Gebouw & Geschiedenis

Op deze pagina's vindt u alles over de ontstaansgeschiedenis van Het Concertgebouw. Waarom was er behoefte aan een nieuwe concertzaal in Amsterdam? Wie tekende voor het ontwerp

Bovendien komt u van alles te weten over de beroemde akoestiek en de renovaties die de afgelopen decennia noodzakelijk waren. Ook vindt u informatie over een aantal bijzondere elementen binnen het gebouw, zoals de lier op het dak en het geroemde Maarschalkerweerdorgel.

© Hans Roggen

Het Koninklijk Concertgebouw

In 1881 namen zes vooraanstaande Amsterdammers het initiatief voor de bouw van een nieuwe concertzaal. Op woensdag 11 april 1888 vond het feestelijke openingsconcert van het Concert-Gebouw plaats. Ruim 125 jaar later is Het Koninklijk Concertgebouw - de koninklijke status verkreeg de zaal op zijn 125e verjaardag - een van de drukst bezette concertzalen ter wereld. Ruim 700.000 bezoekers weten het gebouw te vinden tijdens de meer dan 900 activiteiten per seizoen.

Neem een kijkje in Het Concertgebouw

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.