Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Christiaan blom ronald knapp web 1280x608

Christiaan Blom (10 jaar) wint het Koninklijk Concertgebouw Concours 2019

zo 16 jun 2019

Op zondag 16 juni werd voor de elfde keer de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours gehouden. Op zondagmiddag werd in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw uit acht finalisten de winnaar unaniem gekozen: Christiaan Blom (blokfluit).

Onderdeel van

Tijdens de finale van het elfde Koninklijk Concertgebouw Concours lieten acht jonge musici van zich horen op het podium van de Kleine Zaal. Een jury bestaande uit vooraanstaande Nederlandse musici koos uiteindelijk Christiaan Blom als de grote winnaar.

De jury zei over Christiaan: 'Deze jongen speelt zo vrij als een vogel, maar gecombineerd met grote concentratie. Hij speelde als een echte performer.'

De andere finalisten waren: Rory Bleeker (marimba), Andrej van Brakel (cello), Alexander Jansen (piano), Adriana Lisitskaya (piano), Shaza Mania (kanun), Julia Nefedov (piano) en Fama Koning (cello). De presentatie was in handen van Willie Wartaal (tv-presentator en bekend van de Jeugd van Tegenwoordig).

Christiaan Blom vertelde na afloop: 'Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen maar ik ben super blij. Ik kan met het prijzengeld nu nog meer blokfluit spelen.' Christiaan begon in groep 3 met een blokfluitcursus op school. Sindsdien is hij verzot op het instrument: 'Het is een prachtig instrument, en wat belangrijk is: iedereen kan het leren. Het hoeft niet duur te zijn.'

Finale kcc ronaldknapp

11 jaar Koninklijk Concertgebouw Concours
De 11 winnaars van Het Koninklijk Concertgebouw Concours op een rij:

2009: Lucie Horsch (blokfluit)
2010: Prawira Pijlo (gitaar)
2011: Lisa Roth (zang)
2012: Carter Muller (piano)
2013: Aidan Mikdad (piano)
2014: Nikola Meeuwsen (piano)
2015: Reinier Wink (cello)
2016: Anna Kuvshinov (piano)
2017: Radu Ratering (piano)
2018: Luna van Leeuwen (viool)
2019: Christiaan Blom (blokfluit)

Het Koninklijk Concertgebouw Concours is een initiatief van, en wordt sinds de start in 2009, mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation.

Christiaan blom ronald knapp web