Press
  1. Search
  2. Calendar
  3. Menu
  4. 0
    Basket
  5. Account
  6. Login

Gratis lunchconcerten terug in Het Concertgebouw

Met de heropening van Het Concertgebouw op volle capaciteit keren ook de populaire lunchconcerten terug. Vanaf vrijdag 4 maart is er weer wekelijks een gratis lunchconcert van een half uur in Het Concertgebouw. Het voortbestaan van de concertserie die al bestaat sinds de oprichting van Het Concertgebouw was eerder onzeker vanwege de coronacrisis. Dankzij een aantal genereuze donaties aan Het Concertgebouw Fonds kunnen de lunchconcerten worden behouden. Het Concertgebouw hoopt met de jaarlijks 40 concerten 30.000 bezoekers te verwelkomen.

De gratis lunchconcerten zijn al jaren zeer populair onder zowel Amsterdammers als toeristen. Vanwege de financiële gevolgen van de coronacrisis werd Het Concertgebouw aanvankelijk gedwongen het aantal lunchconcerten significant terug te brengen: van één concert per week naar één concert per maand. Dankzij een aantal genereuze donaties van bezorgde muziekliefhebbers aan Het Concertgebouw Fonds kan de concertreeks voortaan weer wekelijks doorgang vinden met daarbij extra ruimte voor jong talent. Het Concertgebouw verwelkomt bij de lunchconcerten dit voorjaar ruim 100 jonge musici.

Op vrijdag 4 maart om 12.30 uur begint de serie in de Grote Zaal met een swingend optreden van de Conservatorium van Amsterdam Tuesday Bigband, één van de vele ensembles van het conservatorium die zullen optreden in de serie. Daarnaast zullen opvallend veel laureaten van diverse festivals en concoursen te horen zijn: zoals van het Naarden International Piano Festival, het Dutch Harp Festival en het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch. Ook de academisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Concertgebouworkest verzorgen concerten.

Het Amsterdamse Toonkunstkoor is met zijn 193 jaar veruit de oudste deelnemer aan de lunchconcerten. Het koor zal op Koningsdag (27 april) in de Grote Zaal een programma ten gehore brengen met Mendelssohn, Mozart en Rossini. Van de Italiaanse componist klinkt onder andere de klassieker Cum sancto spiritu uit de Petite messe solennelle. Het befaamde Maarschalkerweerdorgel zal op 24 meiaan de beurt komen voor een zeldzaam orgelconcert waarvoor de eer te beurt valt aan Daniel Nuñes.

De lunchconcerten zijn gratis te bezoeken, reserveren is verplicht. Dat kan via de website van Het Concertgebouw: www.concertgebouw.nl/lunchconcerten Ongeveer een maand voor elk concert worden de concertkaarten beschikbaar gesteld voor reservering.