Veelgestelde vragen

Hoe het werkt

Op het moment van de live stream, hoeft u alleen maar naar www.concertgebouw.nl/live te surfen. Wanneer u de stream wilt bekijken hoeft u alleen te klikken op de button 'Bekijk dit concert live', waarna automatisch de stream zal openen in uw scherm. Door middel van de 'play'-knop in de speler kan u het concert pauzeren en weer opnieuw starten.

Algemene vragen

Moet ik inloggen om de stream van het concert te kunnen bekijken?

U hoeft niet te registeren of in te loggen om het concert te kunnen bekijken. Wanneer u de stream wilt bekijken hoeft u alleen te klikken op de button ‘Bekijk dit concert live’, waarna automatisch de stream zal openen in uw scherm.

Moet ik betalen om de stream van het concert te kunnen bekijken?

De streams vanuit Het Concertgebouw zijn wereldwijd gratis te bekijken. Hier zijn op geen enkele manier kosten aan verbonden. Als u na de uitzending de beelden van een concert wilt terugzien, dan kan het zijn dat daar kosten aan verbonden zijn. U kan dan via het betaalmenu een ticket kopen, waarna u de beelden kan bekijken.

Kan ik de stream op pauze zetten?

Tijdens de stream van het concert kunt u door middel van de pauzeknop in de player het concert pauzeren. De player zal weer doorgaan waar u gebleven was wanneer uw weer op playknop klikt.

Kan ik de stream op een later moment nog terugkijken?

Wij streven ernaar de live registratie nog drie dagen na de live stream online beschikbaar te stellen. Door middel van de carrousel op www.concertgebouw.nl/live kunt u terug gaan naar het betreffende concert en de live registratie terugzien. U kunt ook door middel van de agenda het betreffende concert opzoeken en op de button ‘Live registratie’ klikken.

Hoe kan ik zien van welke concerten er een live stream zal plaatsvinden?

In de concertagenda zijn alle concerten met een live stream te herkennen aan het live-icoon. Ook zal er op de detailpagina van het betreffende concert worden vermeld dat het concert live zal worden uitgezonden. Uiteraard worden ook alle live streams vermeld op www.concertgebouw.nl/live.

Hoe kan het dat de stream niet goed laadt?

De player zorgt standaard dat de hoogst mogelijke beeld- en geluidkwaliteit wordt weergegeven. De kwaliteit van de stream is echter verschillend per computer, dit heeft o.a. te maken met de videokaart in uw computer en de snelheid en kwaliteit van uw eigen netwerk. Mocht het beeld niet goed laden, dan kunt u proberen de cache in uw internetbrowser te legen of de website te bezoeken via een andere browser.

Kan ik contact opnemen als de live stream nog steeds niet werkt?

Wanneer u bovenstaande tips heeft geprobeerd, maar de stream nog steeds niet naar behoren werkt, dan kan u een mail sturen naar livesupport@concertgebouw.nl. Als u in deze mail vermeldt welk type en versie browser u gebruikt en welke versie Flash u geïnstalleerd heeft, dan kunnen wij u het beste helpen.

Ik wil graag het concert terug zien maar het staat niet meer online, hoe kan dit?

Bij elk concert dat wordt aangeboden via live stream worden er afspraken gemaakt met de betrokken musici over de rechten van zo’n uitzending. Er rusten rechten op de musici zelf, de stukken die ze spelen, etc. Helaas willen deze rechten het nog wel eens tegenhouden dat we een stream langer dan een bepaalde tijd aanbieden. Dit is ook waarom het per stream verschilt. We streven ernaar het altijd 72 uur (minimaal) te laten staan, maar helaas is dat soms niet haalbaar. Voor de live streams van de NTR ZaterdagMatinee geldt dat het concert helaas niet online kan blijven staan na de uitzending. Deze uitzendingen worden verzorgd door de NTR ZaterdagMatinee, Het Koninklijk Concertgebouw toont in dit geval alleen de live uitzending.

Is het mogelijk een dvd te bestellen/ontvangen met opnames van het concert?

Bij elk concert dat wordt aangeboden via live stream worden er afspraken gemaakt met de betrokken musici over de rechten van zo’n uitzending. Er rusten rechten op de musici zelf, de stukken die ze spelen, etc. Helaas willen deze rechten het nog wel eens tegenhouden dat we een stream langer dan een bepaalde tijd aanbieden. Dit is ook waarom het per stream verschilt. We streven ernaar het altijd 72 uur (minimaal) te laten staan, maar helaas is dat soms niet haalbaar. Om deze zelfde redenen mogen wij als Concertgebouw helaas ook geen dvd’s of kopieën verspreiden met deze beelden.

Wanneer wordt bekend wat jullie van plan zijn te gaan live streamen?

Binnen Het Concertgebouw wordt ver van tevoren bekeken welke concerten mogelijk live gestreamd zouden kunnen worden. Hier moeten echter veel afspraken over worden gemaakt en helaas lukt het ons niet altijd om ook alle concerten te streamen die wij graag zouden streamen. Wanneer er een nieuw concert definitief in de planning staat, wordt deze gelijk aangekondigd op www.concertgebouw.nl/live. Daarnaast wordt er ook regelmatig een update gestuurd in de vorm van, of als onderdeel van, de nieuwsbrief van Het Concertgebouw.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.