1. Search
 2. Calendar
 3. Menu
 4. Login
Sponsoring

Business Club

The beating heart of our corporate network

With over thirty enthusiastic members, the Business Club is the beating heart of the corporate network of The Concertgebouw. The list of Business Club members reflects the very top and the real diversity of the Dutch business world.

The business world has always shown great support for The Concertgebouw. This long tradition of sponsorship allows us to organise unforgettable concerts, remain accessible to a wide audience and maintain the building for future generations of music lovers. The involvement of the Dutch corporate world in our Business Club is therefore crucial.

As a token of gratitude for their support, our Business Club members receive an attractive package in return:

 • The option to visit a varied selection of world-class concerts with guests.
 • An Exclusive reception surrounding these concerts, together with the other members of the Business Club, their guests and members of the Board of Directors and the Supervisory Board of The Concertgebouw.
 • There is also the opportunity to dine at The Concertgebouw before the start of the Business Club Executive Concerts.
 • The Concertgebouw is proud of its sponsors and they are mentioned in the principal Concertgebouw communications.
 • Our sponsors receive a reduction when renting halls for exclusive corporate events at The Concertgebouw.
 • The CEOs of the participating companies receive an invitation for The Concertgebouw Dinner.

Contact

For additional information please contact Margot Palmen, Head of Sponsoring, at m.palmen@concertgebouw.nl or Tel. +31 (0)20 5730 572.

Met ruim dertig enthousiaste leden vormt de Business Club het kloppend hart van het corporate netwerk van Het Concertgebouw. De ledenlijst van de Business Club weerspiegelt de top en diversiteit van het Nederlandse bedrijfsleven.

Het bedrijfsleven heeft Het Concertgebouw altijd een warm hart toegedragen. Deze lange sponsortraditie stelt ons in staat om onvergetelijke concerten te organiseren, bereikbaar te blijven voor een breed publiek en het gebouw in stand te houden voor toekomstige generaties muziekliefhebbers. De betrokkenheid van corporate Nederland bij onze Business Club is daarom van levensbelang.

Als dank voor hun steun ontvangen de leden van onze Business Club een aantrekkelijk pakket aan tegenprestaties:

 • De mogelijkheid om met gasten een afwisselende selectie concerten van wereldklasse te bezoeken.
 • Exclusieve ontvangst rondom deze concerten, tezamen met de andere leden van de Business Club, hun gasten en leden van de directie en Raad van Commissarissen van Het Concertgebouw.
 • Voorafgaand aan de Business Club Executive Concerts is er tevens gelegenheid om te dineren in Het Concertgebouw.
 • Het Concertgebouw is trots op haar sponsors en zij worden vermeld in de belangrijkste uitingen van Het Concertgebouw.
 • Onze sponsors ontvangen korting op de zaalhuur voor exclusieve bedrijfsevenementen in Het Concertgebouw.
 • De CEO’s van de deelnemende bedrijven ontvangen een uitnodiging voor Het Concertgebouw Diner.

Seizoen 2021-2022

Business Club

Donderdag 30 mei 20.15 uur
Grote Zaal

Kian Soltani speelt Elgars Celloconcert, Paavo Järvi dirigeert Sjostakovitsj' Vijfde
De klank die Kian Soltani aan zijn cello ontlokt, heeft de 'zachtheid en rijkdom van karamel'. Dat belooft wat in Elgars Celloconcert! De jonge cellist wordt begeleid door het Tonhalle-Orchester Zürich onder leiding van chef-dirigent Paavo Järvi. Ook klinkt de Vijfde symfonie van Sjostakovitsj.

Business Club Executive

Maandag 3 juni 20.15 uur
Grote Zaal
Diner: aanvang 18.30 uur (optioneel)

Klaus Mäkelä en de Oslo Philharmonic in Brahms
Het Finse talent Klaus Mäkelä treedt vandaag in twee hoedanigheden op. Als cellist buigt hij zich samen met violist Daniel Lozakovich over Brahms’ Dubbelconcert. Daarna leidt hij zijn Oslo Philharmonic in de Eerste symfonie van dezelfde componist.

Seizoen 2022-2023

Business Club

Woensdag 25 september 20.15 uur
Grote Zaal

Jakub Józef Orliński: BaRock
Jakub Józef Orliński is hot. De Poolse countertenor zet zalen op zijn kop met het fraaiste barokrepertoire. Vandaag een beetje rock en barok: Orlínski wordt begeleid door piano, bas en drums in bewerkingen van de mooiste aria’s van Monteverdi, Purcell en Händel.

Aanmelden

Business Club

Donderdag 10 oktober 20.15 uur
Grote Zaal

Louis Cole & Metropole Orkest o.l.v. Jules Buckley
Alleskunner Louis Cole, het Metropole Orkest en Jules Buckley zijn goede bekenden van elkaar. Laat je door Cole en het orkest meenemen in hun unieke geluidswereld. Een wereld vol vlugge, van hooks voorziene electro-funkkogels, weemoedige humor en zachtmoedige ballades.

Aanmelden

Business Club

Vrijdag 15 november 20.15 uur
Grote Zaal

Noord Nederlands Orkest en ZO! Gospel Choir in Swing Symphony van Wynton Marsalis
Een avond vol harmonie, kleur en ritmische rijkdom: bij het Noord Nederlands Orkest en ZO! Gospel Choir swingt het. Op het programma de Swing Symphony van Wynton Marsalis en traditionele gospels.

Aanmelden

Business Club Executive

Dinsdag 19 november 20.15 uur
Grote Zaal
Diner: aanvang 18.30 uur (optioneel)

Daniele Gatti en de Staatskapelle Dresden in Schumann
Schumanns grootsheid in goede en slechte tijden door de Staatskapelle Dresden onder leiding van chef-dirigent Daniele Gatti. Sterviolist Frank Peter Zimmermann is aan zet in het Vioolconcert, waarvan het middendeel behoort tot het allermooiste dat Schumann schreef.

Aanmelden

Business Club Executive

Dinsdag 3 december 20.15 uur
Grote Zaal
Diner: aanvang 18.30 uur (optioneel)

Janine Jansen en Denis Kozhukhin spelen Brahms, Schumann en meer
Neerlands meest gevierde violist Janine Jansen neemt een van haar favoriete muziekpartners mee naar de Grote Zaal. Samen met de pianist Denis Kozhukhin buigt ze zich over de pure romantiek van Schumann en Brahms, en over de diepzinnige sprankeling in muziek van Ravel, Poulenc en Messiaen.

Business Club

Dinsdag 17 december 20.15 uur
Grote Zaal

Swinging Holidays with Jazz Orchestra of the Concertgebouw & special guest
Luid de feestdagen feestelijk in met Swinging Holidays van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw! Traditiegetrouw geeft het Jazz Orchestra een feestelijk eindejaarsconcert met een bijzondere gast. Wie dat deze kerst is, wordt later bekend gemaakt.

Business Club

Maandag 20 januari 20.15 uur
Grote Zaal

Rafał Blechacz speelt Chopins Pianoconcert nr. 2
De Litouwse dirigent Mirga Gražinytė-Tyla pakt Dvořáks alom geliefde Negende symfonie erbij met het Orchestre Philharmonique de Monte-Carlo. Muziek van Chopin komt tot leven onder handen van pianist en Chopin-kenner Rafał Blechacz.

Aanmelden

Business Club Executive

Dinsdag 11 februari 20.15 uur
Grote Zaal
Diner: aanvang 18.30 uur (optioneel)

Barbara Pravi
Chanteuse Barbara Pravi is terug! Na een jaar afwezigheid komt ze met een nieuwe single, Bravo, gevolgd door een nieuw album in de herfst. En bij een nieuw album hoort ook een nieuwe tournee, die haar uiteraard naar onze Grote Zaal brengt!

Aanmelden

Business Club

Dinsdag 4 maart 20.15 uur
Grote Zaal

Klaus Mäkelä & Orchestre de Paris: Moesorgski's Schilderijententoonstelling
Wandel mee langs Moesorgski’s Schilderijen van een tentoonstelling met als gids Klaus Mäkelä, chef-dirigent van het Orchestre de Paris. Meer beeldende muziek is er met Stravinsky, die in Petroesjka verhaalt over een pop van stro die verliefd wordt, en Ravel leest sprookjes van Moeder de gans voor.

Aanmelden

Business Club Executive

Maandag 17 maart 20.15 uur
Grote Zaal
Diner: aanvang 18.30 uur (optioneel)

Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis
Jazz at Lincoln Center Orchestra en voorman Wynton Marsalis zijn weer van de partij in de Grote Zaal. De geweldigste bigband ter wereld zorgt altijd voor een zinnenprikkelende ervaring.

Aanmelden

Business Club

Woensdag 2 april 20.15 uur
Grote Zaal

Kristiina Poska dirigeert Beethovens Symfonie nr. 9
Beethovens Negende symfonie kent voor Kristiina Poska geen geheimen. De dirigent staat voor haar Symfonieorkest Vlaanderen, waarmee ze al Beethovens symfonieën opneemt. Daarnaast hoort u het Estonian Philharmonic Chamber Choir uit Poska’s geboorteland.

Aanmelden

Business Club

Zondag 6 april 11.00 uur
Grote Zaal

Familieconcert: Assepoester (6+)
Tijdens de Kindermuziekweek vertelt actrice Charlene Sancho het sprookje van Assepoester, die gepest wordt door haar stiefmoeder en stiefzussen. Maar in een wereld vol tovenarij en prachtige muziek wordt zij een échte prinses.

Aanmelden

Business Club Executive

Dinsdag 8 april 19.30 uur
Grote Zaal
Diner: aanvang 18.00 uur (optioneel)

Matthäus-Passion: Orchestra and Choir of the Age of Enlightenment
Ieder jaar vinden er in Nederland voor Pasen talloze uitvoeringen plaats van de Matthäus-Passion. Het Concertgebouw verwelkomt het Orchestra and Choir of the Age of Enlightenment in Bachs beroemdste werk.

Aanmelden

Business Club

Dinsdag 20 mei 20.15 uur
Grote Zaal

Piano Nights: De mooiste pianomuziek van alle tijden
In Piano Nights staat de piano in de spotlight en hoor je de mooiste pianomuziek van alle tijden. Twee pianisten brengen elk een heel ander repertoire. De afgelopen edities van Piano Nights passeerden geweldige pianisten de revue, denk aan Iris Hond, Thomas Beijer, Jan-Willem Rozenboom en Hannes Minnaar. Wie de pianisten van vanavond zijn, wordt later bekendgemaakt.

Aanmelden

Business Club Executive

Maandag 2 juni 20.15 uur
Grote Zaal
Diner: aanvang 18.30 uur (optioneel)

Braziliaans jeugdorkest Neojiba en de Jussens met Golijov en meer
Spelen met een glimlach op het gezicht: dat is wat er gebeurt in het Braziliaanse jeugdorkest Neojiba. In een werk van Golijov nemen de broers Lucas en Arthur Jussen plaats achter twee piano’s. Ook klinkt muziek van Braziliaanse bodem en staan de opzwepende melodieën uit Bernsteins West Side Story op het programma.

Aanmelden

Business Club

Maandag 16 juni 2025, 20.15 uur
Grote Zaal

Hélène Grimaud in Brahms’ Pianoconcert nr. 1
Brahms’ Eerste pianoconcert, dus ook de simpele, hemelse melodie van het Adagio, is in handen van Hélène Grimaud. De Franse musicus speelt samen met haar collega’s van Camerata Salzburg, waarbij ze het ensemble ook leidt van achter de vleugel.

Aanmelden