Café Viotta

© Floris Heuer

Welkom

Welkom bij Viotta, hét café van Het Concertgebouw. Strijk neer en geniet van onze heerlijke koffie of kies een lekker glas wijn uit ons gevarieerde assortiment. Omdat mooi samenspel in alles centraal staat, zijn onze gerechten ook perfect op elkaar afgestemd. Maak een keuze uit ons Petit Gateau patisserie-aanbod of ontdek de klassieke lunchgerechten. Geniet voor of na een concert van een heerlijk diner. Of kom gezellig buurten. U kunt het zo uitgebreid maken als u zelf wilt! Viotta is dé plek om uw concertbezoek compleet te maken.

Reserveer meteen uw tafeltje

Openingstijden

Viotta is geopend op dagen dat er een concert plaatsvindt in Het Concertgebouw. In de concertagenda kunt u zien welke dagen dat zijn. 

De naam

Café Viotta is vernoemd naar de Nederlandse dirigent, componist en pionier Henri Viotta. Op 11 april 1888 had Viotta de leiding van het concert ter gelegenheid van de officiële opening van Het Concertgebouw. In de Nederlandse muziekwereld van die tijd, was Viotta een pionier voor de nieuwe muziek.

Matinee Café

Na afloop van de NTR ZaterdagMatinee wordt regelmatig nagepraat in het Radio 4 'Matinee Café'. Live vanuit Café Viotta, als levendige ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers en topmusici.

Duurzaam Café

Het Koninklijk Concertgebouw heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Café Viotta werkt dan ook zoveel mogelijk met biologische en duurzame producten. Onze leveranciers produceren op ambachtelijke wijze, met respect voor mens en milieu.

Praktische informatie

  • Uiteraard houden we ons in Café Viotta aan de geldende RIVM-regelgeving;
  • Viotta is alleen geopend op dagen dat er een concert plaatsvindt. Via de reserveringsmodule Resengo kunt u eenvoudig een tafeltje reserveren. Bovendien kunt u daar zien of en op welke tijden Viotta geopend is.
  • Bekijk het uitgebreide menu van Café Viotta. Ook hebben we een verkorte kaart voor als we alleen in de avond open zijn.
  • Er is wifi aanwezig.
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.