Verrassingsconcert Anna Fedorova

Op donderdagmiddag 8 december werden zo’n tweehonderd voorbijgangers door Het Concertgebouw en AVROTROS verrast met een mini-concert. De gelukkigen werden op straat uitgenodigd voor een intiem optreden in de Grote Zaal door de populaire pianiste Anna Fedorova. Aanleiding voor het verrassingsconcert was de 10-miljoenste view van de YouTube-video waarin Anna Fedorova als solist te horen is in Rachmaninoffs Tweede pianoconcert. Tijdens het concert droeg Anna Fedorova een speciale 'designer dress' ter beschikking gesteld door ontwerper David Laport.

Over Anna Fedorova

Anna Fedorova begon haar pianostudie in haar geboorteplaats Kiev en vervolgde deze in Londen en Imola. Ze kreeg les van onder anderen Norma Fisher, Alfred Brendel en Menahem Pressler. Puttend uit een breed repertoire van concerten soleerde ze inmiddels bij vele grote orkesten, waaronder het Dallas Symphony Orchestra, het Tokyo New City Orchestra en de Nordwestdeutsche Philharmonie. Met het laatstgenoemde orkest speelde ze in 2013 Rachmaninovs Tweede pianoconcert waarvan de YouTube-video inmiddels meer dan 10 miljoen keer bekeken is.

Samenvatting van het verrassingsconcert van Anna Fedorova
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.