Algemene informatie

Koninklijk Concertgebouworkest in de Grote Zaal © Hans Samsom

Het Concertgebouw in 't kort

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw is verantwoordelijk voor 95% van zijn eigen inkomsten.

Onze missie

Het Concertgebouw verbindt en verrijkt mensen met een sublieme muzikale ervaring.

Onze visie

Het Concertgebouw wil met zijn unieke gebouw, hoogwaardige aanbod en sfeer dé plek zijn om jong en oud te verbinden en te verrijken met een sublieme muzikale ervaring. Alle medewerkers zetten zich daarvoor met hart en ziel in. We streven ernaar om dagelijks muziekgeschiedenis te schrijven en tot de absolute wereldtop van concertzalen te blijven behoren en dat actief uit te dragen. Wij koesteren ons private karakter – we zijn verantwoordelijk voor 95% van onze eigen inkomsten – en ons gebouw: wij willen Het Concertgebouw in topconditie doorgeven aan volgende generaties.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.