Werken bij Het Concertgebouw

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. Het Concertgebouw heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Bij Het Concertgebouw zijn circa 320 medewerkers werkzaam.

Op dit moment heeft Het Concertgebouw de volgende vacatures openstaan:

 ---

Het Concertgebouw zoekt op korte termijn een:

Hoofd Marketing, Communicatie & Verkoop
(38 uur per week)

die een wezenlijke bijdrage levert aan de missie van Het Concertgebouw: het verbinden en verrijken van mensen met een sublieme muzikale ervaring. Met respect voor traditie en een scherp oog voor vernieuwing. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid op het gebied van Marketing, Communicatie en Verkoop voor alle producten en diensten van Het Concertgebouw en het merkbeleid. Je geeft leiding aan de afdeling Marketing, Communicatie en Verkoop (MCV) bestaande uit ongeveer 30 FTE verdeeld over 5 afdelingen: Marketing (voor de Eigen Programmering), Marketing Intelligence / Online Sales, Toeristische markt, Content en Klantcontact/Verkoop. Je maakt deel uit van het MT van Het Concertgebouw. Je rapporteert aan de Algemeen Directeur.  

Takenpakket

 • Geeft leiding aan de medewerkers van MCV en zorgt waar nodig voor coördinatie en afstemming met de overige afdelingen binnen Het Concertgebouw.
 • Om het beleid op het gebied van Marketing, Communicatie en Verkoop alsook het merkbeleid te kunnen ontwikkelen en uitvoeren, stel je jaarlijks een begroting en hierbij behorende jaarplannen op en je realiseert de jaarlijkse doelstellingen. De belangrijkste KPI’s hierbij hebben betrekking op de kaartverkoopomzet en de hieraan gerelateerde bezettingsgraad, imago/merk alsook herhaalbezoek en loyaliteit.
 • Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie.
 • Werkt de marketingcomponent in sponsorproposities uit in nauwe samenspraak met de sponsormanager en zorgt voor een goede invulling hiervan. Je bent actief betrokken bij het relatiebeheer van de sponsoraccounts.
 • Ontwikkelt ten behoeve van Het Concertgebouw Fonds in samenspraak met de Directeur van Het Concertgebouw Fonds marketingcampagnes en volgt deze op.
 • Onderhoudt namens Het Concertgebouw de relatie met het bestuur en management van de Stichting Vrienden van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest / Entrée.
 • Je onderhoudt verschillende externe relaties waaronder met concertorganisaties, Museumpleininstellingen, grote leveranciers en culturele instellingen in Amsterdam.

Functie-eisen
Wij zoeken een strateeg op het gebied van cultuur en commercie op WO-niveau, met brede bedrijfskundige ervaring in marketing en communicatie. Je hebt meerdere jaren relevante ervaring in coachend leidinggeven. Je bent aantoonbaar in staat om verschillende belangen van diverse stakeholders af te wegen en hebt affiniteit met (klassieke) muziek. Je bent commercieel, resultaatgericht, ondernemend, proactief, creatief en een teamspeler. Verder heb je analytisch vermogen en cijfermatig inzicht en ben je in het bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Schriftelijke sollicitaties met motivatie en curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 28 maart 2018 per email aan: vacature@concertgebouw.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Simon Reinink, Algemeen Directeur (s.reinink@concertgebouw.nl / 020 – 5730535).

Het Concertgebouw gelooft dat een meer diverse personeelssamenstelling bijdraagt aan het bieden van een sublieme muzikale Concertgebouwervaring. Daarom zoeken wij  actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, wat een verscheidenheid aan talenten met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

---

Het Concertgebouw biedt aan:

Stage afdeling Planning
3-5 dagen per week

Afdeling Planning
De stagiair(e) loopt mee op de afdeling Planning, onderdeel van afdeling Hospitality. De duur van de stage is min. 5 maanden. De werktijden zijn van 9.00 tot ca. 17.00 uur van maandag t/m vrijdag. Je komt te werken in een gezellig en jong team, bestaande uit 3 collega’s, en waar ruimte is voor eigen initiatief,  ideeën en evt. een stage-opdracht of (afstudeer)onderzoek.

Hoofdtaken
De stagiair(e) verricht een aantal vaste taken ter ondersteuning van de afdeling Planning, zoals het verwerken van vragen, ruilingen en ziekmeldingen van medewerkers, het maken en uitwerken van de wekelijkse roosters voor o.a. de Horeca/garderobe- en Cafémedewerkers, suppoosten en rondleiders. Daarnaast is werving en selectie, introductie en evaluatie van nieuwe Horeca/garderobemedewerkers ook onderdeel van het takenpakket. Kortom, een afwisselende en verantwoordelijke functie!

Wat vragen we van jou?
-    Je volgt een MBO of HBO-opleiding
-    Je hebt horeca-ervaring
-    Je bent initiatiefrijk en weet van aanpakken
-    Je kunt zelfstandig en in teamverband werken
-    Je bent accuraat en communicatief

Vergoeding
De stagevergoeding bedraagt € 273,- bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek.

Schriftelijke sollicitaties met motivatiebrief en curriculum vitae kun je richten aan: c.erne@concertgebouw.nl. Voor meer informatie over deze stage kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Cindy Erné op 020-5730424.

---

Het Concertgebouw N.V. zoekt voor de Artiestenfoyer op korte termijn gegadigden voor de parttime functie van:
Medewerker Artiestenfoyer met keukenervaring
ca. 3 dagen c.q. 20 uur per week

Tot de hoofdtaken behoren:
-    Keukenwerkzaamheden
-    Kassawerkzaamheden
-    Aanvulling van buffetvoorraden
-    Verzorgen van de kleedkamer- en vergadercatering
-    Zorgdragen voor schoonmaak aan de hand van de geldende regels (HACCP)

Onze Artiestenfoyer is voorzien van een zelfbedieningsbuffet, waar ontbijt, lunch en diner verzorgd worden voor personeel en/of musici. U werkt in een team van ca. 20 medewerkers en u ressorteert onder de Coördinator Artiestenfoyer. Voor de medewerker Artiestenfoyer geldt dat er in roosterverband en op onregelmatige tijden wordt gewerkt, deze variëren van 7.15 tot 23.00 uur, ma t/m zo.

Functie-eisen:
-    Keukenervaring is vereist
-    Goede zelfstandigheid van werken
-    Flexibele inzetbaarheid
-    Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
-    Woonachtig in Amsterdam

Solliciteren:
Sollicitaties met curriculum vitae graag per email sturen naar: vacature@concertgebouw.nl
Telefonische informatie (uitsluitend voor deze vacature) verkrijgbaar tijdens kantooruren bij Peter Bessem via telefoonnummer: 020 573 05 06.

---

Afroepmedewerkers voor het Concertgebouwcafé-team
(part time of full time)

Tot de hoofdtaken behoort:
- Bedieningswerkzaamheden
- Bereiden van eten en drinken

Functie-eisen:
- Horeca-ervaring is een vereiste
- Gastvrije en actieve instelling
- Representatieve uitstraling
- Verantwoordelijkheidsgevoel
- Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
- Stressbestendig en flexibel
- Leeftijd minimaal 18 jaar
- Beschikbaar door de weeks overdag, alsmede avonden en weekenden
- Beheersing van de Nederlandse taal
- Woonachtig in Amsterdam

Salaris:
Het salaris is overeenkomstig het beloningsstelsel van Het Concertgebouw N.V. varieert van € 10,16 tot € 10,99 (ma-vr) en van € 12,70 tot € 13,74 (za-zo) bruto per uur en is mede afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Schriftelijke reacties met curriculum vitae kun je per e-mail richten aan Michelle Dierks: m.dierks@concertgebouw.nl

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

---

Horeca/Garderobemedewerker

 Als Horeca/Garderobemedewerker ben je het visitekaartje van Het Concertgebouw en draag je bij aan de totale ervaring van een bezoek aan ons gebouw. Wij zoeken nieuwe medewerkers die het een uitdaging vinden om de verwachting van onze bezoekers te overtreffen. Iemand die met plezier en betrokkenheid, er het allerbeste van wil maken voor onze gasten.  Van onze medewerkers verwachten wij:

 “Een open houding met oogcontact; proactief en hartelijk (in plaats van afwachtend) met inhoudelijke kennis van het concert of product “

Taken en Verantwoordelijkheden

Als HG-medewerker beman je de bar en verzorg je de drankjes tijdens de concerten.  Daarnaast ben je werkzaam in de garderobe, verkoop je programma’s , verzorg je de bediening tijdens ontvangsten en heb je een host(ess) functie.

Functie-eisen:

 • Je hebt een gastvrije en actieve instelling
 • Je hebt een representatieve uitstraling
 • Bij voorkeur heb je horeca-ervaring , geen vereiste maar wel een absolute pré
 • Je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken
 • Je bent stressbestendig en flexibel
 • Je bent minimaal 2 jaar beschikbaar
 • Je hebt een grote beschikbaarheid voor de avonden en weekenden
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Je bent minimaal 18 jaar
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam
 • Affiniteit met of interesse in klassieke muziek is een pré

Dienstverband en Arbeidscontract 
Je werkt in een team van ± 75 medewerkers en wordt per week gemiddeld 4 diensten van ca. 3 uur ingeroosterd. De diensten vinden doordeweeks voornamelijk ’s avonds plaats en in het weekend de gehele dag. Vanwege het parttime karakter en de afwijkende werktijden is de baan met name ideaal voor studenten. Het arbeidscontract wordt in beginsel aangegaan voor één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Sollicitatieprocedure
Op maandag 26 maart aanstaande wordt er een sollicitatiemiddag georganiseerd van 14:00-16:00u. Wanneer je interesse hebt en op deze middag beschikbaar bent, stuur dan een motivatiebrief met CV naar hgs@concertgebouw.nl .

---

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.