1. Search
  2. Calendar
  3. Menu
  4. Login

MEUTE presented by Amsterdam Dance Event in Het Concertgebouw

Duitse ‘techno marching band’ exclusief in Het Concertgebouw


De elf man sterke brassband MEUTE komt tijdens het Amsterdam Dance Event voor een exclusief concert op donderdag 19 oktober naar Het Concertgebouw. De Duitse formatie met blazers en percussionisten maakte de afgelopen jaren naam met opzwepende akoestische techno. Met een optreden in Het Concertgebouw tijdens ADE treedt MEUTE in de voetsporen van onder anderen Nils Frahm, Henrik Schwarz en Youssou N’Dour. De kaartverkoop voor het concert start per direct via de website van Het Concertgebouw en ADE.

De groep uit Hamburg presenteert zich in schijnbaar traditionele fanfare-uniformen, rood met gouden knopen, maar staat al snel op het podium en in te zaal te feesten met het publiek. Met energieke optredens verovert de brassband in rap tempo de muziekwereld met een mix van hypnotiserende techno en expressieve fanfaremuziek. Naast eigen nummers is de groep bekend om interpretaties van artiesten als Âme, Flume, Laurent Garnier, Deadmau5 en Maceo Plex. Op deze manier wil MEUTE de elektronische muziek loskrijgen van de statische dj-booth. De heren rusten dan ook niet voordat elke concertbezoeker staat te dansen. Voor hun optreden in Het Concertgebouw worden de stoelen dan ook uit de Grote Zaal verwijderd.

Sinds de oprichting in 2015 is MEUTE hard gegroeid. Na concerten op straat, in clubs en in klassieke concertzalen stond het elftal in 2022 met veel succes op het legendarische festival Coachella in de Verenigde Staten en op Nederlandse festivals zoals Down The Rabbit Hole en DGTL. De groep produceerde naast drie studioalbums ook het album Live in Paris. De bijbehorende videoregistratie van het concert in de Parijse concertzaal Trianon geeft een goed idee van het dansfestijn dat Amsterdam Dance Event te wachten staat op 19 oktober.

ADE en Het Concertgebouw

Sinds Trouw at Concertgebouw met Henrik Schwarz, Darkside en Patrice Bäumel (2013) is ADE niet meer weg te denken uit Het Concertgebouw. Elk jaar presenteert Het Concertgebouw tijdens het festival één of meerdere bijzondere concerten waarbij de raakvlakken en grenzen tussen elektronische en klassieke muziek worden opgezocht. Zo waren bijvoorbeeld Weval, Kiasmos, Junkie XL, Niklas Paschburg, Youssou N’Dour en Nils Frahm de afgelopen jaren te gast. Na het optreden van dj Sasha in 2014 schreef 3voor12 nog over elektronische muziek in Het Concertgebouw: ‘If God was a dj, he wants this to be his house’.

MEUTE - presented by Amsterdam Dance Event

19 oktober 2023

20.15 Grote Zaal

Kaarten € 39 via www.concertgebouw.nl/meute

Met dank aan de begunstigers van het Classic Pop Fonds, een Fonds op Naam binnen Het Concertgebouw Fonds.