Werken bij Het Concertgebouw

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. Het Concertgebouw heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Bij Het Concertgebouw zijn circa 320 medewerkers werkzaam.

Op dit moment heeft Het Concertgebouw de volgende vacatures openstaan:

Solliciteren

Vacatures worden door Het Concertgebouw in diverse media en op de website geplaatst. Solliciteren kan digitaal via vacature@concertgebouw.nl. In de betreffende vacaturetekst staat een sluitingsdatum en eventuele referentie genoemd voor inhoudelijke informatie over de desbetreffende vacature. De sluitingsdatum wordt strikt gehanteerd. Na sluitingsdatum wordt de vacaturetekst van de website gehaald.

Open sollicitaties en CV’s worden niet in behandeling genomen en vernietigd. Wij adviseren u regelmatig de website van Het Concertgebouw in de gaten te houden voor actuele vacatures.

Het Concertgebouw gelooft dat een meer diverse personeelssamenstelling bijdraagt aan het bieden van een sublieme muzikale Concertgebouwervaring. Daarom zoeken wij actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, wat een verscheidenheid aan talenten met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

Privacy

Het Concertgebouw hecht veel waarde aan de privacy van haar sollicitanten. Het Privacybeleid voor sollicitanten (pdf) beschrijft hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan. Wij zullen uw persoonsgegevens altijd in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming verwerken en zorgen voor een meest actueel beleid in het geval van veranderde wetgeving.

Acquisitie naar aanleiding van vacatures stellen wij niet op prijs.

---

Het Concertgebouw N.V. zoekt voor de Artiestenfoyer op korte termijn gegadigden voor de parttime functie van:
Medewerker Artiestenfoyer met keukenervaring
ca. 3 dagen c.q. 20 uur per week

Tot de hoofdtaken behoren:
-    Keukenwerkzaamheden
-    Kassawerkzaamheden
-    Aanvulling van buffetvoorraden
-    Verzorgen van de kleedkamer- en vergadercatering
-    Zorgdragen voor schoonmaak aan de hand van de geldende regels (HACCP)

Onze Artiestenfoyer is voorzien van een zelfbedieningsbuffet, waar ontbijt, lunch en diner verzorgd worden voor personeel en/of musici. U werkt in een team van ca. 20 medewerkers en u ressorteert onder de Coördinator Artiestenfoyer. Voor de medewerker Artiestenfoyer geldt dat er in roosterverband en op onregelmatige tijden wordt gewerkt, deze variëren van 7.15 tot 23.00 uur, ma t/m zo.

Functie-eisen:
-    Keukenervaring is vereist
-    Goede zelfstandigheid van werken
-    Flexibele inzetbaarheid
-    Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
-    Woonachtig in Amsterdam

Solliciteren:
Sollicitaties met curriculum vitae graag per email sturen naar: vacature@concertgebouw.nl
Telefonische informatie (uitsluitend voor deze vacature) verkrijgbaar tijdens kantooruren bij Peter Bessem via telefoonnummer: 020 573 05 06.

---

Horeca/Garderobemedewerker

Als Horeca/Garderobemedewerker ben je het visitekaartje van Het Concertgebouw en draag je bij aan de totale ervaring van een bezoek aan ons gebouw. Wij zoeken nieuwe medewerkers die het een uitdaging vinden om de verwachting van onze bezoekers te overtreffen. Iemand die met plezier en betrokkenheid, er het allerbeste van wil maken voor onze gasten. Van onze medewerkers verwachten wij:

“Een open houding met oogcontact; proactief en hartelijk (in plaats van afwachtend) met inhoudelijke kennis van het concert of product “

Taken en Verantwoordelijkheden
Als HG-medewerker beman je de bar en verzorg je de drankjes tijdens de concerten. Daarnaast ben je werkzaam in de garderobe, verkoop je programma’s, verzorg je de bediening tijdens ontvangsten en heb je een host(ess) functie.

Functie-eisen
- Je hebt een gastvrije en actieve instelling
- Je hebt een representatieve uitstraling
- Bij voorkeur heb je horeca-ervaring , geen vereiste maar wel een absolute pré
- Je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken
- Je bent stressbestendig en flexibel
- Je bent minimaal 2 jaar beschikbaar
- Je hebt een grote beschikbaarheid voor de avonden en weekenden
- Goede beheersing van de Nederlandse taal
- Je bent minimaal 18 jaar
- Je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam
- Affiniteit met of interesse in klassieke muziek is een pré

Dienstverband en Arbeidscontract
Je werkt in een team van ± 75 medewerkers en wordt per week gemiddeld 4 diensten van ca. 3 uur ingeroosterd. De diensten vinden doordeweeks voornamelijk ’s avonds plaats en in het weekend de gehele dag. Vanwege het parttime karakter en de afwijkende werktijden is de baan met name ideaal voor studenten. Het arbeidscontract wordt in beginsel aangegaan voor één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Sollicitatieprocedure
Wanneer je interesse hebt, stuur dan een motivatiebrief met CV naar hgs@concertgebouw.nl

---

Producent
38 uur per week

De afdeling Productie richt zich op het realiseren van de producties van de Eigen Programmering van Het Concertgebouw alsmede de productie van de Educatie- en Participatieprojecten, die inhoudelijk tot stand komen bij de afdeling Artistieke Zaken & Educatie. De Producent houdt zich bezig met het organiseren van door Het Concertgebouw zelf geprogrammeerde en ontwikkelde concerten, familieconcerten en Educatie- en Participatieprojecten. De producent werkt nauw samen met het hoofd Educatie, de marketeer Educatie en de coördinator Binnenschoolse Muziekeducatie.

Takenpakket
De Producent realiseert de producties van de onder verantwoordelijkheid van het Hoofd Productie en Zaalverhuur vallende concerten en projecten. Dit houdt onder andere in:

 • Zorgdragen voor ontvangst, begeleiding, transport en huisvesting van artiesten;
 • Het productioneel voorbereiden en uitvoeren van nieuw te ontwikkelen en bestaande educatieprojecten;
 • Inplannen van repetities en alle praktische zaken die op de productie betrekking hebben;
 • Opstellen van productieschema’s en regelen van de logistiek van medewerkers en materieel van producties binnen en buiten Het Concertgebouw;
 • Communiceren met artiesten, technici, ontwerpers, regisseurs, componisten en arrangeurs, cursusleiders, leerlingen en docenten;
 • Het invoeren van de nodige praktische informatie t.b.v. draaiboeken in interne systemen;
 • Afhandelen van verzoeken vanuit (online) marketing en sponsoring;
 • Het bij de concerten vervullen van de rol als gastvrouw/gastheer tegenover zowel artiesten als leerlingen en docenten bij educatieprojecten, en het namens hen toezien op een correcte uitvoering;
 • Beheren van de budgetten en voorbereiden van financiële afhandeling voor de betreffende producties.  
 • Ondersteuning geven aan het hoofd Educatie en Participatie bij de totstandkoming van nieuwe producties.

Competentie eisen
Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste professional op HBO/WO werk- en denkniveau met minimaal 2 jaar aantoonbare productionele ervaring op het vlak van concert- en educatieproductie met musicologische kennis (klassieke, jazz- en wereldmuziek). Een opleiding Productie Podiumkunsten is een pré. Daarnaast heb je affiniteit en ervaring met de doelgroep v.w.b. het primair en voortgezet onderwijs. Als Producent ben je praktisch ingesteld, kwaliteitsgericht, professioneel, flexibel denkend, accuraat, en ben je efficiënt en gepassioneerd in je werkwijze. Je bent stressbestendig en kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken. Nederlands en Engels spreek en schrijf je vloeiend en het beheersen van Duits en/of Frans is een pré. Je bent beschikbaar op avonden, vroege ochtenden en in het weekend en (liefst) woonachtig in Amsterdam.   

Salaris
Het salaris is overeenkomstig het beloningsstelsel van Het Concertgebouw en varieert van € 1.985,- tot € 3.152,- bruto per maand en is mede afhankelijk van opleiding, leeftijd en relevante ervaring. Schriftelijke reacties met curriculum vitae kun je vóór woensdag 25 juli 2018 richten aan: vacature@concertgebouw.nl. De planning van de sollicitatieprocedure is dat de 1e gespreksronde zal plaatsvinden op dinsdag 31 juli en de 2e ronde gesprekken op donderdag 2 augustus. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Gea Zantinge: 020 – 5730 411.

Het Concertgebouw gelooft dat een meer diverse personeelssamenstelling bijdraagt aan het bieden van een sublieme muzikale Concertgebouwervaring. Daarom zoeken wij  actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, wat een verscheidenheid aan talenten met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen we niet op prijs.

---

Het Concertgebouw zoekt op korte termijn een:

Manager Pers & PR
(0,8-1 fte)

De manager Pers & PR is verantwoordelijk voor het structureel en prominent zichtbaar maken van Het Concertgebouw in de (onbetaalde) media. De manager Pers & PR organiseert, begeleidt en stroomlijnt daartoe alle onbetaalde communicatie rond Het Concertgebouw in externe media  (vak- en publiekspers, radio en televisie, online-media) en draagt bij aan de positionering van Het Concertgebouw. De manager Pers & PR is onderdeel van het Contentteam binnen de afdeling Marketing, Communicatie en Verkoop.         

Functie-inhoud

 • Mediabeleid: het proactief uitdragen van het imago en de activiteiten van Het Concertgebouw in de media. Draagt daartoe in het Contentteam ideeën aan voor creatie en verspreiding van inhoudelijke content.
 • Woordvoering: adviseert, begeleidt en ondersteunt de directie bij woordvoering en andere contacten met de media.
 • Imagobewaking.
 • Medianetwerk: bouwt een relevant medianetwerk op en onderhoudt dit actief.
 • Persmanagement: stelt persberichten en perskalenders op en organiseert persconferenties.
 • PR-activiteiten: initieert en coördineert aansprekende en relevante acties die aandacht genereren voor Het Concertgebouw en de activiteiten aldaar.

De kandidaat die wij zoeken

 • Is een strategisch, tactisch en operationeel sterke persvoorlichter/woordvoerder met minimaal vijf jaar relevante ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Is creatief, initiatiefrijk, flexibel, een teamspeler en proactief (steekt de handen uit de mouwen).
 • Speelt in op de snel veranderende rol van communicatie, zowel binnen een organisatie als binnen het voortdurend in beweging zijnde medialandschap.
 • Is zeer taalvaardig (Nederlands en Engels).
 • Heeft ervaring met woordvoering, een snelle pen en weet met steeds andere, verrassende invalshoeken een maximale impact te realiseren bij het publiek (nationaal en internationaal).
 • Is een sterke en ervaren netwerker.
 • Heeft affiniteit met (klassieke) muziek.

Salaris
Het salaris is overeenkomstig het beloningsstelsel van Het Concertgebouw en varieert van € 3.064,- tot € 4.050,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (38 uur p/w) en is mede afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Het betreft in eerste instantie een dienstverband voor 1 jaar met de intentie tot verlenging.

Schriftelijke sollicitaties met motivatie en curriculum vitae kun je vóór vrijdag 10 augustus richten aan: vacature@concertgebouw.nl.

De planning van de sollicitatieprocedure is dat een 1e gespreksronde in de week van 20 augustus zal plaatsvinden.

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen we niet op prijs.

 

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.