Educatie
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. Inloggen
Banner KCC 2024

Koninklijk Concertgebouw Concours

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je stralen met een optreden in Het Concertgebouw? Dan is het Koninklijk Concertgebouw Concours 2024 echt iets voor jou! Het is dé muziekwedstrijd voor kinderen! In 2024 vindt alweer de zestiende editie plaats.

Speel je jazz, pop, rock, hiphop of klassiek, alle genres zijn welkom in Het Concertgebouw!

Meld je aan

Zo meld je je aan

Je doet mee door middel van het insturen van een YouTube-filmpje. Je kunt thuis een filmpje maken van een muziekstuk naar keuze van maximaal 5 minuten. Ook kun je een filmpje opsturen van een voorspeelavond van de muziekschool. Zet je filmpje op YouTube en stuur ons de link. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Bekijk hier de handleiding, daarin leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Deelname aan het Koninklijk Concertgebouw Concours is gratis, eventuele kosten voor het inzetten van jouw begeleider of extra muzieklessen worden niet door de organisatie vergoed.

Jury

 • Vincent de Kort, voorzitter
 • Izaline Calister, zang
 • Julia Philippens, viool
 • Thomas Beijer, compositie en piano
 • Marco de Souza, oprichter Leerorkest & musicus
 • Mete Erker, saxofonist

Prijzen

Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. En niet zomaar één: je ontvangt een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en mag je optreden tijdens het Grachtenfestival. Én je krijgt een echte award! Daarnaast maak je kans op de aanmoedigingsprijs. Wie weet ben jij het muzikaal talent dat, naar het oordeel van de jury, een bijzondere, muzikale ontwikkeling aan het doormaken is en een supergave masterclass verdient! Natuurlijk krijg je dan een masterclass van een topmusicus passend bij jouw instrument van inschrijving.

On Stage Workshopdag op 18 mei 2024

Wat houdt de workshopdag precies in? Alle kinderen die zich hebben aangemeld voor het concours worden uitgenodigd voor de gratis On Stage Workshopdag op zaterdag 18 mei 2024. Deze dag zal plaatsvinden in Het Concertgebouw. Het doel van de dag is: fun! Samen met andere kinderen krijg je les van professionele musici, ga je samen muziek maken en krijg je een rondleiding door het gebouw (ben je bijvoorbeeld wel eens op zolder geweest?). Deze dag is niet verplicht, maar vooral heel leuk om bij aanwezig te zijn. Afgelopen jaren deden tijdens de workshops honderden kinderen mee en was het voor velen een onvergetelijke ervaring.

De halve finalisten worden pas na de On Stage Workshopdag bekend gemaakt op 20 mei, omdat de jureringsdagen pas na de workshopdag plaatsvinden. Tijdens de On Stage Workshopdag is er geen jury aanwezig en worden kinderen dus niet beoordeeld.

Programma On Stage Workshopdag

We hebben een veelzijdig programma samengesteld, waarbij we gezamenlijk om 10.00 uur aftrappen in de Kleine Zaal. Daarna zijn er in de Koorzaal, Spiegelzaal, Kleine Zaal en alle foyers allerlei workshops, luisterconcerten en activiteiten te doen. De dag sluiten we gezamenlijk af om 16.30 uur. Je mag één ouder of begeleider meenemen. Bij je inschrijving geef je aan waar je interesse die dag naar uit gaat en wij proberen je daarop in te delen. De definitieve indeling van de dag volgt na de sluiting van de inschrijving.

Bekijk hieronder het filmpje over de workshopdag in 2023:

Belangrijke data in 2024

 • 18 april: deadline om in te schrijven
 • 18 mei: On Stage Workshopdag
 • 20 mei: bekendmaking halve finalisten
 • 25 mei: halve finale
 • 30 mei: bekendmaking finalisten
 • 8 juni: masterclass
 • 23 juni: finale
 • augustus 2025: winnaar mag spelen op het Grachtenfestival

Eerdere winnaars

2023: Liam Nassereddine (12), piano
2022: Vincent Opheikens (13), gitaar
2021: Adam Akopian (12), piano
2020: Jala Heywood (12), zang en contrabas
2019: Christiaan Blom (10), blokfluit
2018: Luna van Leeuwen (14), viool
2017: Radu Ratering (12), piano
2016: Anna Kuvshinov (9), piano
2015: Reinier Wink (12), cello
2014: Nikola Meeuwsen (12), piano
2013: Aidan Mikdad (11), piano
2012: Carter Muller (11), piano
2011: Lisa Roth (12), zang
2010: Prawira Pijlo (11), gitaar
2009: Lucie Horsch (10), blokfluit

Voorgaande edities

Wil je meer weten over de afgelopen edities van het Koninklijk Concertgebouw Concours, zoals wie het concours won en wie er in de jury zaten? Dat kan via onderstaande links:

Koninklijk Concertgebouw Concours 2023
Koninklijk Concertgebouw Concours 2022

Koninklijk Concertgebouw Concours 2021

Koninklijk Concertgebouw Concours 2020
Koninklijk Concertgebouw Concours 2019

Regels

Lees voordat je je inschrijft goed de regels door. De regels kun je hier lezen.

Overige informatie

Verdere informatie volgt nog over het Koninklijk Concertgebouw Concours dus hou deze webpagina in de gaten.

Contact

Heb je nog vragen? Mail dan naar: kcc@concertgebouw.nl.

Mede mogelijk gemaakt door

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation en Het Concertgebouw Fonds.