Veelgestelde vragen over de betaalde livestreams

Voor het livestreamen werkt Het Concertgebouw samen met GUTS Tickets. Bekijk hieronder de meest gestelde vragen of stel uw vraag op de website van GUTS tickets

N.B. Streamtickets voor concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest worden verkocht via de website van het orkest.

Wat mag ik verwachten van een betaalde livestream?
HD-beeldkwaliteit en de best mogelijke audiokwaliteit, zes verschillende camerastandpunten, interactie door middel van chatten met medekijkers en met een medewerker van Het Concertgebouw (optioneel) en iets extra's, speciaal voor kijkers van de livestream. Wat het extraatje is, is per concert verschillend. De ene keer is het een interview of voorbeschouwing, en de andere keer is het een kijkje achter de schermen. De extra content staat bij de livestream vermeld.

Hoe koop ik een livestreamticket?
Voor het livestreamen werkt Het Concertgebouw samen met GUTS Tickets. Via de website van Het Concertgebouw bestelt u via de blauwe knop livestreamtickets. Na de betaling via iDeal of creditcard (in Nederland) ontvangt u een bevestigingsmail van GUTS Tickets.

Hoe bekijk ik de concertstream?
U kunt het online concert bekijken via uw smartphone, tablet, laptop of computer. We raden aan om de meest recente internetbrowser te gebruiken, bij voorkeur Chrome. Volg om de stream te bekijken de volgende stappen op de dag van het concert: 

  1. Log vanaf 20.00 uur in op https://guts.events/tickets met het mobiele nummer waarmee u uw e-ticket heeft besteld.
  2. Voer de verificatiecode in die u per sms ontvangt.
  3. Klik op het concert.
  4. Klik op 'Bekijk stream' om toegang te krijgen tot het online concert.

Kijk voor meer informatie op de website van GUTS Tickets.

Kan ik de livestream ook bekijken op mijn digitale tv?
Ja, het is mogelijk om de livestream door te schakelen naar digitale tv door middel van casting of door het verbinden van een HDMI-kabel tussen laptop/computer en tv. Kijk voor meer informatie over casting op de website van GUTS Tickets.

Kan ik een concertstream terugkijken?
Of een concertstream (al dan niet tijdelijk) beschikbaar is om terug te kijken (video on demand) staat aangegeven bij het desbetreffende concert. Via de ticketknop op de pagina van het online concert is het mogelijk om toegang te verkrijgen.

Is het nodig om de Guts-app te downloaden?
Nee, dit is niet nodig.

Waarvoor worden de door mij ingevulde gegevens gebruikt?
- Mobiele nummer: het e-ticket dat toegang geeft tot de stream is gekoppeld aan uw mobiele telefoon. Op deze manier is het veilig om in te loggen en kan per e-ticket de stream maar op één apparaat tegelijk gebruikt worden en niet worden overgedragen.
- E-mailadres: op uw e-mailadres ontvangt u na het bestellen van het e-ticket een bevestigingsmail met instructies over hoe u toegang krijgt tot de concertstream.
- Naam en land: voor personalisatie.
De overige gegevens zoals adres, geslacht en geboortedatum zijn niet verplicht om in te vullen.

Waarom betaalde livestreams?
Betaald livestreamen is nog vrij nieuw in Nederland en voor Het Concertgebouw. Omdat de kosten van hoge kwaliteit livestreams aanzienlijk zijn, kunnen we deze niet zomaar gratis aanbieden en vragen we dus een vergoeding. We hopen uit de kosten te komen door uw bijdrage. Kijkt u met meerdere personen tegelijk, dan vertrouwen we erop dat u gezamenlijk meebetaalt aan de livestream, maar hoeft u niet ieder apart een livestreamkaartje te kopen. 

Zijn de livestreamtickets overdraagbaar?
Nee, de livestreamtickets zijn niet overdraagbaar, maar gekoppeld aan het mobiele nummer waarmee de kaarten zijn besteld. Op dat nummer ontvangt u ook de verificatiecode ter beveiliging. U kunt maar op één apparaat tegelijk ingelogd zijn. Als u op een ander apparaat inlogt, wordt u automatisch uitgelogd op eerdere apparaten.

Het geluid doet het niet, wat nu?
Het kan zijn dat het geluid ongemerkt op ‘mute’ (gedempt) staat. Klik op ‘tap to unmute’ in de video van de livestream om het geluid in te schakelen. Wanneer u via een HDMI-kabel het beeld cast naar uw TV, kan het zijn dat u de output nog moet instellen. Lees alle tips over casten en de instellingen die u kunt nalopen op de website van GUTS Tickets.

De livestream hapert, maar mijn internet is goed, wat nu?
Probeer een van deze tips:

  1. Verbinding. Het kan zijn dat de haperingen niet voortkomen door een slechte internetverbinding, maar dat het ligt aan de verbinding tussen de verschillende apparaten die worden gebruikt. Wij adviseren om een laptop/computer te gebruiken voor de stream en deze via een HDMI-kabel te verbinden met de tv.
  2. Resolutie. Het kan helpen om de resolutie lager te zetten. Rechtsonder in de stream staat een tandwieltje. Klik hierop om de resolutie aan te passen.

Mocht er alsnog iets zijn, stel dan uw vraag in de chat van de livestream.

Voor overige vragen kijk op de website van GUTS Tickets of neem contact met de klantenservice van GUTS. De klantenservice van Guts is overdag en 's avonds bereikbaar via de berichtenfunctie (groene support-knop) op hun website en reageert snel.

Let op: online worden regelmatig nep-livestreams aangeboden via social media (waaronder Facebook en YouTube). Koop dus alleen livestreamtickets via de website van Het Concertgebouw en GUTS Tickets.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.