1. Search
  2. Calendar
  3. Menu
  4. Login

Ludovico Einaudi geeft drie concerten in Het Concertgebouw in Amsterdam

Kaartverkoop voor concerten op 14, 15 en 16 november start 25 maart 10.00 uur via website Het Concertgebouw

De geliefde Italiaanse componist en pianist Ludovico Einaudi komt naar Het Concertgebouw in Amsterdam. Hij zal op 14, 15 en 16 november concerten geven met de muziek van zijn nieuwe album Underwater (Decca, 2022). Dit album is ontstaan tijdens de lockdown toen de componist op zichzelf was aangewezen en de natuur introk voor inspiratie. Het resultaat is zijn eerste solo piano-album in 20 jaar. Einaudi trad zes keer eerder op in Het Concertgebouw. Zijn concerten over de hele wereld en in Het Concertgebouw zijn steevast uitverkocht. De kaartverkoop voor deze concertreeks start vrijdag 25 maart om 10.00 uur via de website van Het Concertgebouw. Kaarten worden op naam verkocht, maximaal vier per persoon.

Ludovico Einaudi

Op het onlangs verschenen album Cinema verzamelde Ludovico Einaudi zijn meest geliefde muziek voor films. Van The Father tot recent Nomadland: vele luisteraars leerden de componist en pianist kennen in de bioscoopzaal. Met eigen ensembles reist hij bovendien bijna continu over de wereld. Totdat, door de coronapandemie, het niet meer kon. Einaudi kwam tot bezinning en rust, en wandelde veel in de Zwitserse en Italiaanse natuur. ‘In die heuvellandschappen voel ik me verdwaald, maar op een heel goede manier’, vertelde hij aan The Guardian. ‘Alsof ik opga in de vrijheid van de natuur.’ Al die indrukken vonden hun weg naar zijn nieuwste album Underwater (Decca, 2022).

Underwater

Underwater – een metafoor voor het leven in lockdown. Ludovico Einaudi plukte er de vruchten van: onder water stroomt alles, vrijwel ongehinderd door factoren van buitenaf. ‘Er was geen filter tussen mijzelf en wat er uit de piano kwam, dat voelde heel puur.’ Bij de concerten in Het Concertgebouw treedt hij op met violist Federico Mecozzi (viool, altviool), Redi Hasa (cello) en Francesco Arcuri (percussie).

Ludovico Einaudi: Underwater

14, 15, 16 november 2022, 20.15 uur

Grote Zaal, Het Concertgebouw

Tickets vanaf € 65,- via www.concertgebouw.nl

Kaarten worden op naam verkocht, maximaal vier per persoon.

Dit concert is een samenwerking van Het Concertgebouw en Summertime Music & Events.