Werken bij Het Concertgebouw

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. Het Concertgebouw heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Bij Het Concertgebouw zijn circa 320 medewerkers werkzaam.

Op dit moment heeft Het Concertgebouw de volgende vacatures openstaan:

Voor Het Concertgebouw Café, de Artiestenfoyer en het nieuw te openen restaurant van Het Concertgebouw staan momenteel een aantal vacatures open. Bekijk deze vacatures op de website van horecawerkgever Vermaat.

Solliciteren

Vacatures worden door Het Concertgebouw in diverse media en op de website geplaatst. Solliciteren kan digitaal via vacature@concertgebouw.nl. In de betreffende vacaturetekst staat een sluitingsdatum en eventuele referentie genoemd voor inhoudelijke informatie over de desbetreffende vacature. De sluitingsdatum wordt strikt gehanteerd. Na sluitingsdatum wordt de vacaturetekst van de website gehaald.

Open sollicitaties en CV’s worden niet in behandeling genomen en vernietigd. Wij adviseren u regelmatig de website van Het Concertgebouw in de gaten te houden voor actuele vacatures.

Het Concertgebouw gelooft dat een meer diverse personeelssamenstelling bijdraagt aan het bieden van een sublieme muzikale Concertgebouwervaring. Daarom zoeken wij actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, wat een verscheidenheid aan talenten met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

Privacy

Het Concertgebouw hecht veel waarde aan de privacy van haar sollicitanten. Het Privacybeleid voor sollicitanten (pdf) beschrijft hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan. Wij zullen uw persoonsgegevens altijd in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming verwerken en zorgen voor een meest actueel beleid in het geval van veranderde wetgeving.

Acquisitie naar aanleiding van vacatures stellen wij niet op prijs.

---

Horeca-/garderobemedewerker
Als horeca-/garderobemedewerker ben je het visitekaartje van Het Concertgebouw en draag je bij aan de totale ervaring van een bezoek aan ons gebouw. Wij zoeken nieuwe medewerkers die het een uitdaging vinden om de verwachting van onze bezoekers te overtreffen. Iemand die met plezier en betrokkenheid, er het allerbeste van wil maken voor onze gasten. Van onze medewerkers verwachten wij:

'Een open houding met oogcontact; proactief en hartelijk (in plaats van afwachtend) met inhoudelijke kennis van het concert of product'

Taken en verantwoordelijkheden
Als HG-medewerker beman je de bar en verzorg je de drankjes tijdens de concerten. Daarnaast ben je werkzaam in de garderobe, verkoop je programma’s , verzorg je de bediening tijdens ontvangsten en heb je een host(ess) functie.

Functie-eisen
- Je hebt een gastvrije en actieve instelling
- Je hebt een representatieve uitstraling
- Bij voorkeur heb je horeca-ervaring, geen vereiste maar wel een absolute pre
- Je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken
- Je bent stressbestendig en flexibel
- Je bent minimaal 2 jaar beschikbaar
- Je hebt een grote beschikbaarheid voor de avonden en weekenden
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
- Je bent minimaal 18 jaar
- Je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam
- Affiniteit met of interesse in klassieke muziek is een pre

Dienstverband en arbeidscontract
Je werkt in een team van ± 75 medewerkers en wordt per week gemiddeld 4 diensten van ca. 3 uur ingeroosterd. De diensten vinden doordeweeks voornamelijk ’s avonds plaats en in het weekend de gehele dag. Vanwege het parttime karakter en de afwijkende werktijden is de baan met name ideaal voor studenten. Het arbeidscontract wordt in beginsel aangegaan voor één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Sollicitatieprocedure
Wanneer je interesse hebt en op deze middag beschikbaar bent, stuur dan een motivatiebrief met CV naar hgs@concertgebouw.nl.

Accountmanager Sponsoring
24 uur per week
Het Concertgebouw verbindt en verrijkt mensen met een sublieme muzikale ervaring. Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door sponsoring. Wij zoeken een enthousiaste collega, die deel uitmaakt van de afdeling Sponsoring en rapporteert aan het Hoofd Sponsoring.

Takenpakket
- Ondersteuning bij sponsoracquisitie, hieronder vallen werkzaamheden als:
- In kaart brengen potentiële (nieuwe) sponsors, in het bijzonder voor het Mahler Festival 2020 de TRACKS Business Club voor Young Professionals en de Business Club;
- (Telefonische) acquisitie;
- Ontwikkeling van wervende brochures, presentaties en voorstellen;
- Opstellen en beheren van contracten, voeren van interne en externe correspondentie.
- Ondersteuning afdeling: coördinatie sponsoractivaties, bewaken sponsorvermeldingen in communicatie in Het Concertgebouw, verzorgen mailings (papier en digitaal), relatiebeheer, up-to-date houden van het adressenbestand, voorbereiden en notuleren vergaderingen.
- Samenwerking met andere afdelingen binnen Het Concertgebouw, waaronder de afdelingen Marketing, Communicatie en Events.

Wij zoeken
Voor deze functie zoeken wij een professional op HBO+ werk- en denkniveau met bij voorkeur werkervaring in een commerciële marketingfunctie. Je hebt ca. 3 jaar werkervaring met sponsoring of acquisitie en aantoonbare affiniteit met klassieke muziek. Je bent commercieel, ondernemend, flexibel, representatief, zelfstandig, diplomatiek, klantgericht en een teamworker. Verder ben je in bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Salaris
Het salaris is overeenkomstig het beloningsstelsel van Het Concertgebouw en varieert van € 2.340 tot € 3.069,-  bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (38 uur p/w) en is mede afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Het betreft een dienstverband voor in ieder geval 1 jaar.

Wil je een leuke, uitdagende baan, stuur dan voor vrijdag 8 maart 2019 jouw motivatie en cv naar: vacature@concertgebouw.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met

Margot Palmen, Hoofd Sponsoring (m.palmen@concertgebouw.nl / 020- 5730572).

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen we niet op prijs. 

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.