Composer in residence: Mohammed Fairouz

Sinds enkele seizoenen opent Het Concertgebouw zijn deuren voor een huiscomponist. In seizoen 2017-2018 is de beurt aan Mohammed Fairouz.

Mohammed Fairouz © Samantha West

Mohammed Fairouz © Samantha West

Na Huang Ruo in seizoen 2015-2016 en Sebastian Fagerlund in seizoen 2016-2017 is Mohammed Fairouz de nieuwe composer in residence van Het Concertgebouw. Eind 2017 verblijft Fairouz een aantal maanden in Amsterdam, waar hij - geïnspireerd door de hoofdstad - nieuwe werken zal componeren. De huiscomponist wordt mogelijk gemaakt door de genereuze gift van een particuliere muziekliefhebber.

Mohammed Fairouz
Mohammed Fairouz heeft een brede muzikale horizon, hij vindt zijn inspiratie in allerlei muzikale tradities, in alle denkbare genres. De op meerdere continenten opgegroeide Fairouz slaat bovendien een brug tussen culturen. Met de komst van de prille dertiger, door de BBC uitgeroepen tot een van de kopstukken van zijn generatie, staat letterlijk en figuurlijk alles open. Eén ding is zeker: zijn muziek gebeurt in het hier en nu.

Concerten
De komende maanden is werk van Fairouz te horen tijdens de volgende concerten (deze lijst wordt de komende tijd nog aangevuld):

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.