Home
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Prety Yende © Dario Acosta

Het Zondagochtend Concert

Iedere zondag van 11.00 – 12.00 uur: prachtige muziek door de beste orkesten en musici

Einde Spiegelzaal

Zondagochtend 31 december 2023 was de laatste aflevering van het radioprogramma Spiegelzaal, het voorprogramma van Het Zondagochtend Concert. Sinds jaar en dag presenteerde Hans van den Boom live vanuit de Spiegelzaal het gelijknamige radioprogramma; voor de mensen thuis die naar NPO Klassiek luisteren, maar ook voor de vele enthousiaste concertbezoekers die er extra vroeg voor naar Het Concertgebouw kwamen.

De NPO besloot om het programma te schrappen, protest van AVROTROS en Het Concertgebouw en een petitie met meer dan 12.000 handtekeningen mochten niet baten. Op de ochtend van Oudjaarsdag werd de laatste Spiegelzaal gemaakt.

Vanwege het einde van het voorprogramma Spiegelzaal, zullen de deuren vanaf 1 januari 40 minuten voor aanvang openen, om 10.20 uur.

copyright Jop Starmans

Ontbijten in Café Viotta

Rondom het concert bent u in Café Viotta van harte welkom voor koffie met een croissantje of een stuk heerlijke taart van Holtkamp. Ook kunt u er genieten van een uitgebreide lunch. Kies uit onze broodjes, salades of soepen.

Bekijk Café Viotta

Lunchen in restaurant LIER

Vanaf 12.00 uur serveert restaurant LIER een culinaire tweegangenlunch voor € 33 per persoon. Iets te vieren? We hebben altijd een heerlijke champagne koud staan.

Meer informatie

Interview Hans van den Boom

Elke week presenteert Hans van den Boom Het Zondagochtend Concert en het voorprogramma Spiegelzaal. Dat doet hij nu voor het dertigste seizoen, net zolang als de AVROTROS-serie bestaat. ‘Ik vind niks leuker dan over klassieke muziek evangeliseren.’

Lees het interview

Elke maand een livestream

Elke maand (behalve in de zomer) is er in samenwerking met AVROTROS een livestream van Het Zondagochtend Concert.

Bekijk de meest recente livestreams