1. Search
  2. Calendar
  3. Menu
  4. Login
1920x1080 website Claron Mc Fadden

Allemaal in Het Concertgebouw: van Marsalis tot Mahler; van Rufus Wainwright tot Janine Jansen; van Louis Cole tot Lucas en Arthur Jussen.

Nieuw concertseizoen van Het Concertgebouw met 530 concerten in de Eigen Programmering

Met maar liefst 530 concerten in de Eigen Programmering presenteert Het Concertgebouw een rijkgevuld seizoen: van de Wereldberoemde Symfonieorkesten tot Europees toptalent in de Kleine Zaal en van de terugkeer van pianist Ivo Pogorelich tot de nieuwe muziek van composer in residence Caroline Shaw. De sopraan Claron McFadden is de spotlight-artiest van het seizoen en duikt in haar concerten onder andere in de wereld van Nina Simone. Orville Breeveld presenteert een eigen serie ‘Nieuwe Blik Terug’ waarin hij de schijnwerpers plaatst op componisten van kleur. Het langverwachte Mahler Festival zal dit seizoen plaatsvinden, in mei 2025. De kaartverkoop voor het nieuwe concertseizoen start op 26 maart met de serieverkoop. Vanaf 1 juni 10 uur kunnen ook losse concertkaarten worden besteld.

Wereldberoemde Symfonieorkesten met grote dirigenten: Thielemann, Gatti, Mäkelä en Hrůša

Het seizoen wordt geopend door dirigent Christian Thielemann met de Wiener Philharmoniker op 9 september. Daniele Gatti keert terug in Het Concertgebouw als chef-dirigent van de Sächsische Staatskapelle Dresden voor een avond Schumann. Klaus Mäkelä zet met een van zijn twee andere orkesten, het Orchestre de Paris, Ravel, Stravinsky en Moesorgski op de lessenaars. Jakub Hrůša komt tot slot langs met de Bamberger Symphoniker met Bruckners Vierde symfonie.

Grote Pianisten: comeback van Ivo Pogorelich

Na bijna dertig jaar (!) keert Ivo Pogorelich terug in Het Concertgebouw met een avond vol Chopin. Wereldster Khatia Buniatishvili treedt daarentegen voor het eerst solo aan in de Grote Zaal. Meesterpianisten Krystian Zimerman en Grigory Sokolov verwelkomt Het Concertgebouw opnieuw. Van eigen bodem mogen Arthur en Lucas Jussen natuurlijk niet ontbreken. Bruce Liu, winnaar van het Chopinconcours, brengt een programma met onder andere Tsjaikovski en Mendelssohn.

Het beste uit de Lage Landen


Het Zondagochtend Concert en Klassieke Meesterwerken, twee toegankelijke en populaire concertseries met orkesten uit ‘de Lage Landen’. Want naast orkesten uit Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland heet Het Concertgebouw ook regelmatig het Antwerp Symphony Orchestra welkom, bijvoorbeeld op 28 september met de gebroeders Jussen met muziek van Fazıl Say. Daarnaast ontbreken natuurlijk Radio Filharmonisch Orkest met chef-dirigent Karina Canellakis en het Nederlands Philharmonisch Orkest met chef-dirigent Lorenzo Viotti niet in de programmering.

Allemaal in Het Concertgebouw, ook jazz, pop en neo-klassiek


In het nieuwe seizoen is er ook weer plaats voor Concertgebouw Prijs-winnaar Wynton Marsalis met zijn Jazz at Lincoln Center Orchestra. Op 17 en 18 maart nemen zij twee avonden de Grote Zaal over. Voor de bleusrock van DeWolff haalt Het Concertgebouw op 30 januari de stoelen uit de zaal. In het nieuwe seizoen is er ook weer volop ruimte voor neo-klassiek bij de Piano Nights-concerten en voor filmmuziek bij meerdere edities van At the Movies, onder andere met de muziek uit sciencefictionfilms. Rufus Wainwright keert in de rol van componist. Het Nederlands Philharmonisch Orkest brengt de Nederlandse première van zijn Dream Requiem met Carice van Houten als verteller.

Kleine Zaal: een nieuwe serie van Orville Breeveld


Violist Joshua Bell keert met pianist Shai Wosner terug in de Kleine Zaal. Twee jonge Fransen, Victor Julien-Laferrière en David Fray, spelen geliefde werken voor cello en piano. Tenor Ian Bostridge en bariton Thomas Hampson zijn onder de zangers die recitals geven, en het befaamde Borodin Quartet wijdt ter gelegenheid van hun 80-jarig bestaan maar liefst drie programma's aan Brahms en Tsjaikovski. Naast deze grote musici en tientallen andere kwartetten, trio’s en solisten is er ook plek voor onbekend repertoire waar presentator en documentairemaker Orville Breeveld een lans voor breekt: zijn serie Nieuwe Blik Terug is een drieluik met muziek van componisten van kleur. Bekijk hier de complete Eigen Programmering van de Kleine Zaal.

Kaartverkoop vanaf 26 maart en 1 juni


De serieverkoop voor het concertseizoen 2024-2025 start dinsdag 26 maart om 10.00 uur via de website van Het Concertgebouw. Series worden verkocht in vaste samenstelling of als keuzeserie. Seriekopers krijgen korting op de kaartprijs en zijn verzekerd van een vaste plaats. Vanaf 1 juni zijn concertkaarten voor het nieuwe concertseizoen los te bestellen.