaggevende rol in de toekomst van Het Concertgebouw. Voor particulieren is in 2000 de Stichting Het Concertgebouw Fonds opgericht. U kunt begunstiger worden van Het Concertgebouw Fonds. Dit steunfonds van het gebouw en zijn activiteiten is er om u te helpen met schenkingen, klein of groot. Elke bijdrage is van harte welkom en komt ten goede aan Het Concertgebouw Fonds. Voor kamermuziekliefhebbers in het bijzonder is er het Fonds voor de Kleine Zaal. Mocht u zich op een meer actieve manier willen verbinden, dan biedt het Fonds de mogelijkheid voor een lidmaatschap van een van de vier Kringen. U kunt ook kiezen voor een testamentaire begunstiging, zoals een legaat of een nalatenschap. Uw gift is van harte welkom en zal een waardevolle investering in de toekomst van Het Concertgebouw zijn.

Investeren in de toekomst

Het Concertgebouw Fonds investeert in renovaties en restauraties van het kwetsbare gebouw. Tegelijkertijd investeert het fonds in muziekeducatie, waarmee het bouwt aan het best mogelijke fundament: het publiek van de toekomst. Bekijk vijf belangrijke redenen om bij te dragen aan de toekomst van Het Concertgebouw.

Fiscale aspecten

Het Concertgebouw Fonds is door de belastingdienst aangemerkt als ANBI, daarom zijn alle schenkingen aan het fonds fiscaal aftrekbaar. In veel gevallen kunnen schenkingen voor 100% in mindering worden gebracht in de hoogste schijf van de inkomstenbelasting. In 2012 is Het Concertgebouw Fonds door de belastingdienst aangemerkt als een Culturele Instelling. Schenkingen aan het fonds mogen daarom, zolang de Geefwet van kracht is, tot een bedrag van vijfduizend euro voor 125% in mindering worden gebracht in de hoogste schijf van de inkomstenbelasting. Deze regeling geldt alleen voor culturele instellingen. Van groot belang is dat over de verkrijgingen die Het Concertgebouw Fonds mag ontvangen, geen schenk- of erfbelasting wordt geheven. Legaten, erfstellingen en schenkingen zijn geheel onbelast.

Het Fonds voor de Kleine Zaal

Voor liefhebbers van kamermuziek is er het Fonds voor de Kleine Zaal. Elke schenking is van harte welkom, ook met kleinere bijdragen kunnen we bijzondere dingen doen.

Kringen voor bijzondere gasten

Voor zeer betrokken donateurs zijn er vier Kringen. Leden van een Kring hebben privileges, variërend van de persoonlijke servicedesk via welke u altijd - ook voor zeer drukbezochte concerten - kaartjes kunt bestellen, tot uitnodigingen voor besloten repetities, concertreizen en Het Concertgebouw Diner.

Muziek in uw testament

De meest toekomstgerichte, en voor velen mooiste manier om Het Concertgebouw en zijn muzikale tradities door te geven, is het opnemen van Het Concertgebouw Fonds in uw testament. Elk legaat is meer dan welkom en helpt alles wat zo kenmerkend is aan Het Concertgebouw in stand te houden.

Contact

Voor meer of andere informatie kunt u uiteraard altijd direct contact met ons opnemen of onderstaand formulier invullen. 

© Jacob Olie

*
*
*
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.