Werken bij Het Concertgebouw

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. Het Concertgebouw heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Bij Het Concertgebouw zijn circa 320 medewerkers werkzaam.

Op dit moment heeft Het Concertgebouw de volgende vacatures openstaan:

---

Het Concertgebouw zoekt op korte termijn een:
Marketeer Jongeren en Diversiteit
(0,8 fte)

die zich inzet de bekendheid van Het Concertgebouw onder nieuwe en bestaande doelgroepen te versterken. Je zult je vooral richten op jongeren en doelgroepen met een verscheidenheid in achtergrond en afkomst. Je bent een enthousiaste doorpakker met verrassende ideeën voor de inzet van nieuwe en bestaande kanalen. Je maakt deel uit van de afdeling Marketing en werkt samen met collega’s van Content/Social Media en Online/CRM. Je rapporteert aan de Marketing Manager.

Volle zalen en een sublieme concertervaring – daar ga je voor. Je bent verantwoordelijk voor de marketing, bezettingsgraad en prijsbepaling van de concerten die in jouw pakket zitten, waaronder niet-westerse muziek, jazz en (licht) klassiek. Je werkt samen met Entrée, de jongerenvereniging van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest. Je speelt een rol in productontwikkeling en denkt actief mee over innovatie. En je zet alle marketingactiviteiten op en voert ze uit.

Dit houdt o.a. in:
-    het maken en uitvoeren van marketingplannen voor projecten en concerten;
-    de verantwoordelijkheid voor prijsbepaling en bezettingsgraad van de projecten en concerten;
-    plannen maken en uitvoeren om een zo divers mogelijk publiek (in leeftijd en achtergrond) naar Het Concertgebouw te trekken;
-    het aangaan, uitwerken en onderhouden van relevante samenwerkingen;
-    het zelfstandig beheren van het toegewezen marketingbudget;
-    het begeleiden van marketingacties;
-    het samen met de programmeur ontwikkelen van nieuwe proposities en productmarktcombinaties;
-    het afstemmen van relevante concertuitingen met het content- en online/CRM-team;
-    het actief op peil houden van marktkennis en ontwikkelingen op marketing- en muziekgebied.

De marketeer die wij zoeken
is een professional op HBO/WO-niveau met 3 tot 5 jaar werkervaring in een commerciële marketingfunctie. Je hebt ervaring met jongerenmarketing en het bereiken van diverse doelgroepen en aantoonbare affiniteit met muziek. Je bent commercieel, ondernemend, doelgericht, flexibel, zelfstandig en collegiaal. Verder ben je in bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Salaris
Het salaris is overeenkomstig het beloningsstelsel van Het Concertgebouw en varieert van € 2.485,- tot € 3.507,- bruto per maand en is mede afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Wil je een leuke, uitdagende baan in een organisatie die traditie verbindt aan innovatie, stuur dan vóór 20 december 2017 je motivatie en cv naar vacature@concertgebouw.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Saskia Roggeveen (s.roggeveen@concertgebouw.nl/020-5730590).

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen we niet op prijs.

---

Hoofd Familieconcerten, Educatie & Participatie
(38 uur per week)

Het Hoofd Familieconcerten, Educatie & Participatie maakt deel uit van de afdeling Artistieke zaken en Educatie en rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur.  Aan de Familieconcerten, Educatie- en Participatieprojecten werken 9 medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor het programmeren van de familieconcerten, het educatieve programma (schoolprojecten voor Primair en Voortgezet Onderwijs), Binnenschoolse Muziekeducatie (voor leerkrachten in het primair onderwijs) en Volwasseneducatie (cursussen voor volwassenen).

Hoofdtaken
De functie van het hoofd Educatie en Participatie is veelzijdig. Je geeft op een inspirerende wijze leiding aan de afdeling. Je ontwikkelt de familieconcerten, en je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het educatie- en participatiebeleid (inclusief de financiële bewaking daarvan). Samen met de marketeer en producent stel je de concertbegrotingen op en zorgt voor de realisatie daarvan. Eveneens ontwikkel je samen met de marketeer en producent nieuwe concepten en projecten. Je zorgt voor het opbouwen en onderhouden van het relatienetwerk met nationale en internationale collega-culturele instellingen, de onderwijswereld, overheden en subsidieverleners.

Profiel
Voor deze functie zoeken wij een professional in het bezit van  een afgeronde conservatoriumopleiding, studierichting schoolmuziek/docent muziek of een combinatie van opleidingen op zowel muzikaal als didactisch gebied (minimaal op HBO-niveau). Je beschikt over programmeringservaring en een onderwijskundige visie waarbij het actief en creatief leren centraal staat. Je hebt visie op relevante ontwikkelingen op het gebied van familieconcerten en de wereld van kinderen en scholen en je bent in staat om deze te vertalen in goede concertformats, creatieve, muzikale concepten met een educatief karakter. Je volgt de recente ontwikkelingen binnen het vakgebied zowel nationaal als internationaal. Je hebt ruime leidinggevende ervaring als educatie professional waarbij je medewerkers op individuele basis maar ook als groep kunt aansturen en ze inspireert zowel op uitvoering als inhoud. Tevens beschik je over ruime ervaring met het opstellen van begrotingen en het bewaken daarvan alsmede het realiseren van de financiering (w.o. subsidie- en fondsenaanvragen). Je bent een sterke teamspeler, enthousiast, open, energiek, flexibel, overtuigend en een bruggenbouwer. Stressbestendigheid, kunnen luisteren en uitstekende beheersing van communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, zijn een must.

Salaris:
Het salaris is overeenkomstig het beloningsstelsel van Het Concertgebouw N.V. en varieert van € 3.292,- tot € 4.526,- bruto per maand bij full time aanstelling en is mede afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Schriftelijke sollicitaties met curriculum vitae vóór 18 december a.s. richten aan: vacature@concertgebouw.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jolanda Hovens j.hovens@concertgebouw.nl of telefoonummer 020-5730425.

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

---

Afroepmedewerker Klantcontact en Verkoop

Het Concertgebouw zoekt voor de afdeling Klantcontact en Verkoop op korte termijn een afroepmedewerker Klantcontact en Verkoop

Tot de hoofdtaken behoren:
- Het verlenen van klantenservice aan de concertbezoekers
- Het verkopen van toegangskaarten voor alle evenementen in Het Concertgebouw
- Het geven van informatie over alle evenementen die plaatsvinden in Het Concertgebouw.

De informatieverstrekking en de verkoop gaan via de website/e-mail, de telefoon en de kassa.

Werktijden en beschikbaarheid
De werktijden vallen tussen 9.45-21.00 uur, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. De gegadigde stelt zich minimaal 8 dagdelen (ochtend/middag/avond) per week beschikbaar, waarvan minimaal 2 dagdelen in het weekend. De gegadigde wordt gemiddeld 20 á 24 uur per week ingeroosterd. In de periode tussen half februari en eind maart vindt de serieverkoop plaats en wordt de gegadigde gemiddeld 32 uur per week ingeroosterd.

Functie-eisen:
- dienstverlenende en commerciële instelling
- stressbestendig
- administratieve ervaring op MBO-niveau
- ervaring in het omgaan met klanten
- affiniteit met klassieke muziek
- talenkennis
- woonachtig in Amsterdam of nabije omgeving

Salaris
Het salaris is overeenkomstig het beloningenstelsel van Het Koninklijk Concertgebouw N.V.

Schriftelijke sollicitaties met curriculum vitae tot uiterlijk 17 december 2017 a.s. richten aan i.kluft@concertgebouw.nl. Aanvullende informatie bij Ineke Kluft coördinator Klantcontact en Verkoop: 020-5730433 (niet aanwezig op vrijdag) of i.kluft@concertgebouw.nl.

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

---

Het Koninklijk Concertgebouw biedt aan:

Stage afdeling Planning
3-5 dagen per week

Afdeling Planning
De stagiair(e) loopt mee op de afdeling Planning, onderdeel van afdeling Hospitality. De duur van de stage is min. 5 maanden. De werktijden zijn van 9.00 tot ca. 17.00 uur van maandag t/m vrijdag. Je komt te werken in een gezellig en jong team, bestaande uit 3 collega’s, en waar ruimte is voor eigen initiatief,  ideeën en evt. een stage-opdracht of (afstudeer)onderzoek.

Hoofdtaken
De stagiair(e) verricht een aantal vaste taken ter ondersteuning van de afdeling Planning, zoals het verwerken van vragen, ruilingen en ziekmeldingen van medewerkers, het maken en uitwerken van de wekelijkse roosters voor o.a. de Horeca/garderobe- en Cafémedewerkers, suppoosten en rondleiders. Daarnaast is werving en selectie, introductie en evaluatie van nieuwe Horeca/garderobemedewerkers, alsmede het verwerken van cateringaanvragen voor de Artiestenfoyer ook onderdeel van het takenpakket. Kortom, een afwisselende en verantwoordelijke functie!

Wat vragen we van jou?
-    Je volgt een MBO of HBO-opleiding
-    Je hebt horeca-ervaring
-    Je bent initiatiefrijk en weet van aanpakken
-    Je kunt zelfstandig en in teamverband werken
-    Je bent accuraat en communicatief

Vergoeding
De stagevergoeding bedraagt € 273,- bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek.

Schriftelijke sollicitaties met motivatiebrief en curriculum vitae kun je richten aan: c.erne@concertgebouw.nl. Voor meer informatie over deze stage kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Cindy Erné op 020-5730418.

---

Het Concertgebouw N.V. zoekt voor de Artiestenfoyer op korte termijn gegadigden voor de parttime functie van:
Medewerker Artiestenfoyer met keukenervaring
ca. 3 dagen c.q. 20 uur per week

Tot de hoofdtaken behoren:
-    Keukenwerkzaamheden
-    Kassawerkzaamheden
-    Aanvulling van buffetvoorraden
-    Verzorgen van de kleedkamer- en vergadercatering
-    Zorgdragen voor schoonmaak aan de hand van de geldende regels (HACCP)

Onze Artiestenfoyer is voorzien van een zelfbedieningsbuffet, waar ontbijt, lunch en diner verzorgd worden voor personeel en/of musici. U werkt in een team van ca. 20 medewerkers en u ressorteert onder de Coördinator Artiestenfoyer & Planning. Voor de medewerker Artiestenfoyer geldt dat er in roosterverband en op onregelmatige tijden wordt gewerkt, deze variëren van 7.15 tot 23.00 uur, ma t/m zo. De vacature betreft een afroepcontract in eerste instantie voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Functie-eisen:
-    Keukenervaring is vereist
-    Goede zelfstandigheid van werken
-    Flexibele inzetbaarheid
-    Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
-    Woonachtig in Amsterdam

Solliciteren:
Sollicitaties met curriculum vitae graag per email sturen naar: c.spaans@concertgebouw.nl
Telefonische informatie (uitsluitend voor deze vacature) verkrijgbaar tijdens kantooruren bij Chris Spaans via telefoonnummer: 020-5730571.

---

Afroepmedewerkers voor het Concertgebouwcafé-team
(part time of full time)

Tot de hoofdtaken behoort:
- Bedieningswerkzaamheden
- Bereiden van eten en drinken

Functie-eisen:
- Horeca-ervaring is een vereiste
- Gastvrije en actieve instelling
- Representatieve uitstraling
- Verantwoordelijkheidsgevoel
- Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
- Stressbestendig en flexibel
- Minimaal 2 jaar beschikbaar
- Leeftijd minimaal 18 jaar
- Beschikbaar door de weeks overdag, alsmede avonden en weekenden
- Beheersing van de Nederlandse taal
- Woonachtig in Amsterdam

Salaris:
Het salaris is overeenkomstig het beloningsstelsel van Het Concertgebouw N.V. varieert van € 10,16 tot € 10,99 (ma-vr) en van € 12,70 tot € 13,74 (za-zo) bruto per uur en is mede afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Schriftelijke reacties met curriculum vitae kun je per e-mail richten aan s.munnik@concertgebouw.nl (Sarah Munnik, coördinator Concertgebouw Café). Telefonische informatie uitsluitend voor deze vacature via 020-5730291

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

 

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.