Binnenschoolse muziekeducatie

© Ronald Knapp

Amsterdamse basisscholen

De afdeling Binnenschoolse Muziekeducatie van Het Koninklijk Concertgebouw ondersteunt sinds 2009 basisscholen in Amsterdam (met uitzondering van Stadsdeel Noord) bij het vormgeven van muziekonderwijs. We richten ons hierbij op een lange leerlijn muziek, zodat muziek weer een plek krijgt in de school.

Muzikaal traject

Wat kan ik met muziekinstrumenten in de klas? Hoe kan muziek andere leergebieden ondersteunen? Onze muziekvakdocenten staan voor u klaar met tips, workshops en coaching met een methodiek die bij de onderwijskundige visie van de school past en die recht doet aan de culturele achtergrond van de school en haar leerlingen. Er wordt in samenspraak met de school een traject afgesproken. Het traject richt zich individueel of in teamverband op het overbrengen van muzikale vaardigheden op de leerkrachten zodat zij, met behulp van een toegankelijke muziekmethode, muzieklessen kunnen verzorgen met als uitgangspunt de door de school gekozen doorgaande leerlijn.

Gratis ondersteuning

Deze ondersteuning kunnen we aanbieden voor de groepen 1 tot en met 8 en is gratis. Daarnaast is het mogelijk om voor het hele team van leerkrachten een teamworkshop in te plannen. Bekijk ook de brochure Binnenschoolse Muziekeducatie. De coaching sluit uitstekend aan bij de projecten voor het basisonderwijs van Het Concertgebouw.

'Ik heb geleerd muziekles boeiend en spannend te maken'

'Dankzij de coaching durf ik nu te zingen voor mijn klas!'

'Ik heb geleerd meer uit de kinderen zelf te laten komen door ze een taak te geven in de muziekles'

Contact

Wilt u ondersteund worden op het gebied van muziekeducatie, heeft u interesse in een project, teamworkshop,  individuele begeleiding, bent u op zoek naar nieuwe ideeën voor het muziekonderwijs op uw school of kunt u ondersteuning gebruiken bij het instuderen van de musical van groep 8? Neem dan contact op met de afdeling Binnenschoolse Muziekeducatie van Het Concertgebouw:

Het Concertgebouw N.V.  
Afdeling Binnenschoolse Muziekeducatie
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam

020 573 05 26
E-mail: Binnenschoolse muziekeducatie

Het Concertgebouw bij u op school
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.