Werken bij Het Concertgebouw

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. Het Concertgebouw heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Bij Het Concertgebouw zijn circa 320 medewerkers werkzaam.

Op dit moment heeft Het Concertgebouw de volgende vacatures openstaan:

Voor Het Concertgebouw Café, de Artiestenfoyer en het nieuw te openen restaurant van Het Concertgebouw staan momenteel een aantal vacatures open. Bekijk deze vacatures op de website van horecawerkgever Vermaat.

Solliciteren

Vacatures worden door Het Concertgebouw in diverse media en op de website geplaatst. Solliciteren kan digitaal via vacature@concertgebouw.nl. In de betreffende vacaturetekst staat een sluitingsdatum en eventuele referentie genoemd voor inhoudelijke informatie over de desbetreffende vacature. De sluitingsdatum wordt strikt gehanteerd. Na sluitingsdatum wordt de vacaturetekst van de website gehaald.

Open sollicitaties en CV’s worden niet in behandeling genomen en vernietigd. Wij adviseren u regelmatig de website van Het Concertgebouw in de gaten te houden voor actuele vacatures.

Het Concertgebouw gelooft dat een meer diverse personeelssamenstelling bijdraagt aan het bieden van een sublieme muzikale Concertgebouwervaring. Daarom zoeken wij actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, wat een verscheidenheid aan talenten met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

Privacy

Het Concertgebouw hecht veel waarde aan de privacy van haar sollicitanten. Het Privacybeleid voor sollicitanten (pdf) beschrijft hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan. Wij zullen uw persoonsgegevens altijd in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming verwerken en zorgen voor een meest actueel beleid in het geval van veranderde wetgeving.

Acquisitie naar aanleiding van vacatures stellen wij niet op prijs.

---

Horeca-/garderobemedewerker
Als horeca-/garderobemedewerker ben je het visitekaartje van Het Concertgebouw en draag je bij aan de totale ervaring van een bezoek aan ons gebouw. Wij zoeken nieuwe medewerkers die het een uitdaging vinden om de verwachting van onze bezoekers te overtreffen. Iemand die met plezier en betrokkenheid, er het allerbeste van wil maken voor onze gasten. Van onze medewerkers verwachten wij:

'Een open houding met oogcontact; proactief en hartelijk (in plaats van afwachtend) met inhoudelijke kennis van het concert of product'

Taken en verantwoordelijkheden
Als HG-medewerker beman je de bar en verzorg je de drankjes tijdens de concerten. Daarnaast ben je werkzaam in de garderobe, verkoop je programma’s , verzorg je de bediening tijdens ontvangsten en heb je een host(ess) functie.

Functie-eisen
- Je hebt een gastvrije en actieve instelling
- Je hebt een representatieve uitstraling
- Bij voorkeur heb je horeca-ervaring, geen vereiste maar wel een absolute pre
- Je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken
- Je bent stressbestendig en flexibel
- Je bent minimaal 2 jaar beschikbaar
- Je hebt een grote beschikbaarheid voor de avonden en weekenden
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
- Je bent minimaal 18 jaar
- Je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam
- Affiniteit met of interesse in klassieke muziek is een pre

Dienstverband en arbeidscontract
Je werkt in een team van ± 75 medewerkers en wordt per week gemiddeld 4 diensten van ca. 3 uur ingeroosterd. De diensten vinden doordeweeks voornamelijk ’s avonds plaats en in het weekend de gehele dag. Vanwege het parttime karakter en de afwijkende werktijden is de baan met name ideaal voor studenten. Het arbeidscontract wordt in beginsel aangegaan voor één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Sollicitatieprocedure
Op woensdag 16 januari aanstaande wordt er een sollicitatiemiddag georganiseerd van 14.00-16.00 uur. Wanneer je interesse hebt en op deze middag beschikbaar bent, stuur dan een motivatiebrief met CV naar hgs@concertgebouw.nl.

--- 

Floormanager
24-32 uur per week

De Floormanager ressorteert onder de Operationele  Dienst die deel uitmaakt van de Facilitaire Dienst
Hij/zij rapporteert aan de Chef  Operationele  Dienst.

Als Floormanager:
Ben je  verantwoordelijk voor bijna alles wat er op de 'vloer' gebeurt.

-    Ben je er verantwoordelijk voor dat de ruimtes bij events volgens afspraak met de huurder worden ingericht.
-    Ben je de gastheer/vrouw en het aanspreekpunt voor de inrichtings- en technische aangelegenheden.
-    Stel je je op de hoogte van de aard van de events  en begeleidt deze optimaal.
-    Geef je, tijdens het event en bij op- en afbouwwerkzaamheden, leiding aan collega’s en derden.
-    Ben je verantwoordelijk voor de licht‑, luchtbehandelings‑, geluids‑ en andere voorzieningen.
-    Geef je aanwijzingen aan suppoosten en derden voor het treffen van podiumvoorzieningen en bij het verhelpen van storingen.
-    Ben je ook na beëindiging van een event verantwoordelijk voor de op- en afbouwwerkzaamheden en de eindcontrole.
-    Treed je overeenkomstig de geldende regels en toegewezen rol op bij calamiteiten.
-    Verricht je soms werkzaamheden buiten je vakgebied.
-    Werk je volgens een onregelmatig rooster meestal ’s avonds en in het weekend, maar soms ook ’s nachts.

Functie-eisen
Je bent in het bezit van een diploma Opleiding theatertechniek/Electro op minimaal MBO niveau. Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als leidinggevende in de evenementenbranche. Je bent bekend met moderne digitale AV, beeld en gebouw beheers systemen en je bent in staat om een veelvoud aan installaties te begrijpen en te bedienen. Je bent leergierig en blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theatertechniek. Als floormanager ben je stressbestendig, sociaalvaardig, representatief en in staat om oplossingsgericht te handelen. Je neemt initiatief en kunt gestructureerd en succesvol (samen)werken. Vanwege het onregelmatige rooster en werktijden in de avond en nacht ben je bij voorkeur woonachtig in de regio Amsterdam.

Salaris
Het salaris is overeenkomstig het beloningsstelsel van Het Concertgebouw en varieert van €2.272,- tot €2.980,- bruto per maand op basis van 38 uur per week en is mede afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Schriftelijke reacties met curriculum vitae kun je tot en met vrijdag 21 december 2018 richten aan: vacature@concertgebouw.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Arnold van Duijn: 020 – 5730 477.

Het Concertgebouw gelooft dat een meer diverse personeelssamenstelling bijdraagt aan het bieden van een sublieme muzikale Concertgebouwervaring. Daarom zoeken wij  actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, wat een verscheidenheid aan talenten met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen we niet op prijs.

--- 

Medewerker Theatertechniek
(38 uur per week voor de periode van een jaar)

De medewerker Theatertechniek valt onder de Operationele dienst, onderdeel van de Facilitaire Dienst.

Takenpakket
O.a. technisch begeleiden van evenementen, die vanuit de controlekamer plaats vinden:
-    Bedienen van licht, geluid, video en gebouwbeheer installaties;
-    Oplossen van (urgente) storingen;
-    Begeleiden van op- en afbouw werkzaamheden met collega’s of door externe partijen;
-    Verrichten van onderhoud aan theater technische installaties;
-    Verrichten van werkzaamheden buiten het vakgebied, die nodig zijn om een evenement tot een geslaagd einde te brengen.

Competentie eisen
Voor deze functie zoeken wij een kandidaat met een afgeronde opleiding theatertechniek op minimaal MBO-niveau. Je beschikt over relevante certificaten als BMT-A en NEN3140. Je hebt minimaal 3 jaar relevante en aantoonbare werkervaring in de evenementenbranche. Je hebt kennis van moderne digitale AV en licht systemen, en met name kennis van licht- en geluidsnetwerkprotocollen. Tevens heb je ervaring in het begrijpen en bedienen van een veelvoud aan installaties.

Je bent stressbestendig en service- klant- alsook resultaatgerichtheid zijn essentieel. Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken. Als medewerker Theatertechniek ben je initiatiefrijk en je bent bereid om je blijvend te ontwikkelen op het gebied van theatertechniek. Door de aard van de functie vinden de werkzaamheden volgens een wisselend rooster en op onregelmatige werktijden plaats. Bij voorkeur ben je daarom woonachtig in de regio Amsterdam.

Salaris
Het salaris is overeenkomstig het beloningsstelsel van Het Concertgebouw en varieert van €1.777,- tot €2.666,- bruto per maand op basis van 38 uur per week en is mede afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Schriftelijke reacties met curriculum vitae kun je vóór donderdag 20 december 2018 richten aan: vacature@concertgebouw.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Arnold van Duijn: 020 – 5730 477.

Het Concertgebouw gelooft dat een meer diverse personeelssamenstelling bijdraagt aan het bieden van een sublieme muzikale Concertgebouwervaring. Daarom zoeken wij  actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, wat een verscheidenheid aan talenten met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen we niet op prijs.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.